Ich gehe nach Deutschland

Ich gehe nach Deutschland

Als ze de bloedmooie Ueno koi hier niet willen, dan zal ik ze maar aan klanten in Duitsland verkopen.

Kwaliteit wordt afgemeten aan grootte, dat is een pijnlijke, zij het begrijpelijke vaststelling. De combinatie tussen de 2 is echter niet te betalen, daarom heb je ook de keuze bij Interkoi tussen de verfijnde klasse met perfecte huidkwaliteit en de potentiële jumbo.

De combinatie van verfijnde huidkwaliteit en jumbo heb ik ook, maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan en is in principe voer voor de koikichi.

In ieder geval gaat deze showa die nochtans van 29 naar 35 cm is gegroeid op 4 maanden tijd richting Kiel. Dat is wel 20.29% van zijn lengte ! Bovendien kan je zien dat ze het qua body ook niet slecht heeft gedaan. Het wordt een prachtige dame.

Ik moest de koi in Kiel (Duitsland) zien te krijgen, en ik kon weeral terugvallen op klanten van mij die naar regio Denemarken gingen. Kathy bood zich aan, waarvoor ik haar bijzonder dankbaar ben.

Verleden week offerde Matthijs zich op om over Zwitserland te rijden, gisteren nam Kathy de showa mee richting Kiel, ik mag me gelukkig prijzen met mijn trouwe klantenkring.

Een mooi filmpje kan natuurlijk niet ontbreken, en enkele foto’s van de showa met Kathy vervolledigen het geheel.

Ook altijd plezierig om de commentaar van klanten te ontvangen, in dit geval van Christian de nieuwe eigenaar. Na het ontvangen van de foto’s en de video, stuurde hij me deze complimentjes:

Suuuper, tolle Präsentation Luc, so haben wir noch von keinem Händler mit diesem Aufwand einen Koi verschickt bekommen, Du bist Koi-Händler mit viel Herzblut. wir freuen uns schon riesig ! Unser nächster Koi kommt bestimmt von Interkoi Arendonk

Ik weer rode kaakjes, maar iedereen tevreden, en zo heb ik het graag…

Het mooie van het verhaal is dat ik s’avonds nog een aantal foto’s binnenkreeg van de vijver van Christian en een kort begeleidend filmpje.

Wat me vooral opvalt is de hoeveelheid grote koi die hier rondzwemmen. De tuin ademt ook geluk en gezelligheid uit. Fijn om te weten waar je koi terecht komen ! Bedankt Kathy….

Er was gisteren niet veel beweging. De mensen zijn volop met hun vakantie bezig volgens mij, een normale gang van zaken in de zomer.

Toch kreeg ik het bezoek van Tim en Laura met hun kinderen die voor de eerste keer op bezoek kwamen bij Interkoi.

Tim had zijn zinnen gezet op een chagoi, maar daar heb ik er niet zoveel van zitten. Ik had nog slechts 1 ginrin chagoi die ik op de veiling van Ogata had meegebracht.

Dan maar een aantal koi in een bowl gezet om toch maar een aantal kawarimono te laten zien en tevens een kleine uitleg te geven over hoe wij koi bekijken.

Tenslotte werd het toch de ginrin chagoi die mee naar Nederland ging.

Vermits Tim te kennen gaf dat zijn volgende aankoop een showa zou worden en natuurlijk ook om nieuwe klanten wat meer informatie te geven, nam ik het besluit om enkele showa te bowlen, die minder in de belangstelling staan, en die minder getoond werden.

Nu kan ik me toch niet van de indruk ontdoen, en vergeef me als ik zo lyrisch wordt, dat je toch bedwelmd wordt van emotie als je deze bowl met showa samen in de bowl ziet. 3 Klassieke showa, en wat een uitstraling. Toen ik het filmpje zag, kon ik niets anders dan gelukzalig glimlachen om zoveel moois, al zeg ik het zelf !

Vermits er niet veel beweging was, nam ik de gelegenheid te baat om een algemene controle te maken van het water en het maken van afstrijkjes. Gelukkig had ik hulp wat één en ander veel makkelijker maakt.

Ik koos bewust voor koi die minder in de picture komen om te zien of ze goed geëvolueerd en eventueel wat gegroeid zijn. Eén van deze koi is deze plezierige sanke.

Vergelijk het filmpje van gisteren eens met het filmpje bij aankoop. Ik veronderstel dat jullie de voorbeeldige ontwikkeling ook wel kunnnen zien nietwaar ? Bovendien waren beide 60 cm geworden, wat een groei van 4-5 cm is ! Maar vooral bekijk dat sumi nu eens…

.

Dit was de controle van vijver 5, nu enkele koi van vijver 4. Dit showa van Isa en de kohaku is van Momotaro. Zonde van het stukje onregelmatig patroon in de staart, maar met wat geluk zal het ooit een vol patroon worden. Zijn kleurstelling is echter fenomenaal, en wie van dieprood houdt, het foutje vergeeft heeft hier een sansai van 65 cm met veel klasse….

Over naar de volgende vijver. Hier namen we even de oshiba chigure van Okawa uit de vijver die we eventjes gemeten hebben, want ze waren flink in grootte toegenomen. Dit filmpje is nog iets duidelijker.

Dan is het tijd om de bijzonder mooie kohaku van Taniguchi even in de bowl te zetten. Stuk voor stuk kwalitatief goede tosai. Ik heb in totaal 10 tosai uit het hogere segment van Taniguchi en ik ga er in de loop van de volgende weken een special rond geven ! Tosai van deze kwaliteit moeten de kans krijgen om zich te bewijzen.

Tenslotte werd het tijd om een aantal tosai van de laatste levering in de bowl te zetten. Het is een combinatie van Taniguchi en Momotaro. Hier kan je uren naar kijken....Ik veronderstel dat je zelf kan zien wat voor kwaliteit in deze bowl rondzwemt. Ik heb er dan ook enkele filmpjes meer van gemaakt.

Tosai vijver 1-01

Tosai vijver 1-02

Wat zien mijn vissen er goed uit. Het is iedere dag genieten. Bovendien heb ik zo te zien gisteren goed mijn best gedaan. Als klap op de vuurpijl mijn laatste filmpje en het verhaaltje van vandaag is uit…

Oh nee ! Ik kreeg nog foto’s binnen van het overzetten van de koi van Jos en Lisette van de oude naar de nieuwe vijver. En speciaal voor Matthijs moest ik vermelden dat de kojo van 84 naar 91 cm is gegroeid. De meest plezierige koi die je ooit maar kan dromen volgens Lisette, en zij kan het weten !!

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 1
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 2
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 3
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 4
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 5
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 6
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 7
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 8
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 9
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 10
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 11
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 12
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 13
Ich gehe nach Deutschland: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240