Eindelijk nog eens beweging

Eindelijk nog eens beweging

Soms zijn er ook mensen die waarderen wat ik doe. Dan krijg je een enveloppe met een hartverwarmende tekst. Het zit hem in de kleine dingen die de waarde in het leven weergeven en die een extra stimulans geven. 

Na 7 weken inactiviteit zijn we eindelijk nog eens aan het werk gegaan en konden we gedeelelijk ons werk voortzetten, zij  het met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het jaar 2020 zal niet te boek staan als het meest fortuinlijke jaar, maar als het jaar met de meest vervelende situaties, want het laatste shipment zijn er hier en daar wat fouten opgetreden, en we zijn nu volop aan het uitzoeken om alles terug op rechte lijn te krijgen.

Er zijn enkele koi verloren gegaan, verkeerd geleverd en ga zo maar door. Dan krijg je nog wat insinuaties als je koi in het donker filmt in zowat de slechtste omstandigheden, en ga zo maar door. Gelukkig heb ik een brede rug en die kan redelijk wat opvangen.

In ieder geval werd ons verplicht om alle koi opnieuw te selecteren, want ze wilden bewijs zien dat de koi die ik zou laten overkomen toch wel niet geleverd waren en dat ik vergeten zou zijn filmpjes te maken van betreffende koi. Maar wij weten goed waar we mee bezig zijn, en ik ga nu niet zeggen dat ik geen fouten maak, integendeel, ik ben ook menselijk, maar dat ik vergeet enkele koi te filmen staat niet in mijn draaiboek.

Nu persoonlijk vond ik het niet zo erg, want door al die akkefietjes de laatste weken vond ik het een goed idee om de koi nog eens te bowlen en te filmen, het zijn tenslotte geen doetjes, want er wordt af en toe ook wat te flauw over gedaan.

Als eerste kwam Pascal aan de beurt. Hij kwam de showa van Dainichi ophalen. Het mooiste van deze showa is om eerst te kijken hoe deze was als tosai. Niemand wou deze aankopen als tosai, buiten Ben die er duidelijk de toekomst in zag. De vraag die je je nu moet stellen is...zou jij deze als tosai kopen ? Eerlijk antwoorden.

We zijn nu enkele jaartjes verder en deze showa is ondertussen 70 cm groot en altijd in koud water opgegroeid, dus niet geforceerd. Bekijk nu dit filmpje en antwoord dan nog eens eerlijk of je deze zou aankopen of niet. I rest my case...

Maar laat ons met het belangrijkste beginnen...het kleine spul. Er was nog één ding dat we moesten doen, en dat is een mango selecteren voor een klant. Voor de duidelijkheid een mango is een karashigoi uit een bepaalde selectie van Sakai FF waarvan de oyakoi mango is genoemd. Een voortreffelijke smakelijke naam als je het mij vraagt.

UIt een kweek zoals deze komen redelijk wat verschillende kleurtjes te voorschijn, gaande van gelig naar rood en naar bruin. Ze zijn bijzonder gegeerd en er blijven er dan ook nog maar 2 van over van de hele selectie. Deze nijgen iets meer naar een lichtrozige kleur met een gelige toets, en die wil ik een zelf houden.

Ik heb een filmpje gemaakt van de hele selectie, zodat de klanten die al een mango hadden gekocht dit ook kunnen zien. Het is de witte mango die er natuurlijk makkelijk uit te  halen is, en de speciale matsukawabake die je ziet rondzwemmen. Trouwens een matsukawabake kan je het beste vergelijken met een kumonryu met schubben. Je koopt een speciale koi, maar bovendien eentje die als een toverbal kan veranderen. Net zoals je vroeger een kauwgom kon kopen in de winkel en als je die in je mond stak, veranderden de kleuren om de haverklap. Maar ja dat is oldschook denk ik.

Na de selectie van de mango, kwamen de ginrin oshikba chigure en de ginrin soragoi aan de beurt. Speels visjes, waar ik nog iets mee moet doen in de volgende maanden, maar dat moet ik nog uitzoeken. Ik heb er enkele apart gezet voor een klant, en als hij wil mag hij daar uit kiezen. De vraag is, wil je een snotpin zoals deze in je vijver met jumbo....een aquarium met enkele van deze exemplaartjes zou ook wel mooi zijn !

Daarna gingen we naar het grotere werk, onder begeleiding van de winnaars van de Grand Champion Arcen 2016. Hij had zich op een strategische plaats neergenesteld zoals  je kan zien. Het is niet iemand die reacties plaatst, maar geloof me, hij was onder de indruk en kon zijn ogen niet afhouden van de koi die we één voor één tevoorschijn toverden. Laten we beginnen met het ophalen van de koi met het sleepnet, want dat is in dit geval het veiligste.

Ik ga hier geen grootspraak bij houden, ik denk dat je zelf geen stront in de ogen hebt en zelf een opinie kan neerpennen, alhoewel dat ook dikwijls al teveel gevraagd is. Ik geef je op een briefje dat het nog zelden voor zal komen dat ik dit kan tonen. Ik heb er een zwaar hoofd in, maar wie weet, dat kan veranderen.

Na alle koi te hebben laten zien, ga ik eerst de sanke laten zien die de eigenaars van Wakana, Ans en Frans hebben aangekocht om te proberen een zelfde resultaat te bereiken. Ze komt in ieder geval in de vijver van de Grand Champion te zitten, en we gaan deze ongetwijfeld blijven opvolgen. Ik weet zeker dat je je ogen niet zult geloven binnen enkele jaren, en neen, ze komt niet in een glasheldere vijver te zitten...

Dan zet ik nu alle filmpjes nog op een rijtje. Het is een wat langer nieuwsitem geworden, maar dat zullen jullie wel niet erg vinden veronderstel ik.

Sanke Sakai FF 2002001 (deze werd trouwens gisteren opnieuw verkocht)

Het prachtbeest Silver Fox 78 cm van Beppu uit Silver Fox bloedlijn van Sakai FF

Sanke 2002014 van Sakai  77 cm (ook deze werd gisteren verkocht)

Sanke SA-V19-1293 van Momotaro

Sanke 2002015 van Sakai FF.

Sanke 2002017 van Sakai FF

Sanke 2002018 van Sakai FF

Kohaku van Takigawa 2002025.

Ginrin Kohaku van Momomtaro GK-V19-12134

Kohaku KO-V18-1230 van Momotaro

Kohaku KO*V18-1232 van Momotaro

Kohaku KO-V18-1232 en Sanke  SA-V18-12168 van Momotaro

Kohaku KO-V18-10112 van Momotaro

Kohaku KO-V18-10133 van Momotaro

Sanke SA-V18-1188 van Momotaro

Sanke SA-V18-10153 van Momotaro

Sanke SA-V18-10157 van Momotaro

Sanke SA-V18-12168 van Momotaro

Sanke SA-V19-1285 van Momotaro

Sanke SA-V19-1285 van Momotaro, Sanke 2002014 en 2002001 van Sakai

Sanke SA-V19-1285 van Momotaro

Sanke SA-V19-10234 van Momotaro

Sanke SA-V19-12169 van Momotaro

Showa SH-V17-10204 van Momotaro

Sanke SA-V18-10234 van Sakai FF

Sanke SA-V19-12108 van Momotaro

Tancho TA-V19-1231 van Momotaro

Ik ben wat later met het nieuwsitem, maar dat zul je wel kunnen begrijpen hoop ik. De meeste koi hierboven zijn grotendeels al verkocht. Er zijn er nog een paar die niet verkocht zijn, en die kan je altijd vinden onder het koi aanbod.

INTERKOI NEDERLAND

Vergeet ook niet het nieuwsitem te lezen van Interkoi Nederland met een prachtaanbod van zeer interessante gosanke van Takigawa. Bovendien heb je hier ook de mogelijkheid om je koi een extra groeiseizoen te gunnen, waar hele goede resultaten worden behaald.

 

Meer afbeeldingen

Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 1
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 2
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 3
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 4
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 5
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 6
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 7
Eindelijk nog eens beweging: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

10 reacties

Ans

Bedankt voor de felicitatie’s, we wachten geduldig af waar het ons gaat brengen. Jack de update’s zullen zeker volgen👍🏼😊


Christof

Wat een reeks topkwaliteit koi!  Echt genoten om de filmpjes te zien, hopelijk binnenkort live.  Proficiat aan de eigenaars en Interkoi. 


Johan

Frans en Ans gefeliciteerd met jullie nieuwe Sanke van Sakai Fish Farm. Slimme en prachtige keuze succes met de opgroei en ontwikkelingen.


Smetje

Wat een straffe selectie  Proficiat Luc en ook alle nieuwe eigenaars


Wim DW

inderdaad luc, het nieuwsitem was wat langer dan gewoonlijk, maar ik vond het zeker niet erg. mooie filmpjes - met uiteraard heel mooie koi. het was gisteren blijkbaar hard labeur - en de koiboer hij bowlde verder ..... bedankt  proficiat aan de nieuwe eigenaars - in het bijzonder aan pascal - marc-  frans/ans en ik meen rob - super gedaan  

rob

Nee ik was er niet wim alleen mijn sanke 😅


Jack

De Mango zit aardig goed in de richting Ben en Luc. Gaan we wel zien wat voor een kanon het word  ;-) Sanke V19-10234 , altijd gedacht dat Frans en Ans die onmiddelijk zouden kopen. Gebeurde echter niet , kan natuurlijk. Vijver kan ook eens vol zijn tenslotte. De bouw/hoofd/huid en de toekomst die in deze SFF zit,  fantastische Sanke. Benieuwd wat het gaat worden , in ieder geval bij de juiste mensen terecht gekomen. Succes Frans en Ans , de up date komt wel goed. Succes met de 1305012 Pascal , fraaie Dainichi. De gehele Dainichi levering bevatte toen zeer fraaie Showa. Maar men leek het wel niet te zien. Geen koishow dit jaar , maar je komt pittig in de buurt Luc met alles wat er zwemt. Complimenten , je kan er naar blijven kijken !


Johan D

Tof om nog eens wat animo te zien , wat hebben we dat gemist ! De koi zien er geweldig uit ,


rob

De vissen zien dr goed uit luc Over hoeveel weken kunnen we de sanke ophalen ?

interkoi

Volgende week ga ik opwarmen, nadien de KHV test, en nadien zien we wel hoe het met de koi gaat qua gedrag, als dat goed is, dan zet ik het licht op groen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240