Dag 3 Japan

Dag 3 Japan

Na een zeer goede nachtrust zijn we vandaag om 8.30 in de auto gestapt om de kwekers in Hiroshima te bezoeken. Als eerste bij Takigawa wat altijd leuk is om te zien en de mensen zijn zo aardig daar. Hassai Takigawa was net vader geworden dus zijn broer was ter plekke.

Ik had nog een yamabuki gespot maar er was verder niks te koop. Toevallig kwamen we Mike Snaden tegen en hebben we even lekker staan praten. Mike nodigde ons uit om bij zijn koihuis te komen kijken. Een mooie gelegenheid die we niet mochten missen maar eerst naar Tamaura, maar daarover morgenvroeg uitgebreider in het nieuwsitem. Nu op naar Mike Snaden.

mike snaydon koihuisIk moet zeggen dat het koihuis typisch Europees is,netjes afgewerkt en alles strak en glad. Er zwommen imposante koi en ook een aantal mega karashi’s van Okawa. Het waren sansai van 74-84 cm ik kon het niet geloven. 

Als je van de mano kwaliteit van Sakai kunt genieten, dan kan je dit ook van deze kleppers. Helaas is het prijskaartje iets te hoog gegrepen en moesten we passen. Eeuwige zonde want zo zie je ze niet dikwijls, en die van Sakai gaan 3x zo duur. Wie echter interesse heeft kan natuurlijk altijd André contacteren voor een mogelijke adviesprijs.

Op de foto’s zie je de planten in de trickle staan en deze heeft hij speciaal voor de show laten zitten om geen verandering in zijn PH waarde te krijgen. Ik moet zeggen het kleed wel aan.

Als laatste vandaag terug naar Momotaro om de veiling koi wederom te checken.We kwamen binnen en ze waren volop bezig koi te bowlen.Ik heb alle koi gecheckt voor de klanten die interesse hadden in bepaalde koi die in hun wishlist stonden. Mijn conclusie.... het gaat een zware opgave worden want de kwaliteit spat ervan af het zal giga lastig worden. Ik heb het filmpje aan elkaar gekoppeld van de verschillende koi die gebowld werden.

Ik ga mijn stinkende best doen en heb mijn favorietje al gezien. Maar nog belangrijker, ik heb Daisuke gesproken over wat projecten in het Interkoi gebeuren, en er gaat wat moois aankomen, maar voor we dit gaan delen moet alles waterdicht afgesproken en geregeld zijn..

Ik wacht nog totdat de vraagstukken opgelost zijn en daarna zullen we er verder informatie over vrijgeven. Al met al een goede dag en toch 3 mooie koi aangekocht, maar daarover zal ik morgen wat specifieker informatie geven.

 

Meer afbeeldingen

Dag 3 Japan: afbeelding 1
Dag 3 Japan: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

wiechert

Andre bedankt voor het mooie verslag.
Ik hoop dat je er een paar kunt aankopen op de veiling want wat zijn ze goed zeg.
succes de volgende dagen.


Eric

Zijn dat de gewone huis tuin en keuken vaarens of speciale ?  Zie er inderdaad wel  fraai uit . 
Geweldige momo,s zeg .

interkoi

Ik denk dat je die gewoon in het bos vind. 

Eric

@interkoi 😂👍 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml