Ik zie haar graag

Ik zie haar graag

Dat waren de woorden van een klant die een afspraak had gemaakt om naar 2 koi te komen kijken. Helaas was juist die koi verkocht.

Nu is het wel zo dat niet veel mensen een zwak hebben voor deze kohaku en dit toont nog maar eens te meer aan dat de keuze van mensen totaal verschillend wat betreft het patroon.

Kwalitatief komt deze kohaku niets te kort. Zowel de bouw als de huidkwaliteit laat aan niets te wensen over, alleen het patroon is onderhevig aan discussie.

Hij werd aangewezen door Matthijs begin vorig jaar, en één van mijn klanten kon zich goed vinden in deze keuze en er werd beslist een gok te wagen om deze aan te kopen met als gevolg dat ze nu bij mij rondzwemt.

Ik hoop dat de eigenaar het me niet kwalijk neemt dat ik haar even bowlde. Het is een aangename en rustige koi en normaal zou deze volgens Matsue geschikt zijn als ouderdier. Dat zal hem echter niet worden….

Bij deze kohaku zwemt wel een bloedmooi alternatief op gosanke, een koi waar ik nu een speciale binding mee heb, namelijk de alomgeprezen ai goromo van Izumya.

Heerlijk om deze koi in een bowl te zien. Hij straalt alles uit wat ik van een maruten ai goromo verlang. Hier kan ik echt van genieten ! ...een show winnaar pur sang....

Tenslotte werd er overgegaan tot het bekijken van een sanke die niet goed weet of het een sanke of een kohaku is. Ik heb er tig foto’s van gemaakt en die waren allemaal zo goed dat ik ze allemaal maar laat zien.

Als je van hoogwaardig dik beni houdt dat als dikke klodders op de koi is gesmeerd, en dat als blinkende olie je ogen verblind, dan moet je nu je zonnebril opzetten om niet verblind te worden.

Zij preekte onmiddellijk liefde in onze ogen en er was geen moment van twijfel om deze sanke aan te kopen, niettegenstaande het sumi dat niet doorkwam in Japan.

Wij hopen uiteraard dat het sumi zich nog kan ontwikkelen, maar het is geen must voor ons. Pure liefde vergeeft kleine zonden, en als je deze jumbo ziet rondzwemmen dan kan je alleen maar goedkeurend knikken en blij zijn dat je dit hebt kunnen aankopen. Als je nu nog bedenkt dat er nog 10 van dit type koi binnenkomen in februari, dan weet je het wel....

Wie niet begrijpt wat goed beni is, verzoek ik om langs te komen en een kijkje te nemen, want beter uitleggen kan ik het niet. Nu moet ik wel zeggen dat we momenteel enkele speciale toepassingen doen om het hi te verrijken, en dat blijkt aardig te lukken.

Alle koi blinken als een spiegeltje, en als ze eenmaal in de bowl zwemmen begrijp je pas hoe goed ze zijn. Ik ben een gelukkig mens, en wij konden alleen maar een brede smile zonder woorden opzetten, evenals de klant natuurlijk.

Hij zou er nog even over nadenken, maar wij kennen het antwoord !

Een sanke die wat uit de running is geweest moesten we toch even bekijken. Waarom ? De klant die deze sanke heeft gekocht woont een eindje weg en af en toe moet je dan toch de koi bowlen om te zien of alles goed is en ook om de klant even van zijn koi te proeven.

Veel woorden hoef ik er niet aan toe te voegen ! Met zijn 83 cm is deze sanke een genot van de bovenste plank, meer kan en wil ik er niet over zeggen….woorden komen te kort !

Ondertussen zullen de meesten al gezien hebben dat ik een nieuwe zwembadfolie heb laten leggen in de zwemvijver van mijn kleinkinderen. Na 10 jaar dienst gaf de folie de geest en was ik verplicht om zware kosten te doen.

Ik heb plaatsgebrek en moet tussenoplossingen zoeken. Daarom ook de vele acties om toch proberen plaats te ruimen. De redenen zijn genoeg bekend en leg ik niet voor de zoveelste keer meer uit.

Ik heb beroep gedaan op Andy Kaak en ik denk dat mijn keuze goed was. Ondanks het verschrikkelijk slechte weer, de slechtste dag van de week, werd de klus toch geklaard en het resultaat mag er zijn.

Natuurlijk ga ik mij in de zomer weer kostelijk amuseren met mijn kleinkinderen, maar nu even een intermezzo voor de opvang van de koi, tenminste de koi die hier al langer zitten.

Een compliment trouwens voor Andy en zijn professioneel werk, die me achteraf nog een publiciteitsfilmpje stuurde.

Ik hoop dat er morgen toch iemand langs komt om goede zaken te doen in zijn voordeel, want de druk stijgt en ik MOET koi verkopen. Het is een situatie waar ik niet graag in zit….

Meer afbeeldingen

Ik zie haar graag: afbeelding 1
Ik zie haar graag: afbeelding 2
Ik zie haar graag: afbeelding 3
Ik zie haar graag: afbeelding 4
Ik zie haar graag: afbeelding 5
Ik zie haar graag: afbeelding 6
Ik zie haar graag: afbeelding 7
Ik zie haar graag: afbeelding 8
Ik zie haar graag: afbeelding 9
Ik zie haar graag: afbeelding 10
Ik zie haar graag: afbeelding 11
Ik zie haar graag: afbeelding 12
Ik zie haar graag: afbeelding 13
Ik zie haar graag: afbeelding 14
Ik zie haar graag: afbeelding 15
Ik zie haar graag: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137