Het zal je zaterdag maar zijn

Het zal je zaterdag maar zijn

Ik had stilletjes gehoopt dat ik veel tijd zou hebben om de hal volledig in orde te maken voor de geplande babyborrel van vandaag.

Niet s was echter waar, en ik begrijp tot op de dag van heden niet waar ik het aan verdiend heb om zoveel te mogen verkopen dit jaar. Zal ik dan toch iets goed doen ?

Ik weet trouwens niet hoe het komt, maar er komen ontzettend veel mensen van Duitsland die de weg gevonden hebben naar België. Het lijkt wel of ze het tegen elkaar doorvertellen, want iedere week krijg ik toch bezoek van onze oosterburen.

In het begin was het even aftasten wat de wensen van deze mensen waren, en op verzoek laat ik dan graag een aantal koi zien die er nog overblijven. De eerste bowl bevat zowat van alles. Wat sanke, wat kohaku, wat showa. De meesten zijn van Momotaro, en ik vind zelf dat ze er bijzonder goed op vooruitgaan sinds ze met 13 in de 40 kuubs vijver zitten.

De rust en de ruimte beginnen duidelijk hun troeven uit te spelen. Zonde dat het water al redelijk koud is ondertussen. De meest toekomstgerichte sanke met het hi op het voorhoofd gaat een interessante ontwikkeling tegemoet, en de kohaku die linksonder zwemt is wel degelijk een kohaku die je in het oog moet houden.

Mijn Duits is misschien niet perfect, maar ik flap het er maar uit, en ze verstaan me best. Ik heb ondertussen geleerd dat patroon, niet patroon is in het Duits, maar Muster. Zo leer je ook nog eens wat bij. Ik zal het niet meer vergeten...

De voorkeur ging echter naar Showa, dat was me al snel duidelijk. Deze bowl spreekt voor zichzelf, en na enig gesputter werd de koop al snel bezegeld. Het verwonderde me trouwens dat deze showa hier nog zaten. Laat het dan niet de showkwaliteit zijn, het zijn bijzonder aardige vijvervissen die je in menig vijver niet zult zien.

De Isa showa trekken altijd de aandacht. Wat Isa doet met het rood en het sumi is volgens mij een wel bewaard geheim, want het is niet normaal hoe deze kleuren er afspetteren. En wat te zeggen over de kohaku ? Zelden heb ik het rood zo rood gezien, en dan te bedenken dat deze bowl hier al een jaar rondzwemt. NIets, maar dan ook niets hebben ze van hun klasse verloren.

Ook hier werd hun keuze vlug gemaakt, ieder vond zijn ding, en ik zal deze mooimakers helaas vanaf vandaag moeten missen. Mijn bestand begint flink uit te dunnen. Ik ga stilaan de vijvers samenvoegen zodat ik aan mijn jaarlijkse poetsbeurt kan beginnen.

Ik zal mijn hogedrukspuit al maar klaar gaan maken, zodat ik de vijvers een grondige poetsbeurt kan geven. En nu maar hopen dat het een zonnige dag wordt voor mijn barbecue...

Nieuwsflash

Een overzicht van alle beschikbare vijvers ! ,.

Sla je slag en koop nu reeds je herfst en wintervoorraad aan. .

Meer afbeeldingen

Het zal je zaterdag maar zijn: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240