Ik ben verliefd

Ik ben verliefd

Als dat geen binnenkomer is ? Dat waren trouwens niet mijn woorden, maar de woorden van Nico die vergezeld van Matthieu ook eens bij Interkoi aanklopten.

Hij was gewoon verliefd, en wat kan je dan anders dan de koi van zijn dromen even te laten zien. Zo gezegd, zo gedaan, want je kan toch niet van Zeeland naar Arendonk rijden en de koi waar je verliefd op bent niet laten zien !

Geniet er dan maar even van. Het is wel één van de meest populaire showa waar al bijzonder veel vraag naar is geweest maar om de één of andere reden nog niet is verkocht. Het blijft dus altijd koffiedik kijken bij de verkoop van koi.

Nu is het zo dat Nico wel verliefd was, maar het budget te hoog. Zijn droom is dus ook zijn nachtmerrie, want hij kan de koi niet kopen omdat hij voor hem te duur is….dat kan. Ik kreeg er bijna medelijden mee, en zou er al bijna een actie voor opstarten om hem deze showa te gunnen, maar dan ben ik weer geld aan het inzamelen en dat moet je niet overdrijven…

Vooraleer het volk zou komen heb ik zoals beloofd wel de binnenvijvers gevuld met 2 x 3 koi naar binnen te brengen. Op deze manier zou je de koi nog beter kunnen zien, en worden de vijvers buiten een beetje ontlast.

Het eerste trio is een fantastisch trio bestaande uit een sakai sanke en 2 Momotaro showa. Het zijn koi van om en bij de 65 cm en allen sansai als ik me niet vergis.

Het tweede trio is een Takigawa kohaku en 2 showa van Momotaro, ook allen om en bij de 65 cm. Het zijn nog allemaal jonge koi die meer dan behoorlijk van kwaliteit zijn. Er zijn betere natuurlijk, maar er zijn oh zo veel mindere.

Deze 2 trio’s laat ik tot eind volgende week in de binnenvijvers en ga ik dan vervangen door 2 nieuwe trio’s. De bedoeling is om te proberen deze koi nog aan de man te brengen, wat wenselijk zou zijn, maar het is nu eenmaal het lot van een koidealer dat je met bepaalde koi blijft zitten, hoe goed en beloftevol ze ook zijn....

Nu was het vandaag wel de braadworstendag, maar die had blijkbaar ook geen succes. Er waren slechts 2 kandidaten en dat was wat magertjes…het was echter wel gezellig en er kon goed bijgepraat worden, en bovendien waren de braadworsten bijzonder lekker...

Om de tijd te doden was het interessant om nog eens wat koi te zien die al wat langer uit de belangstelling waren, en de kleintjes die ondertussen aan een groeiperiode bezig zijn nog wat te voeren. Zoals je kan zien kan Peter hier echt van genieten….

Om de tijd te doden was het wenselijk om toch nog enkele koi te bowlen die de moeite waard zijn om gezien te worden. Op verzoek van Johan werden speciaal deze koi gebowld, vooral om een vergelijkingspunt te maken met zijn vroegere aankopen.

Onder dit kwartet zie je ook de 62 cm nisai uit de blue whale bloedlijn die ik de naam Pieternelleke heb gegeven. Het is een spannende koi die nog alles in huis heeft om het tot een serieuze jumbo te brengen. Zijn kleine venstertjes zijn een minpuntje, maar ik kan de koi niet veranderen, hoogstens goed begeleiden.

Mijn persoonlijke aandacht gaat echter uit naar deze 2 machtige sanke die barsten van de gezondheid en die een formidabele krachtuitstraling tentoon spreiden.

De grootste van de 2 klikte 69, bijna 70 cm aan, en is pas sansai, de andere was 64-65 cm en beiden hebben nog vele jaren te gaan. Ik blijf ze imposant vinden…

De voorwaarde voor Nico om zijn lievelingsshowa te zien was wel dat hij het spel van de darts even demonstreerde om te zien wat het resultaat zou zijn. 11% korting zou de prijs van de showa van 950 euro naar 845 euro gebracht hebben.

Vermits zij toch van ver gekomen waren om mooie vissen te zien, kon ik het niet laten om nog een mooie bowl showa bij elkaar te toveren. Zeg nu zelf, is dit geen fantastische mooie bowl met degelijke koi voor een aangename prijs ? En zo kan ik nog meerdere bowls laten zien.

Tenslotte kwam Martin een toch wel bijzondere koi ophalen. Je houd er van, je houd er niet van, maar bijzonder is deze ginrin doitsu soragoi zeker.

Helaas moest ik gisteren de deuren op tijd sluiten, want mijn kleinkind Rio was jarig…en dat is net nog iets belangrijker dan de koi…

Meer afbeeldingen

Ik ben verliefd: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240