Tamaura koifarm

Tamaura koifarm

Tamaura koi is geen onbekende in de koiwereld. Het is een meer bescheiden koifarm als je deze vergelijkt met de grote bonzen in het zuiden van Japan, met name Sakai FF en Momotaro natuurlijk. Maar klein wil niet altijd zeggen slecht, integendeel.

Zelf ben ik er meerdere malen op bezoek geweest en heb er meerdere malen koi aangekocht. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om koi te selecteren bij Tamaura wat zich vooral uit in de vrij hoge prijzen die op de koi geplakt werden.

Ik vind het niet erg als koi duur zijn, maar ik heb mijn eigen methode. Ik beoordeel of ik de koi kan verkopen of niet, en zal dan pas beslissen of ik de koi aankoop of niet. Deze methode heeft bijna altijd gewerkt, want om de beste koi eruit te halen die niet kunnen verkocht worden wegens een te hoge aankoopprijs is eigenlijk geen kunst. Het is zelfs poepsimpel.

sanke van momotaroOndertussen dat ik dit verhaal schrijf, het is bijna 7 uur, is André volop bezig om de veiling op te volgen en zoals verwacht geeft het de nodige frustratie. Ik heb al wel een filmpje aangekregen van vermoedelijk het aanbod van tosai zo te zien, maar het is me niet duidelijk.

Hiernaast zie je nog een foto van een wat wij zouden noemen populaire sanke die aangeboden zal worden, maar ik heb geen filmpje ontvangen. Wel een prachtbeest.

tamaura koifarmMaar laten we verder gaan met Tamaura. Het is in ieder geval een harde joekel Tamaura san, maar hij geeft me wel een faire indruk.

André vertelt me het volgende: Ik kon eindelijk mijn toppers live zien. Wat een heerlijke koi heb ik aangekocht. Die gaan we zeker in de toekomst terug zien op de shows.

Ik zag een bekko zwemmen die ik graag wilde hebben, en dan kan je deze best ook aankopen natuurlijk. Bekko blijft een gegeerde speciale soort. Door onze ogen de kost te geven in de vijvers vonden we een top kohaku en een kindai showa die beide goed genoeg zijn voor de shows.

De sandan kohaku van 53 cm heeft een uitstekende huidkwaliteit dito bouw en patroon. De showa is een echte kindai, misschien niet de grootste maar met een fenomenale huid kwaliteit. Deze worden ook voldoende groot als je ze de tijd maar geeft en het hoeft niet allemaal 80 plus te worden. 

Je kan al deze koi nu bekijken onder de knop nieuwste koi aanwinsten. Al met al super geslaagd bij Tamaura en de stock van de kweker groeit.

Een kort filmpje van de vijvers waarin enkele kanjers van ons zwemmen,en geloof me, je ogen beginnen te twinkelen als je dit ziet. Ik ga me nu focussen op de veiling van Momotaro morgen en kom er zeker op terug.

Bedankt André voor deze informatie. Zelf ben ik nog wat aan het werk geweest met de website om alles te onderhouden en ik heb de koi die in de verschillende agentschappen verkocht zijn, maar nog altijd bij hen rondzwemmen in afzonderlijke links ondergebracht zodat je makkelijker de verkochte  koi kan vinden.

Het geeft een zuiver overzicht van de situatie en zo gauw er een koi naar huis gaat wordt deze gecatapulteert naar het archief waar je alle koi nog altijd kunt terugvinden. Daarom is het belangrijk om steeds je codenummer te onthouden en ergens te noteren. Er staan ondertussen 3455 koi genoteerd en binnenkort zal dit serieus aangevuld worden want er moeten in totaal nog 78 koi opgehaald worden verdeeld over de Interkoi agentschappen.

Tenslotte nog even vermelden dat het fijn zou zijn om alle bestellingen van de groepsaankoop op te komen halen; Alles ligt geordend en klaar, en hier neemt het natuurlijk heel wat plaats in. 

 

Meer afbeeldingen

Tamaura koifarm: afbeelding 1
Tamaura koifarm: afbeelding 2
Tamaura koifarm: afbeelding 3
Tamaura koifarm: afbeelding 4
Tamaura koifarm: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Idd een hele mooie kohaku das een show binkie !!!😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml