Eindelijk nog eens beweging

Eindelijk nog eens beweging

Soms zijn er ook mensen die waarderen wat ik doe. Dan krijg je een enveloppe met een hartverwarmende tekst. Het zit hem in de kleine dingen die de waarde in het leven weergeven en die een extra stimulans geven. 

Na 7 weken inactiviteit zijn we eindelijk nog eens aan het werk gegaan en konden we gedeelelijk ons werk voortzetten, zij  het met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het jaar 2020 zal niet te boek staan als het meest fortuinlijke jaar, maar als het jaar met de meest vervelende situaties, want het laatste shipment zijn er hier en daar wat fouten opgetreden, en we zijn nu volop aan het uitzoeken om alles terug op rechte lijn te krijgen.

Er zijn enkele koi verloren gegaan, verkeerd geleverd en ga zo maar door. Dan krijg je nog wat insinuaties als je koi in het donker filmt in zowat de slechtste omstandigheden, en ga zo maar door. Gelukkig heb ik een brede rug en die kan redelijk wat opvangen.

In ieder geval werd ons verplicht om alle koi opnieuw te selecteren, want ze wilden bewijs zien dat de koi die ik zou laten overkomen toch wel niet geleverd waren en dat ik vergeten zou zijn filmpjes te maken van betreffende koi. Maar wij weten goed waar we mee bezig zijn, en ik ga nu niet zeggen dat ik geen fouten maak, integendeel, ik ben ook menselijk, maar dat ik vergeet enkele koi te filmen staat niet in mijn draaiboek.

Nu persoonlijk vond ik het niet zo erg, want door al die akkefietjes de laatste weken vond ik het een goed idee om de koi nog eens te bowlen en te filmen, het zijn tenslotte geen doetjes, want er wordt af en toe ook wat te flauw over gedaan.

Als eerste kwam Pascal aan de beurt. Hij kwam de showa van Dainichi ophalen. Het mooiste van deze showa is om eerst te kijken hoe deze was als tosai. Niemand wou deze aankopen als tosai, buiten Ben die er duidelijk de toekomst in zag. De vraag die je je nu moet stellen is...zou jij deze als tosai kopen ? Eerlijk antwoorden.

We zijn nu enkele jaartjes verder en deze showa is ondertussen 70 cm groot en altijd in koud water opgegroeid, dus niet geforceerd. Bekijk nu dit filmpje en antwoord dan nog eens eerlijk of je deze zou aankopen of niet. I rest my case...

Maar laat ons met het belangrijkste beginnen...het kleine spul. Er was nog één ding dat we moesten doen, en dat is een mango selecteren voor een klant. Voor de duidelijkheid een mango is een karashigoi uit een bepaalde selectie van Sakai FF waarvan de oyakoi mango is genoemd. Een voortreffelijke smakelijke naam als je het mij vraagt.

UIt een kweek zoals deze komen redelijk wat verschillende kleurtjes te voorschijn, gaande van gelig naar rood en naar bruin. Ze zijn bijzonder gegeerd en er blijven er dan ook nog maar 2 van over van de hele selectie. Deze nijgen iets meer naar een lichtrozige kleur met een gelige toets, en die wil ik een zelf houden.

Ik heb een filmpje gemaakt van de hele selectie, zodat de klanten die al een mango hadden gekocht dit ook kunnen zien. Het is de witte mango die er natuurlijk makkelijk uit te  halen is, en de speciale matsukawabake die je ziet rondzwemmen. Trouwens een matsukawabake kan je het beste vergelijken met een kumonryu met schubben. Je koopt een speciale koi, maar bovendien eentje die als een toverbal kan veranderen. Net zoals je vroeger een kauwgom kon kopen in de winkel en als je die in je mond stak, veranderden de kleuren om de haverklap. Maar ja dat is oldschook denk ik.

Na de selectie van de mango, kwamen de ginrin oshikba chigure en de ginrin soragoi aan de beurt. Speels visjes, waar ik nog iets mee moet doen in de volgende maanden, maar dat moet ik nog uitzoeken. Ik heb er enkele apart gezet voor een klant, en als hij wil mag hij daar uit kiezen. De vraag is, wil je een snotpin zoals deze in je vijver met jumbo....een aquarium met enkele van deze exemplaartjes zou ook wel mooi zijn !

Daarna gingen we naar het grotere werk, onder begeleiding van de winnaars van de Grand Champion Arcen 2016. Hij had zich op een strategische plaats neergenesteld zoals  je kan zien. Het is niet iemand die reacties plaatst, maar geloof me, hij was onder de indruk en kon zijn ogen niet afhouden van de koi die we één voor één tevoorschijn toverden. Laten we beginnen met het ophalen van de koi met het sleepnet, want dat is in dit geval het veiligste.

Ik ga hier geen grootspraak bij houden, ik denk dat je zelf geen stront in de ogen hebt en zelf een opinie kan neerpennen, alhoewel dat ook dikwijls al teveel gevraagd is. Ik geef je op een briefje dat het nog zelden voor zal komen dat ik dit kan tonen. Ik heb er een zwaar hoofd in, maar wie weet, dat kan veranderen.

Na alle koi te hebben laten zien, ga ik eerst de sanke laten zien die de eigenaars van Wakana, Ans en Frans hebben aangekocht om te proberen een zelfde resultaat te bereiken. Ze komt in ieder geval in de vijver van de Grand Champion te zitten, en we gaan deze ongetwijfeld blijven opvolgen. Ik weet zeker dat je je ogen niet zult geloven binnen enkele jaren, en neen, ze komt niet in een glasheldere vijver te zitten...

Dan zet ik nu alle filmpjes nog op een rijtje. Het is een wat langer nieuwsitem geworden, maar dat zullen jullie wel niet erg vinden veronderstel ik.

Sanke Sakai FF 2002001 (deze werd trouwens gisteren opnieuw verkocht)

Het prachtbeest Silver Fox 78 cm van Beppu uit Silver Fox bloedlijn van Sakai FF

Sanke 2002014 van Sakai  77 cm (ook deze werd gisteren verkocht)

Sanke SA-V19-1293 van Momotaro

Sanke 2002015 van Sakai FF.

Sanke 2002017 van Sakai FF

Sanke 2002018 van Sakai FF

Kohaku van Takigawa 2002025.

Ginrin Kohaku van Momomtaro GK-V19-12134

Kohaku KO-V18-1230 van Momotaro

Kohaku KO*V18-1232 van Momotaro

Kohaku KO-V18-1232 en Sanke  SA-V18-12168 van Momotaro

Kohaku KO-V18-10112 van Momotaro

Kohaku KO-V18-10133 van Momotaro

Sanke SA-V18-1188 van Momotaro

Sanke SA-V18-10153 van Momotaro

Sanke SA-V18-10157 van Momotaro

Sanke SA-V18-12168 van Momotaro

Sanke SA-V19-1285 van Momotaro

Sanke SA-V19-1285 van Momotaro, Sanke 2002014 en 2002001 van Sakai

Sanke SA-V19-1285 van Momotaro

Sanke SA-V19-10234 van Momotaro

Sanke SA-V19-12169 van Momotaro

Showa SH-V17-10204 van Momotaro

Sanke SA-V18-10234 van Sakai FF

Sanke SA-V19-12108 van Momotaro

Tancho TA-V19-1231 van Momotaro

Ik ben wat later met het nieuwsitem, maar dat zul je wel kunnen begrijpen hoop ik. De meeste koi hierboven zijn grotendeels al verkocht. Er zijn er nog een paar die niet verkocht zijn, en die kan je altijd vinden onder het koi aanbod.

INTERKOI NEDERLAND

Vergeet ook niet het nieuwsitem te lezen van Interkoi Nederland met een prachtaanbod van zeer interessante gosanke van Takigawa. Bovendien heb je hier ook de mogelijkheid om je koi een extra groeiseizoen te gunnen, waar hele goede resultaten worden behaald.

 

Meer afbeeldingen

Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 1
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 2
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 3
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 4
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 5
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 6
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 7
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Ans

555


Christof

555


Johan

555


Smetje

555


Wim DW

555

rob

555


Jack

555


Johan D

555


rob

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml