Intakoi dag 3 en 4

Intakoi dag 3 en 4

Na het ontbijt stapten we in de auto en reden naar het koihuis van Hirasawa, waar de grote 80-plus vissen verblijven. Alexander wilde hier een redkarashigoi bekijken.

Na het vullen van een grote bowl met water zagen we al snel een paar prachtige exemplaren. Alexander plaatste een optie op een vis met een bijzonder mooie huidkwaliteit, met een schitterend schubbenpatroon en fukurin.

Vervolgens reden we naar zijn broer Maruhiro. Hier zette Alexander opties op drie vissen van hoge kwaliteit: een karashigoi van 65 centimeter of meer met een geweldige huidkwaliteit, een ginrin hi utsuri en een wijnrode sushui. Daarna reden we naar een nieuwe kweker, speciaal voor mij.

Bij aankomst stond hij samen met zijn vrouw op ons te wachten. Hij is een voormalig professioneel snowboarder en kweekt al zeven jaar koi, en niet onsuccesvol. Eerst liet hij ons zijn ouderdieren en de vissen van hoge kwaliteit zien, die er fantastisch uitzagen qua bouw en huidkwaliteit. Hij kweekt met bloedlijnen van Dainichi en Sakai Fish Farm. Vervolgens bekeken we zijn tosai, waarvoor hij al een bowl had klaargemaakt.

Uit deze bak hebben we zes fantastische vissen kunnen selecteren, waaronder twee kohaku, een sanke en drie showa, die allemaal in azukari zullen blijven. We bedankten de kweker en na anderhalf uur rijden waren we terug in Nagaoka. De natuur blijft altijd mooi om te zien in Niigata.

Al deze tosai komen zo dadelijk online. Je moet wel bedenken dat dit azukari koi zijn, dus deze blijven nog tot het einde van dit jaar in Japan. Je koopt dus een nisai van vermoedelijk 52-60 cm. Voor de avonturiers een echte uitdaging.

Op de terugweg stopten we nog snel bij Nogami om zijn tosai te bekijken. Dat zag er veelbelovend uit, maar daarover volgt morgen meer informatie. Daarna gingen we snel wat eten in een traditioneel barbecue-restaurant.

Groeten en tot morgen!

 

Meer afbeeldingen

Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 1
Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 2
Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 3
Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 4
Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 5
Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 6
Intakoi dag 3 en 4: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Zeer fraaie Tosai ,Genieten daar !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml