Ik zou niets meer kopen

Ik zou niets meer kopen

De bedoeling was echt om niets meer te kopen, maar de omstandigheden en de mogelijkheden tegen elkaar afgewogen zou het niet verstandig zijn om zonder nieuw materiaal de strijd voor het behoud aan te gaan. Nietsdoen is doodgaan is dan ook het motto, hopelijk maak ik de goede keuze.

Zelden of nooit heb ik meegemaakt dat er zo fanatiek werd ingekocht. Vermoedelijk door het feit dat er "gedreigd" wordt dat er geen nieuwe tategoi meer zullen aangeboden worden dit jaar. Idem dito voor Sakai FF die op dit ogenblik de deuren opengooit met een groot aantal koi. Ook met het motto dat het de laatste zijn.

We moeten het ondergaan. Sakai is natuurlijk een gegeerd alternatief voor hele goede koi, maar hier worden we geconfronteerd met nog een hoger prijskaartje, en dat durf ik eerlijk gezegd momenteel niet aan, hoe graag ik het ook doe. Wat betreft Sakai FF zal ik de strijdbijl moeten begraven, tenzij er zich klanten aandien die tot het uiterste willen gaan.

Ik ben wel blij met de aankopen die ik heb kunnen doen bij Momotaro, toch nog altijd mijn lievelingskweker. Niet alleen omdat ik er een beetje kind aan huis ben, maar ook omdat ze toch hoogwaardige koi aanbieden. 

Ik zet mijn aankopen vandaag even voor u op een rijtje. De snelheidsmachine heeft ondertussen zijn werk al gedaan en de koi staan vanaf aankoop al onmiddellijk online. Ik heb een keuze moeten maken tussen betaalbare en hoge kwaliteits koi, met de gevolgen vandien.

Als ik een ginrin kohaku van Momotaro zie, dan blijft het voor mij moeilijk om niet te kopen. Ik probeer me in te houden, maar het is een moeilijke beslissing. Deze ginrin kohaku bleef gelukkig haalbaar, de meesten waren met andere goden bezig veronderstel ik.

Ginrin Kohaku GK-V22-10296 is een vrij ongecompliceerde ginrin van slechts 13 maanden (geboren in augustus 2021) en toch een behoorlijke lengte van 56 cm. De eenvoud siert de koi en de gin is van meer dan goede kwaliteit. Bovendien heb ik het prijskaartje onder controle kunnen houden, zodat het een betaalbare koi blijft.

Net zoals de sanke die ik hier even laat zien, namelijk SA-V22-10295, overschreed deze de drempel niet van het onhaalbare. Een meerstapspatroon dat zeker niet onaangenaam is met enkele pijnpuntjes, maar dat is de reden dat de prijs aannemelijk is. Wat ik hier graag aan zie is de toekomst die de sanke mogelijkheden geeft, toch zeker als het sumi verder tot ontwikkeling komt. Ook hier is de geboortedatum augustus 2021, en dat verklaart de lengte van 53 cm. Zijn we niet verwend ondertussen met deze jumbo koi...

Johan slaagde er gisteren niet in om een koi te scoren die hij graag in zijn bezit zou krijgen. Hij had zijn zinnen gezet op een showa die zijn gamma moest vervolledigen, maar dat lukte helaas niet. Spijtig maar het is niet anders.

Michael deed wel zijn best om te scoren, en hij is niet verlegen om er ook de duurdere exemplaren tussen uit te halen. Zijn oog voor kwaliteit is goed, meer dan goed. Het zijn dan gewoonlijk ook echte klassebakken die hij aankoopt. Deze koi blijven tijdelijk onder de knop nieuwste koi aanwinsten staan, zodat jullie de gelegenheid hebben om ze makkelijk te spotten, maar daarna verhuizen ze naar hun plaats onder hun eigen website gedeelte.

Kohaku KO-V22-10420 was bijzonder gegeerd, maar dat spreekt vanzelf. Matthijs omschreef haar als volgt op mijn whatsapp kanaal: Voor mij een klassiek schoolvoorbeeld voor hoe een kohaku zou moeten zijn. Prachtig rustig klassiek patroon met een monsterlijk goede bouw. Compleet vloeiende bouw, voorbouw heeft voldoende lengte en zie dat staartstuk.. dan nog het zachte en daarmee vaak flexibele beni.. meer moet dat niet zijn!

Ook kohaku KO-V22-10294 werd op zijn palmares geschreven. We hadden een bijzonder hoog prijskaartje verwacht, maar het viel ons mee, wat resulteert op een flinke, maar niet onoverkomelijke prijs. Zelf vind ik dit een rustgevende aanwinst. De bouw is fors en indrukwekkend te noemen. Met haar 61 cm op 14 maanden en de daarbij overweldigende body met een rustgevend patroon zou dit wel eens een klepper van formaat kunnen worden. Ik vind ze fantastisch.

Dan is het moment aangebroken voor de buffel zoals ik haar genoemd heb. Kohaku KO-V22-10377 een dijk van een kohaku. Lovende woorden zijn in mijn ogen niet nodig, de uitstraling en de kwaliteit spreken boekdelen. De brutatliteit valt er vanaf te lezen. Dit kunnen kanjers worden en zal ook azukari blijven tot eind 2023.

Als laatste kohaku KO-V22-10406, een meerstaps kohaku van bijzonder hoge kwaliteit en hebbedingnormen. Zweten tot en met, en telkens werd de deadline van het bieden verschoven met enkele minuten. Stresserend wachten totdat de tijd langzaam voorbijglijd. Nog 2 minuten, nog 1 minuut, nog 20 seconden...lap tegengeboden weer 5 minuten wachten en zo ging het maar door. Ook deze zal azukari blijven.

Geloof me, het zijn geen simpele opgaven om 3 dagen achter elkaar te proberen koi aan te kopen. Frustrerend, enerverend, soms teleurstellend, af en toe een moment van glorie. Ik hoop dat de koihobby nog niet volledig is afgeschreven want zonder jullie ben ik niets. Ik ben blij dat er sommige van de koi zijn verkocht, maar iets meer animo en iets meer verkopen zou fijn zijn. Wat vroeger een zekerheid was, is omgetoverd tot onzekerheid.  En ja, je mag gerust je mening zeggen hoor.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml