Koimasseur: big in Japan

Koimasseur: big in Japan

Het masseren van honden, katten en bijvoorbeeld ook paarden, vinden we net zo gewoon als het borstelen van deze dieren. De meeste dieren zijn ook dol op de aandacht van hun baasje en ondergaan de massage ontspannen. Maar wist u dat er tegenwoordig ook een heuse koimasseur bestaat? Paul souren, leerde de kunst van het koi masseren in de bakkersmat van deze vissen: Japan.

Een tijdje terug kwam het nieuws van de koimasseur bovendrijven in de koiwereld. Bij een tuincentrum in het zuiden van het land waren er moeilijkheden met een Japanse koi. Via via kwamen de medewerkers in contact met paul souren van het bedrijf shinji koi products. Deze man zou de vis kunnen behandelen met behulp van zogenaamde drukpuntenmassage. De vis bij het tuincentrum was na de massage van souren genezen van zijn kwaaltjes. En sindsdien staat paul bekend als de koimasseur. Het masseren van koi is eeuwenoud en stamt uit Japan.

Van oudsher is het daar de traditie dat de mooiste koi, die grand champion word genoemd, aan de keizer wordt getoond. Alleen een spartellende vis tonen aan de belangrijkste man van het land, dat is absoluut ‘not done’in Japan. Om de vis rustig te krijgen, wordt er daarom net als bij mensen gewerkt met het masseren van drukpunten. En net als bij mensen, wordt ook de koi daar rustig van. Op die mannier kan de keizer de koi rustig bekijken aldus souren.

Sjinji

Souren leerde de techniek van de japanner sjinji, bij wie het koi masseren in de familie van generatie op generatie is doorgegeven.sjinji, die in Japan uitgroeide tot een beroemdheid, kwam oorspronkelijk uit een arme familie van boeren. Zijn familie begon met het kweken vanvis . dat was rond de negentiende eeuw. Shinji overleed in 2001. In 1998 leerde souren sjinji kennen door souren’s andere passie, de vechtsporten karate, taekwondo en ook tai chi.souren heeft twaalf jaar met sjinji mogen werken sjinji kwam op bezoek in Europa. en ze werden vrienden.heel bijzonder was dat souren een boekwerk kreeg met vier generaties kennis over onder meer het masseren van koi. Souren: als ik vertel wat ik doe merk ik best vaak dat er mensen zijn die hun twijfels hebben bij het nut van deze techniek, maar het werkt echt. Bovendien kun je een koi tijdens het masseren ook goed inspecteren, om te kijken of het dier kwaaltjes heeft. Souren geeft ook wel eens demonstraties van het masseren van koi. De monden van de toeschouwers vallen dan bijkans open van verbazing. Niet alleen om wat souren laat zien, maar vooral ook om wat hij dan vertelt. Natuurlijk is het heel verstandig om een koi goed visvoer te geven, volledig voer wat je koopt bij een dierenspeciaalzaak. Maar dat mag je best aanvullen met dingen die jezelf eet. Ik geef mijn koi van alles. Van pasta tot rijst en van aardbeien tot vruchten. Het klinkt misschien raar, maar het kan gerust.

Drie plaatsen

De massage van de koi gebeurd op drie verschillende plaatsen op het lichaam van het dier.

Souren laat zien hoe het werkt en draait een koi rustig op zijn rug, om het dier vervolgens te masseren achter de kieuwen. De koi die even daarvoor nog driftig heen en weer zwom, is plotsklaps van het ene op het andere moment de rust zelfe.Sterker nog de vis lijkt het zelfgenietend te ondergaan. De techniek van de drukpunten stamt overigens oorspronkelijk uit de Chinese acupentuur. Daar gebruiken doktoren naalden en drukpunten om blokkades in de zogenaamde energiebanen op te heffen, waardoor het lichaam weer in balans komt. Diezelfde techniek wordt ook op de koi toegepast.

Bron: dier & vriend dierenmagazine

Meer afbeeldingen

Koimasseur: big in Japan: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml