" /> " />
Ik noem hem Kiwi

Ik noem hem Kiwi

Origineel of niet ? Ik moest er echt mee lachen. De zoon van Niels, Keanu antwoorde pertinent op mijn vraag hoe de mango zou heten, zonder pinken of blozen zei hij "kiwi". Een mango die kiwi heet, is dat niet fantastisch gevonden ?

Het was trouwens kinderdag gisteren. En daar heb ik geen problemen mee. Maar eerst moest ik Jan bedienen. Hij had nog enkele koi zwemmen die opgehaald moesten worden, en dat gebeurde gisteren.

Zijn keuze was enkele weken al gevallen op een showa, maar toch wou hij nog even vergelijken. Het zijn dankbare showa, maar met zijn ogen is niets mis mee...hij nam er de showa uit met een voortreffelijke huidkwaliteit. Nu zitten er nog een 8-tal goede showa in deze vijver. Wie goede showa zoekt, kom zeker kijken, het is de moeite. Geloof je het niet ? Kijk zelf maar !

Naast de showa had hij nog een sanke en enkele kleine kohaku geselecteerd, en die heb ik even samen in een bowl gezet. Jan houdt van kleine tosai...maar die dingen groeien als kool, dus zullen niet zo klein blijven vrees ik !

Je moet ze niet in een doos steken, ik leg ze zo wel in de auto, ik ben toch zo thuis. De klant is koning, maar toch vroeg ik hem om nog eens te poseren bij zijn nieuwe aanwinsten. Wat een geweldige man....

Uit het pitoreske Giethoorn kwamen Niels en Keanu, reeds lang een trouwe klant aangereden. Niels had een mango, nu kiwi genoemd uit te kiezen uit de overblijvende selectie die nog aanwezig is.

Ze hebben zich ontzettend vermaakt volgens mij, want Niels heeft er uren over gedaan om de juiste mango te selecteren. Ik heb er wat extra foto's bijgedaan, want ik moet opnieuw leren wat meer foto's te maken in plaats van filmpjes. Prachtig als vader en zoon samen hun koi komen uitkiezen.

En dan heb je Jayden. Of de naam Jayden goed geschreven is weet ik niet, maar zo wordt het in ieder geval uitgesproken. Een niet alledaagse naam, maar ook geen alledaags kind. 

Hij is begeesterd van koi, maar nog meer om te helpen. Hij blijft ontzettend beleefd en spreekt me telkens aan met "mijnheer", maar hij is continue bezig om me te helpen. Ik heb nog geen stap gezet om iets te doen, of hij replikeert: "Mijnheer, mag ik helpen."

Ik heb ze graag zoals Keanu en Jayden. Vooral de visjes inpakken vinden ze geweldig....mag ik ze in de plastic zak zetten ? Tja, het zijn jullie visjes, jullie zijn de baas, en dat moet je ze geen 2 keer vertellen. 

Mijnheer mag ik water met de sok in de bowl doen...jazeker, maar dat was een brug te ver, want dat kon hij niet dragen, dus hulp was vereist. En zo had ik een helpende hand die steeds achter mij aanliep....

Ik stond er gisteren alleen voor, dus zette ik de klanten maar aan het werk. Want Michael kwam even om enkele mango die ik aangeboden had te kiezen. Niels kan je me even mee helpen, want ik moest ze met het sleepnet selecteren, want het zijn snelle beestjes die bijna niet met het schepnet te vangen zijn.

Het sleepnet is een uitgelezen instrument en zo gezegd, zo gedaan. Vandaag moet ik trouwens nog eens met het sleepnet door de vijver, want dan worden de overblijvende mango opgehaald die naar een rustoord mogen vertrekken. Dus wie nog er nog graag eentje van heeft....voor 11.30 komen anders zijn ze weg.

Een blik op de overblijvende mango die vandaag vertrekken

Mango kiezen met Niels en Keanu

Kiwi, de mango van Niels en Kianu

Rond 14.30 kwam de zon ook nog eens te voorschijn, en werd het een aangename dag. Het was trouwens een op en aanrij van klanten, dat had ik niet verwacht. Zo mogen ze voor mij altijd zijn. Natuurlijk kan je dat moeilijk reserveren, maar toch is het plezieriger om koi ter plaatse te komen uitzoeken, en mensen persoonlijk te ontvangen.

Ik ga nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur, dat de overblijvende mango opgehaald worden rond 11.30 uur en niet vergeten dat ik volgende week niet aanwezig zal zijn wegens de Belgische Koishow. 

 

Meer afbeeldingen

Ik noem hem Kiwi: afbeelding 1
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 2
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 3
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 4
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 5
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 6
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 7
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 8
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 9
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 10
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 11
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 12
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 13
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 14
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 15
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 16
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 17
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 18
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 19
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 20
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 21
Ik noem hem Kiwi: afbeelding 22

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Wim DW

555


Niels

555

interkoi

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml