Interkoi is Internationaal

Interkoi is Internationaal

Ik sta soms toch versteld van de bekendheid die interkoi geniet in Europa. Ik weet dat ik er veel aan doe om veel publiciteit te maken en krijg ook bijzonder veel internationale complimenten over de koi die ik aankoop. Dat maakt me trots.

Deze week was het de beurt aan Zweden. Een nieuw land op mijn palmares, en toch sta ik telkens versteld als ik een deal rondkrijg. Blijkbaar hebben de meeste mensen toch vertrouwen in Interkoi en daar ben ik bijzonder trots op.

Welk zijn de landen die nu op mijn Palmares staan ? België - Nederland - Frankrijk - Duitsland - Italië - Corsica - Noorwegen - Dubai - Amerika - en nu ook Zweden. Als transport eenvoudiger zou zijn zou het nog evidenter zijn, maar de papierwinkel en de moeilijkheden die daarmee gepaard gaan benadelen de internationale handel, want ieder land heeft zijn eigen wetgeving.

Het is aan te passen, maar de poespas die erbij komt kijken vraagt iets teveel energie en verhoogd de prijzen. De complexiteit trouwens doet er zeker geen goed aan. Dus houden we het maar eenvoudig.

De volgende koi gaan naar het hoge Noorden: Een Ogon Yamabiki van Momotaro - 78/79 cm
Het is de lichtere van de 2 geworden, dus blijft er nog de laatste van de 7 exemplaren over die ik aankocht december 2020. Zoals altijd is deze het kind van de rekening, en zal deze behoren tot de restjes die overblijven om niet verkocht te worden.

Indien ik toch nog iemand kan vinden om het laatste exemplaar aan te kopen, laat hij zich dan melden. Ik zal mijn uiterste best doen om op eender welke manier de deal rond te maken. Ze is iets donkerder van kleur, maar dat mag de pret niet derven. 

De fantastische tancho kohaku van Takigawa - 77-78 cm. Wat mij betreft vind ik dit een onbegrijpelijke zaak. Een tancho kohaku van deze kwaliteit, deze body, deze perfecte tancho en die moet onze contreien verlaten ! Ik vind het nog altijd bijzonder spijtig, want ze was meer dan showwaardig en ik zou ze sowieso ingezet hebben op de show, waar ze gegarandeerd een prijs zou gepakt hebben, en niet de kleinste.

Maar ja, wat doe je eraan ? Normaal zou ik ze nog mee naar een show kunnen nemen, want de koper komt de koi pas ophalen in september/oktober, maar het lijkt me verstandig om geen risico te nemen en de koi gewoon te laten rondzwemmen tot haar vertrek.

Als laatste vandaag even de 2 laatste koi van Pierre in herinnering brengen. Ze werden gisteren opgehaald, kohaku kO-V16-441 en showa 1603023 van Ueno .Op deze manier werd ook dit hoofdstuk op een nette manier afgesloten, iedereen tevreden.

De ginirin tancho oshiba shigure moet deze week nog opgehaald worden, en dan heb ik weer een vijver die vrij is. Mijn bedoeling is nu om de beste showa die nog over blijven even te selecteren en deze een tijdlang binnen te zetten om de verkoop te promoten en mensen te triggeren.

Er zitten nog bijzonder goede exemplaren tussen, maar ik weet niet goed wat er aan de hand is met showa. Waren het vroeger de meest populaire koi, het lijkt of er een kentering is gekomen en kohaku en sanke nemen het over van de showa. Raar maar waar ! Het zij zo...

Als ik me niet vergis zal er deze week een live show plaatsvinden in het Noorden van Nederland, georganiseerd door koicave, een nieuwe organisatie. Zelf ga ik er niet naartoe, maar ik heb wel een mol zitten die eventueel verslagen zal maken. Ik wens ze in ieder geval succes, en als ik de informatie binnenkrijg zal ik deze graag plaatsen.

IK WEET NIET WANNEER IK STOP

Neen, ik heb het niet over mezelf, tot spijt van sommigen misschien, maar over de laatste ogon yamabuki van bijna 80 cm. Iedere dag met 10 euro automatisch naar beneden. Ik kan wel niet voorspellen wanneer ik de counting down stop zet. Let wel het gaat automatisch. Ik zou niet twijfelen aan deze prachtige ogon yamabuki van Momotaro

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

The Untouchable

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml