Is alles goud wat blinkt

Is alles goud wat blinkt

Een goede vraag, en als je voorspellingen kon maken zou het antwoord vlug gegeven zijn…neen !

Het is je droom om ooit eens naar Japan te gaan en zelf je koi aan te kopen. Een droom gaat in vervulling. Het was trouwens een reis die volledig beantwoordde aan de wensen. Eerst en vooral zeggen dat er geweldige koi werden aangekocht tijdens deze reis, en dat alles volmaakt gezellig was.

Nog één wens, en dat was een tancho kohaku…Dat stond nog op de agenda ! Tijdens de veiling van Sakai FF werden er tancho aangeboden.

Ondank het feit dat alle Sakai moeilijk te bemachtigen zijn op een veiling, en dan vooral van Sakai, werd alles in het werk gesteld om een tancho aan te kopen, en het lukte.

Het had bloed en tranen, maar vooral veel euro gekost, maar uiteindelijk kreeg de klant deze tancho te pakken. Een female tancho van Koi Uta. Ik was zelf niet op de veiling aanwezig, en de klant besliste zelf de aankoop te doen.

Het was een hoge prijs, maar dat deerde niet, de tancho was aangekocht en een droom zou werkelijkheid worden. Het kleine euveltje bij de staart, een klein hi vlekje kon de pret niet bederven, dat zou wel kunnen verwijderd worden.

De tancho werd met alle respect behandeld en begon zijn leven in een vijver vol met prachtige koi, eindelijk een droom die in vervulling was gegaan.

Totdat het noodlot toesloeg.

Langzaam begon er beni terug te groeien vanaf het einde van de staart naar voor en boven op de rug. Ook de tancho vlek zelf kreeg het te verduren en vervormde lichtjes.

Het resultaat is betreurenswaardig ondanks de klasse van de koi, want ondanks het feit dat het beni op de rug een flinke boost kreeg, blijft het een koi met inhoud.

Als je hoge eisen stelt, ontsiert het de vijver, en erger je je rot. Bekijk het resultaat en onderga het verdriet van de evolutie. De droom werd een nachtmerrie...

Zo zie je maar dat niet altijd alles goud is wat blinkt. De cruciale vraag is of er nu nog mensen zijn die een koi zoals deze in hun bezit willen hebben, want de eigenaar wil haar graag verkopen indien dit nog mogelijk is.

Je kan niet meer spreken van een waardevolle tancho, maar ondanks dat euvel zijn er misschien nog mensen die een koi van om en bij de 65 cm met minder goede ontwikkeling toch nog in hun bezit willen hebben als de prijs goed is.

Zijn vraag om nog een goede thuis voor haar te vinden is gerechtvaardigd, en als er mensen zijn die het de tancho kunnen vergeven wordt deze aangeboden voor een prijs die kant nog wal raakt.

Zijn vraag is om een bod te doen op de tancho indien je interesse hebt. Het startbod is 800 euro, een habbekrats van de aankoopwaarde. Misschien zijn er mensen die het de tancho vergeven en dat zou een doorn uit het oog zijn.

Alle informatie vind je op deze webpagina en bij interesse zal ik je in contact brengen met de eigenaar.

De vraag die zich stelt is of ik een nieuwsitem zoals dit zou moeten schrijven ! Mijn gevoel zegt ja, want ik begrijp meer dan iemand anders hoeveel het kost om een goede koi aan te kopen en vooral hoe moeilijk het is.

Je moet niet enkel de goede dingen laten zien, maar ook de minder goede dingen, want die zijn er ook. Ik vind dat mensen recht hebben op de waarheid, en de waarheid is dat er bijzonder veel plezier te beleven valt in de koihobby, maar dat je sterk in je schoenen moet staan om ook de minder goede kanten te aanvaarden.

Wat wel naar boven komt zijn de moeilijkheden waar wij als koidealer mee te kampen hebben om degelijke koi aan te kopen. Zo eenvoudig is het dus niet om even naar Japan te vliegen en wat koi aan te kopen, er komt heel wat meer bij kijken....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240