Ik ben in verwachting

Ik ben in verwachting

Als je vrouwelijke koi hebt wordt je af en toe geconfronteerd met dikke buikjes.

De ene koi heeft het erger dan de andere, maar meestal is het goed te zien, bij sommige te goed, zodat je je af en toe zelfs wat ongerust gaat maken. Het enige voordeel is dat je zeker weet dat het een vrouwtje is...

Voor alle zekerheid heb ik een echo laten maken van deze shiro, en het blijken dus inderdaad eitjes te zijn. Deze shiro is een beul van een koi, een kop om van te dromen, een body om van te genieten, maar een buikje dat haar aantrekkingskracht op een laat pitje zet.

Ik kocht haar aan op de veiling van Momotaro in februari 2013. Er werden 4 enorme shiro aangeboden, en ik had er 2 van te pakken. Ik was er enorm blij mee, want een shiro, dat is toch een niet te missen koi in de vijver.

Bij aankoop was ze 59 cm, en ik vond ze beiden wonderbaarlijk mooi. Hier nog een filmje bij aankoop, en dit filmpje is van de andere shiro die ik op de veiling aankocht.

Het zijn in principe showa zonder rood, want de bloedlijn komt uit de Mako Showa zoals op het certificaat is vermeld. deze shiro is ondertussen 67 cm geworden en blijft een aangename koi om te zien.

Toegegeven het buikje ontsiert enigszins, maar vandaag of morgen zal het toch wel zover komen dat ze kuit zal schieten, zodat ze weer gestroomlijnd voor de dag zal komen.

Het kuit schieten blijft echter problematisch. Je hebt het niet in de hand, en voor zover ik weet kan je het moeilijk stimuleren. Ik heb al allerhande taktieken gehoord om een handje te helpen, maar een afdoende methode heb ik nog niet gevonden.

Dikwijls is het zo dat als je de koi in een vat zet met een andere watersamenstelling, samen met een hogere temperatuur, dat ze beginnen te paaien, denk maar aan een show, waar er regelmatig een koi kuit schiet.

Laat de natuur echter haar werk doen, en vandaag of morgen zal ze ons verrassen met een heleboel nakomelingen. Ondertussen blijft ze hier gretig haar rondjes draaien, want buiten het feit dat ze een shiro is, is het ook nog eens een koi met een bijzonder aangenaam karakter, eentje die je dadelijk in je vijver wil, want het karakter is net zoals een chagoi of een karashigoi.

Enkele belangrijke mededelingen

Een overzicht van alle beschikbare vijvers ! ,. De bezetting momenteel is minimaal en in het voordeel van de koi. Ik probeer tevens zo weinig mogelijk te bowlen, zodat ze sterk en gezonde de winter in kunnen.

Een grandioos succes: Probites Spring Autumn en Wintercare tegen formidabele prijzen . Heb je in Arcen je koopjes niet gedaan, dan kan je ze alsnog eenvoudig bij Koiroyal bestellen. Aan de foto's kan je zien dat het een succes is, en het karretje komt goed van pas.

Ik ben zondag NIET open.

Normaal ben ik zondagmorgen altijd aanwezig, maar ditmaal moet ik passen. Het Interkoi terrein staat in het teken van een babyborrel van mijn 6de kleinzoon Rio.

Meer afbeeldingen

Ik ben in verwachting: afbeelding 1
Ik ben in verwachting: afbeelding 2
Ik ben in verwachting: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240