Kohaku KO-V21-4134

Kohaku KO-V21-4134

Toen ik zaterdag bij luc was, liet ik doorschemeren dat het misschien interessant zou zijn om af en toe een koi te bespreken die in mijn ogen extreem goed is of extreem goed is voor de toekomst .

Hier zei luc geen nee tegen en vroeg me uit te leggen wat mijn bedoeling is. Gezien ik al meer dan 25 jaar met koi bezig ben en niet alleen als hobbyist ,maar ook nauw bij de handel betrokken ben, ook al lang voordat ik bij interkoi mijn hobby verbreedde.

Wel is het zo dat mijn kennis, dank zij interkoi natuurlijk, enorm is toegenomen. Tevens werd er altijd een goed budget vrijgemaakt waardoor hogere kwalteit koi ingekocht kon worden en zo langzaam steeds naar een hogere kwalteit toegegroeid kon worden. Dat heeft automatisch met vallen en opstaan, maar enorm veel meer kennis bijgebracht over de kinderen van de zon. Ondertussen heb ik ook toch al weer 10 maal een bezoek gebracht aan japan en onze favoriete  kwekers.

In het begin kreeg ik wel eens complimenten van een kweker, wat betreft het selecteren van koi en luc zei toen dat dat allemaal bij het comercieke gedeelte hoorde en dat de kwekers weten hoe ze kunnen charmeren. Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar ook luc kon er na een aantal keer niet meer omheen, dat complimenten van zeer vooraanstaande figuren uit de koi wereld in japan, niet alleen een leugentje om bestwil zijn, maar ook dikwijls gemeend.

Er zijn dingen gebeurd in japan, die ik normaal niet tegen iedereen vertel, om te voorkomen dat mensen denken dat ik naast mijn schoennen ga lopen, dus wil ik niet echt te veel in detail treden, maar durf wel te zeggen dat ik daar wel zeer trots op ben.

Natuurlijk hoeft het niet iedereen met je eens te zijn, want voor en tegenstanders heb je overal en maar goed ook anders zou het snel saai worden. Zoals in het begin gezegd, ga ik  af en toe een koi promoten waar ik volledig achter sta wat mogelijkheden betreft, of nu al een topdier.

Het kan zijn dat het  om de paar weken is ,misschien een paar maanden of zelfs om het half jaar. Het is maar net of er echt een koi op mijn pad komt waar ik van denk, dat hij of zij een mogelijk geweldige toekomst in zich heeft.

Dit alles zal ik naar eer en geweten doen, en mij niet laten leiden op de een of de andere manier om een koi aantrekkelijker te maken. Dit alles is natuurlijk begonnen met een koi die ik al gespot had en al langer volg .

We hebben daar al beeldmatriaal van en de vis beproken. De kwaliteit van een vis bespreken is natuurlijk zeer belangrijk , maar buiten alle kwaliteiten moet ook het totale plaatje van een vis voor het gevoel kloppen naar de toekomst toe als het om jonge vissen gaat. Helaas is dat nooit helemaal uit te leggen, maar het goed gevoel bij een vis met veel mogelijkheden kan alleen ontstaan door jarenlange ervaring en dan nog is er een stukje aangeboren talent nodig, net als bij voetbal tennis wielrennen enzovoort.

Ik hoop op deze manier de beste kwaliteit naar voren te brengen en misschien bepaalde personen over de streep kan trekken om een mogelijk hoge kwaliteit vis aan te kopen , doordat er met de opgebouwde kennis van vele jaren, juist die als mogelijk de beste eruit gepikt is.

DE KEUZE VAN BEN - KOHAKU KO-V21-4134

------------------------------------------------------------------------------------------

Wie Ben nog niet kent, hier enkele filmpjes van zijn vijver, en dat is geen mastodont
van 100 kuub, maar een vijvertje van 15 kuub.

Op bezoek bij Ben 2012 - 10 minuten

Op bezoek bij Ben 2015 - 15 minuten

Op bezoek bij Ben 2017 - 17 minuten

Op bezoek ben Ben 2019 - 15 minuten

Op bezoek bij Ben 2020 - 2 minuten

Zijn meest memorabele koi ontwikkeling - Hope

En zo kan ik nog een groot aantal filmpjes laten zien uit het verleden. Bovendien is de lijst van koi die Ben aangeprezen heeft niet te overzien, waarbij hun ontwikkeling tot grote hoogte is gerezen, is denk dan maar aan Masami  of  Hope , en niet te vergeten, de begeleiding van koi bij klanten, denk maar aan Wakana en vele andere.

Is alles 100% gelukt ? Neen, natuurlijk niet, laat ons wel realistisch blijven, er komt altijd iets meer bij kijken, maar wij zullen altijd proberen om onze eigen visie mee te geven en zo waarheidsgetrouw mogelijk de koi te promoten en te presenteren.

Het is aan U om een waarde te geven aan deze ondersteuning.

Je kan voortaan iedere koi die Ben zal aanprijzen terugvinden onder de knop "de keuze van Ben"

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

interkoi

555


Johan D

555


Huub

555


Kristof_d

555


mitch

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml