Koi Enzymen contra Pip

Koi Enzymen contra Pip

Ik word de laatste tijd belaagd met vragen over koi enzymen, terwijl dit eigenlijk al 1000 keer uitgelegd is, daarom nog eens een klein overzicht van dit product en hoe het in zijn werk is gegaan.

Voor alle duidelijkheid, Pip werd ontwikkeld door de firma Chrisal uit Lommel BE, en samen met Interkoi volledig uitgetest gedurende maanden tot een jaar bij Interkoi. Als je PIP intikt in de zoekfunctie in het archief kan je nog altijd alles lezen wat er over verteld is.

Hoe ging dat in zijn werk ? Er werd getest op een X aantal vijvers op de aanwezigheid van pathogene en nitrificerende bacteriën. Bovendien werden er koi die aangetast waren door pathogene bacteriën waardoor de gatenziekte zichtbaar was, apart gezet en apart getest.

De verhouding van bacteriën in goede omstandigheden van de vijvers zou 1 pathogene bacterie moeten zijn ten opzichte van 5 nitrificerende bacteriën. Maar bijna overal is de verhouding juist omgekeerd en is de verhouding 5 pathogene ten opzichte van 1 nitrificerende bacterie.

In PIP zitten bepaalde bacillus bacteriën, die dit probleem oplossen. Om het eenvoudig te stellen en uit te leggen wat Pip en Koi enzymen doen, kan je uitleggen dat de bacillus bacteriën veelvraten zijn die de voedselbron van de pathogene bacteriën opeten zodat de verhouding wordt zoals ze moet zijn, daarom dat ik ook deze ludieke foto van het leger van Alexander de grote met schilden van PIP  heb samengesteld hebt. (lees ook dit nieuwsitem bijvoorbeeld). Als je verder zoekt in het archief kom je zeker nog meer artikels tegen van Pip.

Later zijn er controle testen gedaan op de volgende manier. Om aan te tonen dat er geen smoesjes werden verteld heeft Interkoi 10 stalen water opgestuurd van verschillende vijvers voor de behandeling met pip, en dit onder een bepaald codenummer. De stalen werden gecontroleerd door Rob Heijmans en deze resultaten werden aan mij doorgegeven.

Na de behandeling werden er opnieuw stalen van de vijvers genomen om opnieuw te testen, maar toen heb ik de stalen van code verwisseld, waarvan ik enkel wist welke code er tegenover stond. Eenvoudig gezegd als iemand code 5 had in de eerste controle van het water, gaf ik die nadien door als code 1 bij de tweede staalafname, zodat niemand de uitslagen kon vervalsen.

De resultaten waren over de gehele lijn goed, en was de samenstelling van de bacteriedrukt bij alle vijvers positief. Dit was voor mij het ultieme bewijs dat het product werkte na alle proeven die genomen werden. Alle testen in Interkoi werden uitgevoerd door mezelf en Rini Groothuis die toen nog regelmatig bij Interkoi kwam helpen.

Waarom is Interkoi dan gestopt met het promoten van pip. De uitleg is vrij eenvoudig en behelst een zakelijke uitleg. Er werd afgesproken tussen Chrisal en Interkoi dat er een commissieloon van enkele procenten werd uitbetaald aan Interkoi als vergoeding voor de geleverde prestaties en de hulp die geboden werd voor het onderzoek.

In het begin werd dit ook maandelijks uitgevoerd, maar nadat Interkoi op een bepaald moment eens publiciteit had gemaakt voor Anarex bio, werd het contract opgeheven. Ik heb geprobeerd om dit via een advocaat nog te bestrijden, maar wat doe je tegen dit soort firma's....niets.

Ik ben dan ook definitief gestopt om publiciteit te maken voor pip, want als ze op dit front niet correct zijn, dan geloof ik dat er nog andere mogelijkheden zijn die niet correct zijn, zonder dat ik daar een oordeel over wil geven.

Rob Heijmans zag echter het nut wel in van heel deze affaire en heeft toen Koi Enzymen ontwikkeld, met een iets andere samenstelling vermoedelijk en het is ook zelfs mogelijk dat hij het bij dezelfde firma laat maken. De pijn echter om het via Rob aan te kopen is echter minder erg, en het product van Rob werkt perfect.

Wat is het probleem van Koi Enzymen ? Men kan het met het blote oog niet zien en de meeste mensen denken dat het een geneesmiddel is....dit is het niet, laat dit duidleijk zijn !  Koi enzymen is een pro biotica of zeg maar een voorbehoedsmiddel, en heeft een heilzame bewezen werking.

Ik raad al mijn klanten aan om het in het voorjaar en in het najaar te gebruiken. Niet iedere maand zoals staat aangegeven, want dit werd uitgetest door Ben, en daaruit blijkt dat het product bij te veel gebruik effect heeft op de kwaliteit van het beni. Het is ook niet goedkoop, daarom dat men misschien huiverig staat tegenover dit product. 

GROEPSAANKOOP KOI ENZYMEN

Het is nu de beste tijd om het product toe te passen, en daarom wil ik het nog één keer in de groepsaankoop promoten. Hoe moet je het toepassen ? Je voegt 50 ml per dag toe per kuub gedurende 10 dagen. Voor een vijver van 10 kuub heb je dus 50 ml x 10 kuub is 500 ml per dag toe gedurende 10 dagen wat dus neerkomt op 5 liter of  1 bus van 5 liter.

Zo weet je ook wat je moet gebruiken voor een vijver met een grotere inhoud. Ik bied het deze week aan voor 69 euro voor 5 liter en ik weiger nog altijd PipPondPro te gebruiken. Bovendien heb ik een grenzeloos vertrouwen in de Koi Enzymen van Rob Heijmans.

Wie graag de Koi Enzymen wil bestellen, moet me even contacteren. en ik zorg dat je de bestelling kan afhalen of dat de bestelling doorgestuurd worden. Het is een goede raad om het te doen, en niet als het al te laat is.

Is dit commercieel ? Natuurlijk is dit commercieel...ik ben geen sociaal bureau en zeker niet in deze corona tijd. Ik probeer altijd wel in het voordeel van mijn klanten mee te denken.

 

Meer afbeeldingen

Koi Enzymen contra Pip: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

Johan

Ook meegedaan met de test een paar jaar terug en nog steeds tevreden over dit product. 1 van de weinige producten die ik naar tevredenheid gebruik.


Polleke

Getest en het vijverwater in een labo laten analyseren , het werkt en goedgekeurd dus .  


Wim

Beste Luc.  Ik heb ook Pip jaren gebruikt en Anarex bio-logisch 4 en ook een paar jaar koi-enzym en nu ben ik overgestapt naar Koi- Vital. Mijn koi-dealer ( koicenter Tiel )  heeft mij dit product aanbevolen.  Ik gebruikt het nu sinds kort. De koi zijn zeer actief en zwemmen en eten er lustig op los. 😀 Wat is volgens u het beste product Luc?

interkoi

Ik ken koi vital niet, maar alle producten, ook koi enzymen hebben een commerciele inslag. Bij koi enzymen heb ik de bewijzen dat het werkt en een verstandige keuze is. Als jij tevreden bent met koi vital dan is het toch goed.  Bij enzymen denk ik dat het een diepere betekenis heeft en niets te maken met de koi zwemmen goed en actief, want dat heeft met omstandigheden te maken.

Wim

@interkoi Oké Luc, dank u wel voor u reactie. 👍


interkoi

Ik heb het een beetje onderzocht, en koi vital is vergelijk baar met Malamix, dus totaal een andere functie, absoluut niet te vergelijken met de functie van koi enzymen. Het is 1 dagje werkzaam...net zoals malamix...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240