Een vijver met eiland voor de mango

Een vijver met eiland voor de mango

Wat een verschil als het zonnetje schijnt, ook de mensen fleuren op. Zelfs op zondagmorgen kan het een gezellige drukte worden. Ik kreeg hoog bezoek van oude en nieuwe glories, maar zal geen namen noemen.

Het was nog even van katoen geven gisterenmorgen, want er was werk op de plank, maar zo heb ik het graag. Zolang ik nog sterk en gezond mag blijven is er geen vuiltje aan de lucht, en geloof me, ik sta nog sterk op mijn benen. Ik voorzie nog enkele stevige jaren....

Een belangrijk doel gisteren was de kiwi's, oh neen, ik bedoel de mango een nieuwe thuis te geven. Ik ben blij dat ik een oplossing heb gevonden via 2 jonge sympathieke gasten die zich aanmelden om de mango een veilig onderkoment te geven.

Er werden vooraf toch nog enkele mango verkocht aan klanten, maar er zijn ondertussen genoeg foto's en filmpjes gemaakt van deze koi. Er blijven nog enkele exemplaren over van de 280 aangekochte mango, en die laat ik voorlopig nog even zitten. Men kan altijd komen kiezen, groeien doen ze toch wel.

Waar zijn de ± 15 exemplaren naartoe gegaan ? Dat laat ik zien op het bijgevoegde filmpje dat ik nadien aankreeg. Een zee van rust en natuur in een natuurvijver rondom een eiland dat soelaas zal brengen aan de vakantiegangers.

Aan eten is er geen gebrek, de natuur verschaft ze meer dan voldoende. Misschien zullen we ze wel ooit terugzien als jumbo kleppers, wie weet, maar dat zal wel enkele jaren duren. Probleem opgelost, ik ben er blij mee.

Impressionant, hoge kwaliteit, superieure uitstraling en toch neem ik haar niet mee naar de show. Ik heb het over een showa die behoort tot de 2 laatste koi die nog niet verkocht zijn uit vijver 5, en mijn klanten weten wat ik bedoel met vijver 5.

Met zijn 68 cm en slechts 25 maanden is het in mijn ogen een showa voor de toekomst die tijd, geduld en kennis nodig heeft om het te maken in de koiwereld. Ik heb geprobeerd haar gisteren aan de man te brengen, maar het is me niet gelukt.

Spijtig, want ik denk dat ze op de juiste plaats zou zijn terecht gekomen, en ze zou het verdiend hebben. Ik was van plan om ze mee te nemen naar de show, ze straalt pure klasse uit, maar ik zou het spijtig vinden dat ze zou verliezen om de eenvoudige reden dat ze te jong is en nog niet de body kan laten zien om het op te nemen tegen oudere kleppers in deze categorie, wat eigenlijk normaal is.

Ze heeft nog volume nodig en ze kan niet en centimeters maken, en body laten zien op deze leeftijd. Ze heeft iemand met kennis van zaken nodig, en het is helemaal niet erg dat ze blijft zitten. Ik zal er dan zelf maar de nodige energie in stoppen.

ginrin oshiba shigureDe sublieme ginrin oshiba shigure van suzusei vertrok ook naar zijn bestemming. Deze kan je misschien spotten op de Belgische koishow, wie weet. Hij of zij heeft het bijzonder goed gedaan want ze werd eventjes 29,5 cm gemeten.

Als je op het certificaat kijkt zie je 17 cm staan, dus een verdubbeling van lengte en bijzonder toename van body in ieder geval.

Ik dicht ze een dikke prijs toe, want de uitstraling is prachtig. Ik dacht een filmpje gemaakt te hebben hoe ze nu is, maar er is iets misgelopen....dit filmpje dateert van mei dit jaar en geloof me, de metamorfose is ongekend. Vraag het maar aan de eigenaars !

Eén van de koi uit het aanbod een paar dagen geleden werd ook opgehaald, door een vrij bekende uit de vroegere koiwereld van enkele jaren geleden. Zijn vijver is 15 jaar dicht geweest en hij is nu opnieuw begonnen in de koihobby. 

Wel op rustige manier, en met de nodige voorzichtigheid vooraleer hij zich opnieuw waagt aan kwaliteitskoi. De ginrin kohaku is een dankbare koi om al mee op te starten. Uiteraard proberen we dit op te volgen, en wie weet....Een jumbo van 80 cm zal het niet worden, maar laat ons verrassen.

Wat betreft het komende weekend zal ik blijven herhalen dat ik niet open zal zijn tijdens deze dagen. Ik kreeg nog volgend schrijven van de BKS vereniging wat betreft de corona verplichtingen. Het is me even niet duidelijk of wij standhouders mondmaskers moeten dragen tijdens dit evenement, misschien kunnen ze dat nog verduidelijken. In België is er nog mondmaskerplicht, in Nederland niet, dus even de puntjes op de i zetten en dat nog even laten weten !

Beste Standhouder,

Eerst en vooral bedankt om deel te nemen aan onze Koi show, want zonder Uw steun is het onmogelijk om hem te organiseren.Na twee maal uitstellen omwille van Covidmaatregelen mag hij gelukkig toch doorgaan. Maar we zitten nog wel met beperkingen, ons opgelegd door de overheid.

We zijn verplicht van iedereen het Coronacertificaat te scannen. Gelieve er voor te zorgen dat U dit bij heeft.

Drank en eten: voor de catering hebben we een aparte tent voorzien die we aan twee zijden open maken zodat het als buiten beschouwd kan worden en er geen beperkingen gelden.

We moeten er op toe zien dat niemand met drank of eten de zaal inwandelt, want als men dat doet  gelden de horecaregels en moet iedereen in de hal gaan zitten ! Dat is natuurlijk onmogelijk. Gelieve dus geen drank of voedsel aan de bezoekers te serveren.

Dat kan hoge boetes en zelfs sluiten van de show tot gevolg hebben. Als U toch drank voor eigen gebruik in Uw stand voorziet mag die enkel zittend genuttigd worden, gelieve daar rekening mee te houden aub. Het zou een ramp zijn moesten inspecteurs van de overheid onze show sluiten bij controle. We hebben deze lang op voorhand aangekondigd, dus de kans op controle is reëel.

Alvast bedankt voor Uw begrip en medewerking.Het bestuur van de BKS

Ondertussen kreeg ik bericht van de BKS dat wij niet verplicht zijn een mondmasker te dragen. Tenminste als je de app hebt dat je 2x gevaccineerd bent of als je een 1 negatieve coronatest kan voorleggen...bedankt George

 

Meer afbeeldingen

Een vijver met eiland voor de mango: afbeelding 1
Een vijver met eiland voor de mango: afbeelding 2
Een vijver met eiland voor de mango: afbeelding 3
Een vijver met eiland voor de mango: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml