Ik heb ervan genoten

Ik heb ervan genoten

Is het andere jaren wat te druk, en heb ik te weinig tijd om ervan te genieten, dan is het gisteren voor mij een hele fijne dag geweest.

Het weer was zo goed als het maar kan zijn, de sfeer was goed, de mensen die gekomen waren hadden hun beste beentje voorgezet, cadeautjes kreeg ik van iedereen, kortom, het was een fijne dag.

Mijn eerste klant was Mark. Mark moest vandaag werken, en kon niet aanwezig zijn, wat hij heel spijtig vond. Maar hij had wel 80 ijsjes meegebracht, want Mark heeft enkele ijswagentjes rondrijden van het ijsventje. Dat was een leuke verrassing waar ik heel blij mee was, en die ik dankbaar aannam. Zoals je op enkele foto's kan zien, hebben ze ook genoten van de ijsjes, vooral mijn kleindochter Lisse, want die heeft er minstens 2 op, voor zover ik weet...

Om 11 uur was alles zo goed als klaar, en Bert en Mieke, die ieder jaar onze barbecue verzorgen, waren al volop bezig om tegen de vooropgestelde tijd het vlees klaar te krijgen. Zoals altijd was dit voortreffelijk, met heerlijke salades, lekker vlees en ondanks het feit dat er ongeveer 80 personen waren en ik barbecue besteld had voor 90 personen, was alles gewoon op. Misschien dat de jongens uit de Veluwe er iets mee te maken hebben, want die heb ik verscheidene malen richting barbecue zien lopen :) . Let trouwens ook op hun nieuwe T-Shirts waar ze trots mee rondparadeerden en die ik even in beeld heb gebracht.

Na de barbecue werd de spanning opgeladen voor het verloten van onze superprijs van dit jaar. Er werden in totaal 311 nummers van loten in een bokaal gedaan. Natuurlijk waren er mensen met meer loten en mensen met minder loten, want de toegekende loten waren afhankelijk van de aankopen die je gedaan had. Mijn kleinkinderen trokken ieder een lot, zodat er 4 mogelijke winnaars uit de bokaal werden getrokken. Toen heb ik iemand uit het publiek gekozen die de uiteindelijke winnaar moest trekken. Mijn keuze viel op Wilfred. Waarom Wilfred ? Ik denk dat Wilfred één van mijn eerste klanten, zoniet de eerste klant is voor zover ik me kan herinneren. Ontegenzeggelijk correct, niet de makkelijkste, maar wel de meest onschuldige hand die ik me maar kon bedenken. Uit deze 4 nummers kwam nummer 160 te voorschijn, en nummer 160 was de nummer van Frans en Ans. Eigenlijk moet ik een prijs zoals deze niet meer weggeven, want ik maak slechts 1 of 2 personen blij en 310 mensen eventjes ongelukkig. Ik gun het Frans en Ans ook van harte, want zij behoren trouwens tot mijn beste klanten.

Na de trekking van de loterij was het tijd om wat koi te bowlen voor mensen die interesse hadden. Natuurlijk was Ben hier als de kippen bij en binnen de kortste keren had hij een groot aantal toeschouwers rond de bowl. De interesse ging vooral uit naar de mako showa tosai, en verder werden meerdere koi besproken. Ik had het niet verwacht en er niet op gerekend, maar er werden toch een groot aantal koi nog verkocht. Dat deed me plezier, want het is toch iets minder in de verkoop op dit ogenblik, en dat zet de druk toch op de ketel. Het word hoog tijd dat het zonnetje begint te schijnen, want het bloed kriebelt nog niet zoals het zou moeten.

Tussen de vele foto's die ik heb getrokken, zitten er ook vele foto's van mijn kleinkinderen, dat moet je me vergeven, maar zijn ze niet geweldig. Ik ben er toch zo trots op. Ik ben de gelukkigste bompa van de hele wereld, en dat mag ik gerust eens zeggen.

De dag eindigde gezellig met een afsluiter, en nu is het stilaan tijd om alles op te ruimen. De realiteit heeft de plaats ingenomen van de utopie van gisteren. Zullen we het volgend jaar nog eens doen ?

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml