Interessant om te weten

Interessant om te weten

Veel mensen zijn soms op zoek naar buddhabeelden of soortgelijke beelden, waardoor ze een Aziatische/Japanse stijl kunnen creëeren in hun tuin, en het heeft ook iets magisch.

Gisteren kwamen Ferry en Caroline even langs om uiteindelijk ook eens een klein bezoekje te brengen aan Interkoi. Ferry woont een eindje weg, namelijk in Almere, en dan moet je het koivirus al flink te pakken hebben wil je de trip maken. Ik herkende Ferry van enkele jaren geleden, maar moest toch even nadenken....

Ze hadden echter hun zinnen gezet op een buddhabeeld, en het toeval wilde dat er iemand in Zandvliet stopte met de verkoop van deze beelden wegens ziekte. Zoals je kan zien op de bijgaande foto, hebben ze hun doel bereikt, en reden ze naar huis met een heusachtig levensgroot buddhabeeld, een hoofd en bovendien nog een bamboe tuinhek.

Wie eventueel interesse heeft om zoiets ook aan te kopen, kan misschien eens even op de website van hun gaan kijken: www.buddhatuin.info. Ik ken de mensen niet, en heb er ook geen baat bij, maar misschien ben jij wel op zoek naar een soortgelijk beeld en wie weet. Ik heb iets van de prijzen opgevangen, en deze zijn voor zover ik kan beoordelen zeer democratisch. Bovendien staat er op de website een serieuze collectie. Doe er je ding mee...

Maar ja, dit is een website over koi, en daar kan ik niet omheen. Ik wou een aantal vissen bowlen, fotograferen en filmen, maar kwam er eigenlijk niet aan toe, want de eerste bezoekers waren er al. Filip kwam even iets bespreken, en uiteraard staat de bouw van zijn vijver centraal. Ik heb de foto's gezien en ontvangen, en het wordt een gigantisch project, maar meer daarover in één van de volgende nieuwsitems.

Toen ik juist van plan was te sluiten kreeg ik het langverwachte bezoek van Matthijs en Louise die hun mukashi ogon kwamen ophalen.

Bovendien wilden ze nog een koi bijkopen, en daarom werden er enkele koi gebowld. Matthijs herkende toch kwaliteit, dat kon je merken. Het maakt het iets makkelijker, en tenslotte kozen ze voor een kohaku van Taniguchi uit de reeks die ik verleden jaar had geselecteerd.

Ik laat je uiteraard een filmpje zien van de koi die geselecteerd werden, en tenslotte een filmpje van de koi die mee naar huis genomen werden.

Altijd mooi is het om de filmpjes te laten zien van de koi toen ze binnenkwamen:

Dit waren de 4 mukashi ogon toen ze met 4 binnenkwamen in juni verleden jaar. Ik heb er nu nog 2 van zitten, die tussen de 45-50 cm zijn momenteel. Ze hebben het goed gedaan en zien er vrij fors uit.

Dit filmpje is van de kohaku bij aankoop in oktober verleden jaar. Een heel verschil als je het filmpje van nu bekijkt van deze kohaku. Tosai, 39 cm, en een bijzonder hoogwaardig hi op een fors gebouwd lichaam, in mijn ogen klasse. Als deze 60-65 cm zal zijn, wil ik er heel graag een filmpje van terugzien.

Nog even wat publiciteit maken voor Matthijs en Louise, want zij verkopen ook materiaal om te gaan vissen via hun webshop www.bukkumhengelsport.nl. Dan weet je ook tegelijkertijd waar je je hengelsportartikelen kunt halen.

Deze week is het de moment om alles in gereedheid te brengen voor de Belgische show in Bokrijk. Ik hoop dat we ook veel Nederlanders mogen ontmoeten op onze show, want de Belgen trekken ook massaal naar de Nederlandse shows. Ik hoop alleen maar dat Nederland dan niet moet spelen, want dan komt de show op de 2de plaats denk ik.

Ik heb een mooie collectie koi apart gezet, en denk wel dat ik er enkele prijsjes mee kan wegkapen. We zullen zien, want het is de eerste keer dat ik een show in België meedoe. Ik heb geen stand, en ik weet niet of ik de ganse dag aanwezig zal zijn, maar ik heb 2 grote vaten en één klein vat. Eén groot vat is voor Martin, die toch enkele geweldige vissen in gaat zetten, de moeite om even te gaan kijken.

Ik ken ondertussen de vissen, maar jullie nog niet, en ik hoop dat jullie ook voor ons gaan supporteren.

Kom zeker en vast eens kijken.

Dat het voetbal is merk ik aan de kijkcijfers: 651 gisteren....

Meer afbeeldingen

Interessant om te weten: afbeelding 1
Interessant om te weten: afbeelding 2
Interessant om te weten: afbeelding 3
Interessant om te weten: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240