Ik begrijp er niets van

Ik begrijp er niets van

Ik sta voor een raadsel en krijg het niet opgelost. Misschien dat er nog wonderen gebeuren, maar toch zet ik hier een vraagteken bij. Wat is er aan de hand ?

Ondanks de vrieskou blijven 2 vijvers op een temperatuur van ongeveer 12°. Laat de termometer dan nog wat afwijken, dat is ook nog een mogelijkheid, maar na controle blijkt deze toch zo goed als 90% de juiste temperatuur weer te geven.

Dit doe ik door vijvers die zeker op de juiste temperatuur staan even te meten, en dan het verschil met dit apparaat te controleren, en dat komt bij benadering overeen. Maar hoe kan dat ?

Ik heb alle mogelijkheden nagetrokken, maar het is onmogelijk dat een warmtebron op de één of andere manier is aangesloten op de vijvers. De enige vijver die buiten aangesloten is op het verwarmingssysteem is vijver 5, welbekend bij de meesten.

Ik heb een filmpje gemaakt van de koi die nog altijd rondzwemmen in de vijvers, en op het einde van het filmpje zie je de damp opstijgen van vijver 5 waar de temperatuur op 16-18° is momenteel. 

Kort filmpje van de "verwarmde" vijvers en vijver 5

Het is een raadsel dat ik niet kan oplossen. Donderdag komt Johnny dan ook nog eens de overkappingen plaatsen, want die waren in het voorjaar met de storm vernietigd. Deze zijn nu klaar en eigenlijk zou het perfect moeten zijn voor de koi die in deze vijvers rondzwemmen.

Zou er een warmtestroom onder de vijvers vloeien ? Het lijkt me niet normaal, maar erg vind ik het niet. Trouwens alle koi zwemmen nog parmantig rond. Toch een teken dat ze gezond de winter in zijn gegaan !

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Eric

555


Johan

555


Rob

555


Rob

555

interkoi

555


Johan D

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml