Toch nog animo

Toch nog animo

Ondanks de bijtende koude is er toch nog animo om naar hun koi te komen kijken. De koi zijn nu 14 dagen binnen waardoor ze het gewoon zijn in hun omgeving. En de klanten willen toch persé hun koi even bekijken.

Ik heb het reeds gehad over de goshiki showa van Kibi. Die heeft ondertussen een klant gevonden, en zijn wens om de koi toch even in de bowl te zien deed me overstag gaan om deze toch even in de blauwe bowl te laten zien.

Apart is  hij of zij, dat is het minste wat je ervan kan zeggen. Ik hoop dat het kage sumi of moet ik het goshiki sumi noemen zo blijft, want daar kan ik geen zekerheid over uitspreken. Ik hou wel van dat kage gebeuren. Het geeft de koi een extra touch die ik graag zie.

Een asagi en een koromo maken ook deel uit van het gebeuren. Ditmaal minder gosanke en meer kawarigoi om de vraag naar non gosanke te ondersteunen. Het is op dit moment ook moeilijker om goed gosanke te vinden. Kohaku aanbod is meer dan voldoende, maar showa en sanke is beperkt. De reden daarvoor weet ik ook niet.

Het lijkt op de film een yamabuki, maar geloof me hij is spier- maar dan ook spierwit. De LED verlichting had ik moeten uitschakelen, dan zou je pas haar bijzondere hoge huidkwaliteit kunnen bewonderen. Zelden een zo zuivere mukashi ogon gezien als deze, maar dan zul je zelf even moeten komen kijken om je te overtuigen. Nu zul je me moeten geloven....een topper.

Hetzelfde geld voor de matsukawabake. Een zeer speciale verschijning die dag na dag donkerder wordt. Ik hoop hier ook weer dat het kage-achtige sumi niet te donker wordt, want ik heb een voorkeur aan deze verschijning. Een beetje donkerder mag, maar niet te veel ! Heel aparte koi.

Daarnaast vertrokken er ook een groot aantal tosai op vakantie naar Duitsland. Een selectie tosai kohaku en sanke van Momotaro met prachtige patroontjes heb ik even afzonderlijk gefilmd. De grote vraag nu is of er veel vrouwelijke koi tussen zitten of niet. Het blijft een belangrijke vraag !

De ginrin kawarigoi zien er voorbeeldig uit ! Bijzonder sterk gin op de beestjes, wat kan dat mooi zijn. Dat ze zullen gaan groeien daar ben ik niet bang voor. Ik weet dat Michael alle troeven in handen heeft om ze de nodige verzorging en opgroei te geven.

Tenslotte ging er ook nog een shiro utsuri van Narita en 3 golden corn mee naar Duitsland. Voor verdere informatie en mogelijke verkoop zul je je moeten aanmelden bij Michael. Er zijn mogelijkheden om deze aan te kopen en tot het voorjaar daar te laten.

Op een bepaald ogenblik kunnen ze naar Arendonk komen om opgehaald te worden, maar dat is af te spreken met Michael. Voor de rest is er weinig nieuws te melden. Ik ben aanwezig van 10 tot 11 uur. 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml