Black september

Black september

Vanaf nu zaterdag tot en met eind september heb ik besloten om de prijzen van de koi te verlagen naar het laagste niveau mogelijk. Het is duidelijk dat we in een dipje zitten wat betreft de verkoop van de hoogwaardige koi.

Om nieuw kapitaal op te bouwen, ga ik proberen om de resterende koi aan een minimumprijs aan te bieden om de verkoop te ondersteunen en opnieuw kapitaal op te bouwen voor de aankoop van nieuwe koi.

Sommige prijzen zullen onder de aankoopprijs vallen, er is niets aan te doen, ik moet drastische beslissingen niemen. Dit wordt uiteraard niet met volle overtuiging gedaan,maar het lot bepaald het nu anders.

Als dit nieuwsitem is geschreven zal ik beginnen met de prjizen aan te passen. Met pijn in hart, want het is niet de bedoeling dat ik met de verkoop van de koi de kosten moet kunnen betalen, de bedoeling is altijd om winst te maken om nieuwe koi te kunnen aankopen.

OPEN VAN 11.00 TOT 16.00 UUR

Uiteraard is dit in het voordeel van de koikichi, maar het is een voordeel dat pijn gaat doen voor Interkoi. Daarom zal ik vanaf nu zaterdag open zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Of het zijn doel zal bereiken is nog maar de vraag, maar mijn aankopen in Japan zullen gebasseerd worden op de mogelijke verkopen in de maand september.

Voor zover ik weet zijn de eerste veilingen in oktober nog steeds online veilingen en geen live veilingen. Er is nog geen nieuws wat betreft de stappen die de kwekers gaan ondernemen om hun  koi aan te bieden.

Daardoor vind ik het niet aan de  orde om al in oktober naar Japan te gaan. Nu zul je denken waarom je niet koi die naast de veilingen worden aangeboden te bekijken, maar zo werkt het niet meer. De tijden zijn veranderd en alles wordt naar de veilingen geloodst. De situatie is helemaal verandert tegenover pakweg 5 jaar geleden en we moeten onze strategie aanpassen willen we het hoogst haalbare kunnen kopen.

Vermoedelijk zullen de koi die momenteel nog in Japan verblijven pas einde november boven water komen. Als de veilingen dan live zullen gehouden worden, zal ik de nog aanwezige koi pas eind november gaan filmen. Er zijn nog 54 koi in Japan die moeten bekeken en geannalisseerd worden. Er zitten serieuze aankopen onder en ik veronderstel dat de klanten nieuwsgierig zijn naar het resultaat. Dit wordt in ieder geval het hoofddoel dit jaar. 

Ondertussen zal er wel gezocht worden naar mogelijke aankopen door  mijn agent die precies weet wat ik moet hebben. Ook het inreizen in Japan moet nog onderzocht worden, want dit gaat niet zomaar heb ik begrepen. Er zal papierwerk aan te pas komen, maar daar zijn ze momenteel mee bezig.

Ik hoop dat mijn prijzen die zo dadelijk aangepast worden ook het nodige resultaat zullen hebben, anders wordt het wel degelijk een echt sabbatjaar. Het is dus niet enkel een laatste opportuniteit om hoogwaardige koi aan te kopen, maar ook om een handje toe te steken aan de instandhouding van de mogelijkheden om een positieve invloed te hebben op de ontwikkeling van de zakelijke kant.

Verlaagde prijzen van de koi en verhoogde onkosten is een nefaste ontwikkeling die we te boven moeten komen, het is niet anders. De strijd is open !

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Ron

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml