Kinderplezier met yamatoya

Kinderplezier met yamatoya

Er was weinig te beleven vandaag, wat moet je dan doen ? We hebben dan wat vissen gebowld die nogal veranderd waren, waaronder de yamabuki.

Mijn kleinkinderen kwamen vandaag nog eens bij bompa op bezoek, en toevallig was ik een bakje met de koi van yamatoya aan het bowlen. Toen we ze even aan het meten en controleren waren, vonden zij dat ze de visjes toch ook wel eens vast zouden willen pakken. Er waren nog meer kinderen, en na het insmeren van de handjes met PiP Gel, mochten ze 5 minuutjes de koi vastnemen. Lol verzekerd....en de koitjes vonden het helemaal niet erg. (denk ik)

Ze waren gemiddeld een 5 cm gegroeid, de kleinste was ± 24 en de grootste ± 28 cm. Er zijn er nog 14 over die nu in Ben's Bakje blijven zitten, waarvan de tancho en een kohaku nog verkocht zijn. Ook was het hoog tijd om de yamabuki even te bowlen, want die waren niet meer terug te herkennen. Ik heb de foto's op de site aangepast, maar het filmpje nog even laten staan van toen ze binnenkwamen. Zo kun je zien hoe die veranderd zijn op vrij korte tijd. De grootste was ondertussen 66 en de kleinste 64.

Een bijzondere koi vind ik nog steeds deze mako sanke. Natuurlijk zie ik ook dat het hi van de tweede hi plaat niet goed is, maar toch heeft deze sanke iets dat me bekoord. Het is een dochter uit de vierstaps sanke van Momotaro, ze lijkt 70 cm, maar is slechts 61 cm gemeten vandaag. Ik heb het gevoel dat dit een zeer grote koi gaat worden. Morgen ben ik niet open, en zal ik alles klaarzetten voor de grote barbecue zondag.

De kleintjes

de yamabuki

de mako sanke

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: ENKEL OP AFSPRAAK
Zondag: ENKEL OP AFSPRAAK

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

1811013

lepel sanke 1811013
Koi Evolutie

1805001

Archief 1805001