Uittocht uit Arendonk

Uittocht uit Arendonk

Ik wist dat het een zware dagtaak zou worden. Velen kwamen hun koi ophalen gisteren, en vanaf 8.30 uur waren de eersten al ter plaatse. Het zal vandaag dan ook veel video kijken zijn van koi die het toneel verlaten, en daar valt weer een hele verantwoordelijkheid van mijn schouders.

Om 3.30 was ik al paraat, want ik had ook nog ander veel werk. Er wordt dit jaar veel intensiviteit gevraagd om alles goed te laten verlopen. De corona en de oorlog hebben hun tol geëist, en mede door de energie problemen, moeten wij een tandje bijsteken om alles in goede banen te kunnen leiden. Het is eigenlijk geen tandje, maar een hele tand, maar ik veronderstel dat dit voor vele andere zaken ook zo is.

Gelukkig heb ik alles goed op een rijtje en alles ziet er redelijk gunstig uit, alhoewel ik mijn politiek wat heb moeten bijschaven. Ik kan je verzekeren dat het niet eenvoudig is om een zaak te runnen met enkel de verkoop van koi. De meesten denken dat er gouden bergen te koop zijn omdat je dure koi verkoopt.....niets is echter minder waar, maar ik weet dat jullie me niet geloven.

Maar laat ons niet te lang zeveren, je zal mijn gezever na bijna 20 jaar stilaan wel moe beginnen te worden. Laat ons gewoon de video bekijken van de koi die het toneel hebben verlaten. Ik zet ze hieronder op een rijtje, en laat ons beginnen met de grootste van het lot:

Kohaku KO-V23-01122 van Momotaro - 21 cm
Klein maar breedgeschouderd is dit liliputterke dat slechts 15 cm was bij aankoop.

Het koningskoppel KO-V22-0228-KO-V22-03102 van Momotaro
Gekocht als tosai, maar zeer zeker veelbelovend voor de toekomst.

Kogane 2211008-2211010 van Oyama
Het is de doitsu versie, maar ik blijf ze bloedmooi vinden.

Een benigoi van Sakai Co KA-CH22-1199
Veel beter kan je ze niet kopen !

Kohaku KO-V21-514 van Momotaro
Speels patroon waar ik altijd voorstander van ben.

Sanke SA-V20-1165 van Momotaro
Ik geloof niet dat je hier veel moet bijvertellen, die spreekt voor zichzelf

Sanke SA-V20-10198 van Momotaro
Heeft in Japan een moeilijke tijd doorgemaakt, maar is ondertussn hersteld.

Tancho showa TA-V20-1150 van Momotaro
Ga ze maar eens zoeken, deze monsters van 80 cm.

Shiro utsuri  2302002 van Omosako
Deze heeft alles wat een shiro utsuri nodig heeft.

Tancho 2103028 van Momotaro
Perfecter kan je ze niet vinden. Het heeft 2 jaar geduurd vooraleer ze verkocht werd.

Tancho showa TA-V22-1063 van Momotaro
Het proefkonijn van het pact ! Onvoorspelbaarheid is haar naam. laat ons verrassen.

Tancho goshiki 2210014 van Takigawa
Uitzonderlijke kwaliteit. Zeldzaam mooi.

Kohaku 2203001 van Taniguchi
Het moet niet allemaal van Momotaro zijn.

Girnin tancho TA-V23-01660 van Dainichi
We beginnen met een kleintje en we eindigen met een kleintje.

Zo dat was een flinke boterham waar je je ochtendhumeur wel zal kunnen opfrissen. Maar naast deze delegatie waren er ook nog andere koi die gebowld moesten worden voor enkele klenten. Er staan heel wat fantastische koi die momenteel aangeboden worden op de veilingsite.

Ben je nog niet ingeschreven, registreer je dan vlug en wacht op mijn goedkeuring, want als je op zoek bent naar koi die normaal niet in je budget passen, dan is het nu het moment, want na deze superveiling zal het niet meer mogelijk zijn om ze aan deze prijzen aan te kopen. 

Ik moest nog wat kleine aanpassingen doen, want door de druk en de weinige tijd voorhanden had ik nog wat foutjes gemaakt, maar die zijn ondertussen rechtgezet. Ik herhaal nog heel even ! Als je een koi ziet waar je interesse in moest hebben, doe dan snel een eerste bod.

Ik wil het niet forceren, maar ik zal iedere dag en totaal willekeurig een koi laten verdwijnen uit het aanbod. Als er een bod op gezei is zal de koi blijven staan, anders heb je kans dat de koi verdwijnt en de vraag is dan of hij terugkomt of niet. Onvoorspelbaarheid is de ongenaakbare faktor om de veilingsite spannend te houden.

Ik zet hieronder nog even de koi die gebowld werden ter bezichtiging op een rijtje, in combinatie met die koi die een bepaalde interesse opriepen bij klanten. Gelukkig kan ik er zelf nog wonderlijk van genieten....wat een weelde aan koi !

Showa SH-NA21-57 van Ueno en Showa SH-V22-1001 van Hoshikin behoren zeker tot 2 topfavorieten in het aanbod van ons 50 jarig jubileum. Het zijn dan ook 2 uitmuntende krijgers in het aanbod van de showa. Geniet ervan nu het nog kan.

Naast de 2 showa heb je nog de bloedstollende kohaku KO-V22-044 van Dainichi. Moet ik hier nog een tekening bij maken ? Ik denk het niet. Laat de kans niet liggen, de tijd is rijp. Nog een koi die je zal verlekkeren en die trouwens een dikke eerste prijs wegkaapte op de AJJKS van jongstleden, namelijk de fraai uitgebalanceerde goshiki KA-CH23-0368 van Taniguchi. Een mooie om mee naar de Euregio koishow te nemen.

Nee hoor, ik ben nog niet aan het einde van mijn latijn. Het is een zenuwkikkertje, maar dat mag voor een kumonryu. Volop in ontwikkeling en spanning gegarandeerd is deze speciale Matsukawabake 2210016 van Tanaka. Niet kopen, laat maar zwemmen....ik kijk er iedere dag met veel plezier naar.

Ik denk en ik hoop dat ik niets vergeten ben. Het laatste filmpje dat ik kan laten zien is de video die ik aankreeg van Pascal en Naomi toen ze de koi na transport in hun vijver plaatsten. Dit wordt altijd gewaardeerd. 

En nu ga ik alles in orde brengen en mij voorbereiden op het familiefeest voor ons 50-jarig huwelijks jubileum, en dan kan dit ook in de vergeethoek geplaatst worden. Op naar de 60 jaar !

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Janny de Munck

555


Johan van Rijswijk

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml