Ik zal de enigste Europeaan zijn....

Ik zal de enigste Europeaan zijn....

Het ziet inderdaad blijkbaar naar uit dat ik de enige Europeaan zal zijn op de veiling. Ik hoor dat er 70 man gaat komen, waarvan het grootste gedeelte Aziaten.

Ondertussen heb ik vernomen dat de veiling van Sakai FF al geweest is. Deze werd verplaatst naar voorgaande week en men heeft me niet op de hoogte gesteld. Naar wat ik gehoord heb zou ik ook geen kans gemaakt hebben, want de prijzen rezen blijkbaar de pan uit.

De reden dat de veiling verzet werd had te maken met aankomende shows heb ik begrepen, maar het fijne weet ik er ook niet van.

Het was gisteren een zware, maar wel dankbare dag. Ik ben ontzettend blij met de aangekochte vissen, die stuk voor stuk hun gewicht in goud waard zijn volgens mij, en wie dit soort koi zoekt geef ik een gouden raad....Vooral die yondan kohaku is echt indrukwekkend. Als die geen 80 cm wordt moet je jezelf in het haar krabben...

Ik heb me vooral gefocust op de veilingvissen, en natuurlijk maakte ik gisteren van de gelegenheid gebruik om even een voorproefje te gaan nemen. Wat me vooral opviel was het verschil in grootte tussen de tosai. Dit is echter te wijten aan het verschil in leeftijd, want de Red Tiger afstammelingen zijn 2 maanden later geboren. Hier een kleine impressie van wat ons de volgende dagen te wachten staat.

Over Red Tiger gesproken. Deze komt in de verkoop, dus wie interesse heeft... ik wil graag de onderhandelingen leiden....de richtrpijs kan ik je in ieder geval al geven.

Het eerste wat we gisteren echter deden, was nog enkele boxen samenvstelllen van de laatste tosai die zowat tegen de 40-45 cm aanlopen. Goede vissen voor weinig geld, en als ik meer plaats had, zou ik zeker en vast niet twijfelen om ze aan te kopen. Hier een klein voorproefje van koi die geselecteerd werden. Momotaro is momenteel "very hot". Waar is de tijd gebleven dat ik alleen de veilingen afschuimde voor de Momotaro koi ? Ondertussen hebben meerdere mensen de weg gevonden, en ik heb het gevoel dat ze nog volop aan het evolueren zijn.

Tosai 01

Tosai 02

Tosai 03

Tosai 04

Tosai 05

Ik vond het spijtig om deze tosai te laten zitten. Helaas plaatsgebrek, anders had ik ze zeker bijgekocht.

Als je nu het verschil wil bekijken met de echte Tategoi, dan bekijk dit filmpje even. Dit zijn de echte Tategoi, of met andere woorden, koi die niet verkocht worden, maar tot volgend jaar moeten blijven zitten. Ze leven samen in een vijver van 80 kuub, en het schatten naar het aantal tosai is moeilijk, maar ik denk niet dat er veel meer dan 40 stuks inzitten. Ruimte - warmte en kennis, de 3 ingrediënten om tot topprestaties te komen. Maak je keuze, maar deze kan je echt niet kopen...

Nog een paar filmpje van de grote meisjes voor de koiwatchers:

Sansai en ouder 01

Voila, dat was het zo een beetje voor deze dag. Vandaag beginnen de opensales, maar ik heb mijn voelhorens werkelijk op de veilingvissen gezet. Mocht ik echter vandaag nog verrast worden met enkele uitschieters, dan kan ik mijn mening natuurlijk herzien.

Dat is het onvoorspelbare van de koihunt...je gaat met bepaalde ideëen van start, maar je moet beslissingen nemen op het moment dat je hier bent, en deze kunnen volledig afwijken van hetgeen je je voorgesteld had.

De bijgevoegde foto's laat ik even zien om je uit te leggen hoe de boekhouding gedaan wordt, want dat is ook een heel gepuzzel. Van iedere koi wordt altijd een foto gemaakt. Deze wordt dan in een boekje gestoken dat dan weer bij de klant behoort, in dit geval bij Interkoi, wat je in het Japans kan lezen onderaan rechts. Er is duidelijk bij vermeld dat deze gehouden wordt als Azukari voor 2014, en in welke vijver ze zijn toegewezen.

En als laatste heb ik nog voor de certificaten gezorgd die ik niet had gekregen, zowel van de koi van Momotaro, als de koi die ik vorige trip had gekocht. Deze heb ik nu allemaal in mijn bezit. Misschien geeft het geen extra waarde, maar het is wel een bewijs wanneer de koi is geboren en van wie deze koi is. Ik hecht er wel waarde aan....

Meer afbeeldingen

Ik zal de enigste Europeaan zijn....: afbeelding 1
Ik zal de enigste Europeaan zijn....: afbeelding 2
Ik zal de enigste Europeaan zijn....: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240