Klein maar fijn

Klein maar fijn

Kevin en Emily kwamen even naar hun showa van Sekiguchi kijken. Ze voldeden in mijn ogen niet aan hun ontwikkeling na de aankoop vorig jaar. Daar kan ik helaas niets aan veranderen, maar moet het telkens groot zijn om mooi te zijn dat is de vraag.

Ik vind het spijtig, want ik had deze tosai verwacht om binnen te komen op 30-35 cm....helaas. Nu is het wel dat ze sowieso zullen groeien en ontwikkelen en dat zou wel eens positief kunnen zijn. Bekijik even het filmpje.

Het is natuurlijk onvoorspelbaar hoe het sumi dit jaar gaat ontwikkelen, maar ik zie mooie mogelijkheden zonder dat ik ga voorspellen dat dit ook zal gebeuren, want dat weet niemand. Ik zie een mogelijk mooie koptekening en van  het ogenblik dat het sumi zal gestabiliseerd worden denk ik dat ze toch aan alle eisen zullen voldoen om een volwaardig mooie showa te worden. Hier zie je de nogmaals de showa allemaal samen.

zoronaTrouwens nog een klein nieuwtje. Volgende week wordt mijn aquarium gebracht vanuit Winschoten wel te verstaan. Rob van aquariumbouw Zorona zal een aquarium brengen van 250 cm. Ik heb de filterlijn al in orde gebracht en ben benieuwd. Ik ben van plan om de overblijvende sekiguchi mee in dit aquarium te zetten. Bovendien probeer ik nog een groot aantal Tamasaba bij te kopen.

kohaku presentatie voor Sri LankaMijn ding is meer de grotere koi, het spijt me, maar het is niet anders. Zo kreeg ik deze morgen nog een filmpje aan vanuit Sri Lanka, de groep die bij mij was in Japan november vorig jaar. 

Zijn naam is onuitspreekbaar, namelijk Charitha Ranasinghe en zij kochten koi in voor hun land; Op de foto hierlangs zie je Charitha samen met Daisuke samen met deze prachtige yamabuki die hij toen aankocht. Heel charmante groep trouwens. Ik ga het missen, mijn Japan reizen, dat weet ik nu al !

In ieder geval vroegen ze aan mij om voor hun vereniging een video te maken van een kohaku die ze aankochten met de uitleg van hoe ik de koi zag. Onverwacht natuurlijk en ik ben niet iemand die er op kickt om dit te doen. Er is trouwens maar 1 iemand die dat perfect kan, maar die heeft Interkoi helaas verlaten. Ik deed in ieder geval mijn best. Het was trouwens een kohaku die ik zelf ook zou gekocht hebben.

Als laatste wil ik nog een showa presenteren die al enkele weken na aankomst bij mij rondzwemt. Een koi die wel op moby dick lijkt, zo zwaargebouwt is ze. Een fors lichaam op een zwaar lijf van bijna 70 cm.

Het zijn van die jumbo die je vijver zeker en vast zullen verfraaien. Ze staan niet op de website, omdat ik nog niet alles wil prijsgeven, maar voor mensen die dit soort koi graag in hun vijver hebben zitten, en overweldigd willen worden door hun massa, mogen mij altijd contacteren. Het zijn sansai van Takigawa en prijstechnisch in mijn ogen zeer sterk om iedereen te verrassen.

 

Meer afbeeldingen

Klein maar fijn: afbeelding 1
Klein maar fijn: afbeelding 2
Klein maar fijn: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Sven

Yamabuki dus…


Sven

RADIJS ! Wat een tamabuki !


interkoi

Oeps, ik kan zelfs lachen op de foto....dat gebeurt niet zo vaak, nietwaar Johan.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml