Koi voor Koi-Show

Koi voor Koi-Show

Koi voor de show is niet een kwestie van kopen maar met veel detail, tijd en energie selecteren. De Koicave koi show in Vossenberg was zo begreep ik een groot succes met veel hoge kwaliteit koi en een mooie grote opkomst.

Ik kreeg van een op en top enthousiast hobbyist een film dat hij met 5 koi meegedaan had en drie mooie prijzen gepakt had. Interko Nederland heeft een steentje bij mogen dragen maar alle eer gaat naar het oog en verzorging van deze trouwe deelnemer van shows José die deze Momotaro zelf selecteerde en klaar gemaakt heeft voor deelname aan de show (complimenten). 

Koi show afgelopen weekend

Op het certificaat van de Momotaro laten wij zien hoe jong en beloftevol deze Sanke is voor de toekomst. Sanke van American Dream en Ryu is namelijk net de 2 1/2 jaar oud gepasseerd. José gefeliciteerd met de drie mooie prijzen. Ze zagen er allemaal fantastisch uit en alle andere winnaars op deze show die zeer goed georganseerd was door Koicave ook gefeliciteerd.

Komend weekend  op de Euregio koishow doen ook weer een aantal koi afkomstig van Interkoi Nederland mee aan de koi show dit keer van kweker Sakai Fish Farm, we wensen de deelnemers en organisatie van de european koishow in Oldenzaal veel succes met de voorbereidingen en deelname.

Afgelopen dagen was er een bijzondere veiling bij Momotaro dit keer koi uit zijn beste 500 ton mudpond die Daisuke geselecteerd heeft om nog een seizoen daar te blijven.

500 Ton vijver momotaro

Letterlijk schreef Daisuke hierover:

laatste veiling voor dit seizoen met allemaal tategoi Jumbo Tosai. En schrijft Daisuke wij gaan de azukari doen in onze 500 ton vijver die we normaal gebruiken voor onze belangrijkste Tategoi.  Dus we zullen deze vijver gebruiken voor deze veiling Jumbo Tosai om te houden tot Nisai. We zullen het beste voor ze zorgen, dus een kans om echte Tatego te krijgen!

Hier spreekt vertrouwen uit bij deze zeer goede gerespecteerde kweker en dat bleek ook uit het aanbod en daarom hebben wij afgelopen dagen soms tot diep in de nacht gezocht naar de mogelijkheid om enkele fraaie koi te selecteren. Als Interkoi Nederland ben ik super trots op de twee aanwinsten die wij kunnen aanbieden en zien hier twee toekomstige koi show kandidaten in. 

De 1ste kohaku KO-V24-05052: Guarantee Female.

Kohaku met fraai en vooral unieke patroon zeer goed en dik beni en gezien haar leeftijd al perfect sashi en kiwi. Moeder is G Mako een bekende goede bloedlijn en de verwachting is dat deze als jong nisai uit de mudpond komt rond de 60cm.

De 2de kohaku KO-V24-05120: Guarantee Female

Ondanks dat deze kohaku een centimeter kleiner is dan de voorgaande voorspel ik dat ze uiteindelijk nog groter zal worden dan KO-V24-05052. Ik kan dit ook motiveren. Ten eerste zijn de moeder genen hierin heel erg belangrijk. De oyakoi is Pineapple Queen en die is maar liefst 97 cm. Daarnaast is deze hoog kwaliteit kohaku ook nog eens een maand later geboren dan voorgaande en heeft de vader ook nog een positieve inbreng als het om body gaat, want ze is gekruist met een Sakai wat nu al zichtbaar is in het beni.

Gezien de woorden van Daisuke over deze veiling en de twee koi die wij er uit geselecteerd hebben denk ik dat we mogen zeggen dat dit ook weer koi zijn voor toekomstige Koi shows. Heb er veel vertrouwen in maar sluit ook de andere koi van onze Interkoi Groep niet uit. Tijdens de veiling hebben wij constant contact met elkaar.

Met veel liefde en plezier tijdens de quarantaine gezorgd voor deze koi. Ze mogen naar hun mooie vijver en er vertrekken een paar geweldige koi de komende dagen. We zullen ze gaan missen maar gegund zijn ze zeker aan de hobbyisten die de koi hopelijk weer terug laten zien op de koi show komende jaren. 

------------------------------------------------------

De Koi Show in Oldenzaal (Interkoi Ameide)

Dit weekend zijn we te vinden in Oldenzaal, waar de European Koi Show wordt gehouden. Ik zal er zijn met twee vaten vol prachtige koi. Het is altijd een hele happening met alle voorbereidingen, organisatie en uiteindelijk de lastige keuze welke koi er mee gaan.

Ik kan jullie vertellen dat deze ronde niet makkelijk was. Ik heb al meerdere keren boven de vijver gehangen, maar het blijft een uitdaging om een definitieve keuze te maken. Toch is het gelukt, en ik wil jullie graag enkele deelnemers laten zien:

  • Momotaro Koi: Deze koi is nu ongeveer 76 cm en een zeer fraai exemplaar. Met een mooie volle body zal hij schitteren in het vat.

  • Shiro Utsuri van Okawa: Aangekocht bij Matsue, deze shiro is vijf jaar oud en 83 cm. Ze straalt met haar elegante verschijning, en ik wil jullie deze pracht niet onthouden. Destijds was ze wat geel van het kleur/groei voer, maar door haar hier op licht verteerbaar voer te houden, is ze mooi bijgetrokken.

  • Sanke van Takigawa: Persoonlijk vind ik het bijzonder dat deze nog steeds bij mij zit. Met zijn mooie verschijning is hij een sieraad voor in de vijver en goed genoeg voor de show.
    Nu hoor ik jullie denken: hij wist het toch niet zeker? Dat klopt, maar ik moet nog een kleine è koi uitkiezen, wat niet meevalt. Veel koi vallen in dezelfde grootte, en een vat vullen met alleen maar size 5 maakt me ook niet gelukkig.

Vandaag (donderdag) ga ik nog eens rustig de koi bekijken om te zien of er nog wat moois mee kan. Ik heb er veel zin in en hoop dat de weergoden ons goed gezind zijn. Ik zou zeggen, kom langs in Park Erve Hulsbeek. Het is zeker de moeite waard! 

 -----------------------------------------------------
 
INTERKOI ARENDONK

interkoi arendonkinterkoi Arendonk zal ook niet op het appel ontbreken. Misschien niet meer met de grootste of zwaarste kleppers, dat laat ik voortaan over aan mijn collega's, maar dat wil niet zeggen dat ik geen mooie koi meer heb.....INTEGENDEEL....

Ik neem maar liefst 11 koi mee naar de show van 25 tot 60 cm. Ik maak me niet druk om koi die in dezelfde reeks uitkomen, dat maakt  niet zoveel uit. Ik laat graag mooie koi zien, dat is belangrijker dan prijzen winnen.

Misschien wil je mij contacteren  om één van deze koi aan te  kopen. Dat kan.  Ik heb geen stand, maar ik loop wel rond op deze prachtige show. Je kan me altijd contacteren via de sociale media, of gewoon per telefoon. 

Er zwemmen nog een kleine 70 koi rond in Arendonk. Natuurlijk zou ik deze nog graag aan de man brengen. Daarom nodig ik iedereen uit om een bezoekje te brengen. Er zijn interessante deals te maken.

Zoals je kan zien op de foto zijn de 2 grote vijvers reeds afgebroken. Er moeten in de loop van de volgende weken nog koi opgehaald worden en dan zullen de koi die nog in de 3 overblijvende vijvers zwemmen naar binnen gebracht en zullen de laatste 3 buitenvijvers afgebroken worden.

Het is dan nog een kwestie om de overgebleven koi die binnen zitten te verkopen. En dan zal het tijd worden om de laatste hand te leggen aan de volledige ontmanteling van Interkoi Arendonk. Het was mij in ieder geval een genoegen om Interkoi Arendonk zo lang geleid te hebben. Vanaf volgend jaar zal ik op de achtergrond vermoedelijk de interkoi groep blijven ondersteunen.

 

3
5
3
6
5
4
5
3

Meer afbeeldingen

Koi voor Koi-Show: afbeelding 1
Koi voor Koi-Show: afbeelding 2
Koi voor Koi-Show: afbeelding 3
Koi voor Koi-Show: afbeelding 4
Koi voor Koi-Show: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

2 hele mooie aankopen Johan! Das toekomst!


Johan van Rijswijk

William volgens mij is het zoals genoemd door Daisuke. Op mijn Facebook pagina heb ik nog een foto geplaatst van de lege mudpond voor cleaning. Wel viel mij op in Japan dat de bezetting in de pond altijd erg laag was en daar gaat het om aantal water en koi wat in deze mudpond een geweldig resultaat geeft.


william william

deze vijver foto is toch meer dan 500.000 liter ? 


interkoi

2 prachtige aankopen Johan. Mijn voorkeur gaat naar de linker kohaku op de foto. Een patroon waar ik van kan genieten en over de kwaliteit hoef je niet te discussiëren. Deze zullen vermoedelijk naar de 60 cm gaan, zoniet nog groter....wie weet.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml