Japanreis 3 - 2009

Japanreis 3 - 2009

Het was een bewogen reis, de eerste in 2009. We vertrokken ditmaal vanuit Tokio, en onze eerste kweker die we aandeden was Minuma, vooral bekend om zijn goshiki en ginrin goshiki in die tijd.

De Minuma koifarm ligt op de baan van Tokio naar Niigata, boven Tokio. Ik weet dat ik een bijzonder mooie ginrin goshiki had gekocht, die daar als azukari is gebleven, maar die is nadien slecht ontwikkeld, dus het was geen succes.

De film duurt ongeveer 37 minuten, dus mensen die graag films bekijken kunnen zich een tijdje amuseren. De bijgevoegde foto toont de inkom van het bedrijf Nogami, waar ik een goed gevoel bij had.

Wat me van deze reis ook nog goed bijblijft is de kennismaking met de Yamamatsu koifarm. Er werd een deal gemaakt voor een aantal hoogwaardige tosai die een jaar azukari mochten blijven. Ze waren bijzonder duur, dat weet ik nog, en het jaar nadien zagen ze er fantastisch uit.

Ik heb er wel minder goede herinneringen aan, want ondanks het feit dat ik deze koi allemaal had betaald aan de agent in kwestie die verantwoordelijk was. Blijkbaar had deze de kwekers niet betaald en ik kon fluiten achter mijn koi.

Het was een onverkwikkelijke zaak en ik heb de koi toen 2x betaald om ze alsnog hier te krijgen. De filmpjes zullen bij bepaalde mensen wel herinneringen opwekken, geniet ervan. Het was een bijzonder lange reis van Tokio naar Niigata en daarna naar het Zuiden.

Bekijk hier het filmpje

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Peter De Clercq

555


Matthijs

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml