Indrukwekkende vrijdag

Indrukwekkende vrijdag

Ik kan het niet anders noemen dan indrukwekkend. Niet alleen met het massa werk dat verzet werd, maar ook door de fantastische koi die het toneel verlieten. Het zijn van die dagen die je nooit zult vergeten.

Laten we beginnen bij het begin. Na mijn ochtend verslag van het nieuws, is het tijd om mijn maserati te nemen en naar de zaak te fietsen. Polleke zal dadelijk komen en ik moet alles klaarzetten om te filmen, want om 10 uur komen ze al koi ophalen.

De doelstelling was om 21 koi te fotograferen en te filmen, en dat doel werd bereikt voor 10 uur. Maar dan moesten er nog een deel geteld worden, want ik moest precies weten hoeveel jumbo tosai er in totaal in de binnenvijvers verblijven. 

Een goed idee om Polleke de opdracht te geven om de bowl te filmen en de koi één voor één terug in de vijver te zetten. Op deze manier krijg je een algemene indruk van het superaanbod dat ik binnenkort in de veilingsite zal presenteren. 

De gemiddelde lengte van de koi ligt tussen de 36 en 43 cm. Ik denk dat er maar 1 of 2 tosai waren die iets kleiner waren dan 36 cm. Maar lk zal je het filmpje laten zien en oordeel dan zelf. We gaan hier niet hoog van de toren blazen, maar geloof me er zitten bijzonder mooie jumbo tosai in deze selectie, die niet alleen iedere vijver zullen verfraaien, maar ook nog eens de neiging hebben om uit te groeien tot echte kanjers.

Ik begin trouwens stilaan de sleutel te vinden om de veilingsite te optimaliseren, ik begin het te begrijpen, want gisteren werd er degelijk aangekocht op de veiling website. Er werden zelfs biedingen tegen elkaar gedaan, wat ik alleen maar kan toejuichen. Ik zal na mijn vakantie de jumbo tosai beginnen te activeren vanaf een bodemprijs en hoop op hetzelfde resultaat.

Alles opruimen, want daar kwamen ze al aan om een aantal koi op te halen. Het geeft een ongelooflijke kick om de koi die je in de bowl hebt zwemmen, om die even boven de waterlijn te halen. Ik zet de filmpjes hieronder even op een rijtje, en voor de filmkijkers is het zeker genieten denk ik.

Wat te denken van deze yonsai tancho sanke van 78 cm van Momotaro?

Of dit kanon van 80 cm, een kohaku van Momotaro !

Een sansai kohaku van 74 cm, ook van Momotaro.

En tenslotte een nisai kohaku van maar liefst 70 cm van Momotaro

Als dit nog niet voldoende is, komen er nog wel een paar aan bod, maar deze 4 toppers waren de moeite om te bekijken. Ja, je leest Momotaro meermaals, maar dit is in principe altijd mijn basis geweest waar ik goede koi kon aankopen. Dan praat ik niet over 1 exemplaar, maar over hele regimenten. Dan laat ik nu een koi zeer waar ik bijzonder veel affiniteit mee heb, maar die niet gewaardeerd worden.

De bloedmooie kogane van Oyama. De ginrin wordt nog eens ondersteund door de metallic kleur, wat de koi een opmerkelijke utistraling geeft. Jullie houden er niet van misschien, maar ikke wel !

Nog even de tijd nemen voor de showa die een shiro utsuri wou zijn. Je kan zeggen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, want dit is toch wel een extravagante ontwikkeling van showa naar perfecte shiro. Ik hoop dat we deze in de toekomst nog mogen opvolgen, want dit is een evolutie die aandacht verdient.

Om het verhaal compleet te maken, toon ik je nog een filmpje van de kohaku van sakai, ook een kadet van over de 70 cm, en wie wil er geen koi zoals deze in zijn vijver ! Deze zullen we ongetwijfeld nog wel eens terugzien in één van de volgende jaren op een koishow. Dat beloofd !

Nu ben ik eigenlijk aan het einde van mijn verhaal, maar om helemaal af te sluten wil ik nog het filmpje laten zien van de aankomst van de koi op hun eindbestemming. Ik kan altijd alleen maar dankbaar zijn als ik de bevestiging krijg dat de koi hun eindbestemming goed en wel hebben bereikt.

Nog even bsluiten met te herhalen dat ik morgen dus NIET open zal zijn. Vandaag is de laatste dag om je koi te komen ophalen. Bovendien zal ik op vakantie zijn van 3 mei tot en met 14 mei. Ondertussen ben ik de veilingsite aan het uploaden met mijn aanbieding van de 25 spectaculaire koi aan 50% van hun originele verkoopwaarde ex BTW.

Het is een ongelooflijke kans voor die mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige koi die stuk voor stuk op dit moment onder de prijs worden aangeboden. Ik zal de koi in de loop van de volgende dagen verder uploaden. Een kijkje kan je al nemen, maar bieden kan pas vanaf 3 mei. Er staan momenteel nog maar 6 koi op, maar ik zal de lijst zo snel mogelijk vervolledigen.

Hou er wel rekening mee dat er koi kunnen verdwijnen en misschien nooit meer terugkomen in de aanbieding. Heb je interesse doe dan een bod vooraleer er een koi verdwijnt. En laat ons niet hypocriet zijn, natuurlijk moet ik koi verkopen om de handel te laten draaien, de tijden zijn al moeilijk genoeg !

 

Meer afbeeldingen

Indrukwekkende vrijdag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

555


Polleke

555


Matthijs

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml