showa SH-V14-09148

" /> showa SH-V14-09148

" />
Ik verschoot me een bult

Ik verschoot me een bult

Een koi waar ik een bijzonder zwak voor had tijdens de veiling van september vorig jaar bij Momotaro, was showa SH-V14-09148

Bijzonder klein, maar bijzonder struis gebouwd, met in mijn ogen een beminnelijk patroon dat evenwichtig in balans was. Ik hou van dit soort showa en de totaaluitstraling. Ze was echter vrij klein, namelijk slechts 48 cm.

Was dit 20 jaar geleden misschien een mogelijk Grand Champion, op dit ogenblik moet je als nisai al over de 60 cm aantikken wil je au serieux worden genomen. Voor de grootte werd deze dan ook niet aangekocht, ondanks het feit dat ze een dochter was van Big Lion.

Nu was het gisteren Hanna dag, of de voorstelling van de fotometer die door verschillende mensen werd aangekocht, en Willy, de eigenaar van deze showa was ook even komen luisteren, zodat het eeen gepast moment was om deze showa even te bekijken en te meten. Blijkt dat ze sinds 1 december toch 5 cm gegroeid is, en nu 53 cm aantikt. Willy had het onmiddellijk gezien, maar mij was het in principe niet opgevallen.

Een mooi resultaat als groei belangrijk is, want dan praat je toch over bijna 2 cm per maand. Het wordt tijd dat ze naar buiten gaat, dat wel, want het hi begint wat te vervagen.

Wat betreft de Hanna voorstelling. Dit was boven verwachting bijzonder interessant en leerrijk. Het toestel voldoet bijzonder goed aan de gestelde wensen, maar dat wist ik eigenlijk al van vroeger. Ik zal hier morgen wat uitgebreider op terugkomen, want er moeten serieus wat filmpjes van gemonteerd worden, omdat bepaalde mensen gevraagd hebben om het hele gebeuren wat vast te leggen op film. Dat zal ik tegen morgen in de gepaste vorm gieten.

Ondertussen toch even melden dat de veiling volgende week bij Momotaro, een veiling is van tosai, maar….waarbij GEEN jumbo tosai geveild worden. Mijn beslissing om naar Japan te gaan is dus te snel genomen, maar wel geboekt. Of ik nog speciale voorrechten krijg, dat zal ik moeten afwachten, maar gewoonlijk krijg ik wel iets bekokstooft.

De Jumbo tosai zullen in April geveild worden, en daar wil ik ook bij zijn, dus ik zal mijn volgende vlucht ook al maar gaan boeken. Ik moet nu mijn gedachten wat omschakelen….

De ervaring leert me dat iets wat omgetoverd is in een negatief beeld, dikwijls de meest positieve ontwikkelingen meebrengt. Ik zal me niet vervelen, en gewoon op zoek gaan naar andere interessante aanbiedingen. Als er nog wensen zijn, stuur me een mailtje en dan kan ik altijd mee uitkijken.

Voor handelaars die eventueel een box Momotaro of iets dergelijk willen aankopen in het segment waar ik me minder in begeef, die kunnen me ook altijd een opdracht meegeven. Op veilingen zijn er soms spectaculaire inkopen te doen juist voor de veiling, en dat zou voor sommige dealers wel de moeite kunnen zijn. Ze mogen me altijd contacteren.

Ik zal in ieder geval proberen de mini's van Taniguchi te filmen, waar ik vrij veel van verwacht, en ik hoop dan dat dit niet tegenvalt, en ik heb een aantal opties genomen op Sakai FF koi. Verder kan ik even een bezoekje brengen aan Takigawa, Ueno , Okawa, wie weet Ogata, Matsu, keuze genoeg daar in het Zuiden. Klein probleem zijn de afstanden, maar dat moet je erbij nemen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137