Aanbod voor azukari kandidaten

Aanbod voor azukari kandidaten

Of we het nu graag hebben of niet, s'nachts wordt het al stukken kouder, en de herfst gevolgd door de winter zul je niet tegen kunnen houden. Daarom ook even dit voorstel formuleren.

Op dit ogenblik ben ik een vijver aan het voorbereiden voor jonge, niet geforceerde koi om de winter te overbruggen. Ze hebben een normale begeleiding gehad tijdens hun aankomst, waren bijzonder klein, maar hebben het ontzettend goed gedaan.

De meesten zijn tussen de 30 en 35 cm, enkele uitzonderingen daar gelaten misschien, en ze zijn best breed gebouwd met een blik naar de toekomst die rooskleurig is om mooi te worden. 

Ik heb de koi gisteren tijdelijk eventjes binnen gezet, heb er filmpjes van gemaakt die ik dadelijk laat zien, en leg daarna even uit wat de bedoeling is en het ermee gepaard gaande aanbod dat hoop ik meerdere mensen kan bekoren.

Bowl 1 met kohaku, sanke en mango

Bowl 2 met kohaku sanke en mango

Ginrin Matsukawabake

Voor alle duidelijkheid, het aanbod is niet voor de mango en de matsukawabake, enkel voor de kohaku en de sanke in de bowl. De mango en de ginrin matsukawabake zijn uiteraard wel te koop, maar zullen in vijver 1 bijgezet worden.

Waar geld onderstaand aanbod dan wel voor ? Dat geld voor de 10 kohaku en sanke in deze bowl, samen met de overblijvende koi die nog niet verkocht zijn van de serre, die begin oktober naar Arendonk terug zullen komen. Dit zijn er nog 7 op dit ogenblik.

HET WINTERAANBOD

Ik ga het zo goed en zo eenvoudig mogelijk proberen uit te leggen, zodat het voor iedereen duidelijk is. De vijver die hiervoor in aanmerking komt is vijver 3. Ik ben momenteel bezig om deze vijver voor te bereiden, volledig te poetsen en te prepareren voor het volgende seizoen.

In de loop van de volgende weken, als de zomer het wat laat afweten zal ik de vijver overkappen en deze op een gelijkmatige temperatuur zetten. Op 18 september zal ik de koi die nog in Arendonk zitten dan terug overbrengen naar hun winterverblijfplaats.

De 10 kandidaten zal ik op deze dag voorstellen en presenteren voor mogelijke kandidaat kopers, en zullen dan in hun nieuwe verblijfplaats gezet worden. De koi uit de serre zal voor één van de volgende weken gepland worden. Ik breng jullie dan op de hoogte wanneer dit zal plaatsvinden.

Mensen die nu al willen komen kijken en eventueel al willen reserveren, dat kan natuurlijk ook, dan moet je op zaterdag of zondagvoormiddag even komen kijken.

Wat zijn de prijzen. Ik wil vooral mensen bereiken waarvan het prijskaartje soms een moeilijk gegeven is, en zal dan ook zo schappelijk mogelijk zijn. Op dit ogenblik is het moeilijk om een juiste prijs te maken, maar tegen die tijd zal ik alle koi opnieuw afzonderlijk fotograferen en filmen.

De prijzen zullen variëren tussen de 499 en 799 euro en ik vraag 1 euro vergoeding om de koi als azukari tijdens de winter te begeleiden. Deze prijs is geldig voor deze 2 bowls, maar niet voor de azukari uit de serre, dat wil ik nog even bekijken als ze naar Arendonk komen.

Bovendien geef ik de mogelijkheid om de koi in 2 beurten te betalen om de aanschaf wat lichter te maken. De keuze is aan de koper. Natuurlijk heb ik het liefst dat de koi ineens betaald wordt, maar ik begrijp de moeilijkheden. Wie de koi wenst aan te kopen met een gespreide betaling, mag dus bij aankoop 50% betalen en het saldo bij het ophalen van de koi.

Het ophalen van de koi dient te gebeuren voor 1 april. Ik ben dus nog 6 maanden verantwoordelijk voor de koi. Komt de koi te overlijden, wat altijd in te mogelijk is natuurlijk, mag je het betaalde bedrag gebruiken voor een volgende aankoop van een koi of eventueel koivoer.

De begeleiding van deze azukari is zo optimaal mogelijk met 6 voerbeurten per dag, aangepast aan de temperatuur die in de winter iets lager zal zijn. Ze worden niet extra opgewarmd, maar wel op een constante temperatuur gehouden. Ze zullen voorzien worden van wekelijkse dosering spirulina en voldoende mineralen om de koi zo goed mogelijk te begeleiden. 

In de loop van volgende week zal ik de koi afzonderlijk filmen en fotograferen, want deze week is het iets te hectisch. Voor de rest verwelkom ik je op de koishow in Merelbeke. Ik ga erheen, wie kan ik verwelkomen in mijn stand ?

De overkapping van dienst is de overkapping die door onze vriend Johnny wordt gemaakt. De begeleiding van de koi zal door ons gebeuren. Wie mee wil doen, meld je aan, ik garandeer je succes !

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml