Ik heb een probleem

Ik heb een probleem

Ze maken het eens mens niet makkelijk de laatste jaren. Dan wordt je nog eens geconfronteert met problemen die normaal niet gebeuren, en bovendien nog eens vrij ingewikkeld zijn. Maar we proberen er een oplossing aan te geven.

Waar ik een hekel aan heb is om mensen teleur te stellen. Ik probeer iedereen gelukkig te maken en mee te werken om alles zo positief mogelijk te laten verlopen, alhoewel dat niet altijd mogelijk is. We doen echter altijd ons best....

Het probleem waar ik het echter nu over heb, is een wat ingewikkelder probleem dat voor de nodige complicaties zorgde. Eind vorig jaar kocht ik 3 benigoi aan uit de mango serie van Sakai FF via Narita. Ze werden alle drie verkocht en bleven nog een seizoen in de mudpond.

Toen ze vorige week aankwamen, was er eentje bij die ik niet goed vertrouwde. Maar het gedrag van alle andere koi die aankwamen was iets anders dan normaal. Ze waren iets minder levendig als bij andere leveringen. Afwachten en controleren is dan de boodschap.

Ondertussen begonnen alle koi goed rond te zwemmen, buiten één van de benigoi. Deze ging in een hoekje liggen en dan begint de rode lamp te branden. Nog even tijd geven, maar het beterde niet.  Totdat het probleem aan het licht kwam.

Toen ze uiteindelijk begon te zwemmen, moest ze veel moeite doen om te bewegen, en het was duidelijk een probleem met de blaas. Een filmpje brengt duidelijkheid. Dit kan niet van het transport komen volgens mij, dit moet al zichtbaar geweest zijn in Japan, want dat probleem komt langzaam en niet ineens. Maar welke koi is het, want het zijn 3 roodkleurige koi. Gelukkig zijn deze koi gechipt, en ik had voor alle zekerheid een chipreader gekocht om misverstanden te voorkomen.

Ik heb dan gisteren niet beter gevonden dan de koi in slaap te doen, en voor de eerste  keer in mijn leven een chipreader te gebruiken. Het resultaat laat zich zien in het filmpje. Op het einde van het filmpje zie je de benigoi voor vertrek bij meting en daar werd het chip nummer vermeld. 

benigoiIk heb het chip nummer opgeschreven in het filmpje dat getoond werd in de halo chipreader, want op het filmpje was het niet duidelijk, maar op de harde schijf van de chipreader dus wel. Het gaat dus over benigoi BE-V20-12160. 

Nu  moet ik het resultaat overdragen aan de eigenaar en proberen een oplossing te zoeken voor het probleem. Het zal niet eenvoudig zijn, maar ik heb reeds contact opgenomen met Narita San die ook contact zal opnemen met Kentaro van Sakai FF.

Wie is verantwoordelijk ? Altijd een moeilijk gegeven natuurlijk. Het zal een problematisch onderdeel blijven, maar laten we proberen een oplossing te zoeken voor het probleem.

Het zijn geen koi van 100 euro, en dat maakt het niet makkelijker. Ik heb in ieder geval besloten om de koi proberen te redden via een operatie die ik morgenvroeg samen met Maarten Lammens zal uitvoeren.

Geen makkelijke operatie en zelden succesvol. Ondertussen wacht ik de reacties af uit Japan en zal jullie op de hoogte houden, en nu maar hopen dat de operatie een oplossing is voor de koi.

We blijven niet gespaard van allerlei tegenslagen, maar dat motiveert om sterker het nieuwe jaar in te gaan !

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

555


Marc roelvink

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml