Kom jij zaterdag ook langs ?

Kom jij zaterdag ook langs ?

Nu zaterdag zal ik de koi die meegedaan hebben aan de show in Arcen, naar hun vertrouwde vijver terug overzetten, en kunnen ze genieten van een lange rustige periode.

Een week uitrusten moet zeker volstaan om terug op krachten te komen. Ik zal ze dan ook terugplaatsen in de buitenvijvers. Misschien zijn er mensen onder u die nog eens een koi willen bekijken en gebruik willen maken van de speciale aanbiedingen tijdens de maand september.

Het is een serieus werkje, want jumbo van 80 cm + overzetten is niet van de poes. Ik hoop dan ook dat ik de nodige ruggesteun kan opeisen bij de aanwezige klanten. Ondertussen heb ik beslist om vandaag een bezoek te brengen aan de serre.

In de loop van de namiddag zal ik even op en neer rijden om de koi te controleren, te filmen en wat foto's te maken. Ik ben bijzonder benieuwd want het zijn bijzondere maanden geweest.

Er zitten nu nog 18 koi in de serre, waarvan een groot aantal golden corn, wat orenji ogon en een aantal tosai kohaku. In oktober zal ik deze terug naar Arendonk brengen en de serre klaarmaken voor de volgende generatie tosai.Ik heb de intentie om een aantal tosai bij een bepaalde kweker te kopen om de winter door te brengen in de serre.

Geen extra dure tosai, maar betaalbare exemplaren. Ik denk ik eerste instantie aan Taniguchi waar ik altijd dankbare tosai van heb kunnen kopen. Momotaro is ook een mogelijkheid, maar de  prijzen vorig jaar van de tosai was extreem hoog, dus ik ben bang dat dit niet interessant is voor de handel.

Dan heb je de nieuwe kweker in het voetlicht, namelijk Kibi, waarvan ik al enkele prachtige exemplaren heb kunnen kopen die meer dan voldoen. Ik ben benieuwd of ik hier uit een interessant aanbod zal kunnen kiezen.

Het reizen naar Japan vraagt ook om de nodige voorbereidingen. Je moet een uitnodiging krijgen van een kweker om over te komen. Dan moet je je aanmelden bij de Japanse ambassade met het verzoek om een visa, en tot slot moet je 74 uur voor vertrek een covid test kunnen voorleggen.

Vervelende toestanden die het reizen alleen maar belasten, en bovendien schijnen de prijzen voor de vluchten ook serieus te zijn gestegen. Ik zal het eens moeten nakijken, want dat heb ik nog niet gedaan. Wanneer mijn volgende trip zal zijn weet ik nog niet zeker. Afwachten is de boodschap !

De gebruikte foto is  uit 2018. Toen kocht ik één van de duurste showa aan die ik ooit heb gekocht. Het is ondertussen nog altijd een pracht van een beest dat haar rondjes zwemt, niet ver van Arendonk. Ik moet er dringend nog eens naar gaan kijken !

Ik heb ook een mooi filmpje uit 2018 op FB gezet, voor de mensen die geen FB hebben misschien nog mooi om te bekijken !

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml