The show is over

The show is over

Ik denk dat men mag spreken van een grandioos succes op de Hollandkoishow in Arcen. Er was onnoemelijk veel volk, vooral op de zaterdag, men kon over de koppen lopen. Ik veronderstel dat iedereen tevreden is.

Het vervelendste moest dan nog beginnen. Ik maakte me zorgen over het feit dat het altijd een stormloop is met je bus of met de auto om bij de koi te geraken en om het debenchen of met andere woorden te beginnen met het inladen van de koi.

Ik heb me 3 dagen lang kopzorgen gemaakt hoe ik in godsnaam met de bus bij de vaten zou kunnen komen. Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden, er werd voor ons een bolderkar te beschikking gesteld, zodat we makkelijk bij de vaten konden komen om daarna met de kar bij de bus te komen. Paniek was dus niet nodig....

Het is geen sinecure om jumbo koi in te pakken, daar is mankracht voor nodig, dat kan ik niet meer alleen, maar ik kan altijd rekenen op mijn vertrouwde maat Johnny. Ik ga hem golden Johnny noemen,want hij wordt stilaan onmisbaar !

We mochten ook rekenen op de hulp van de jongens die ingeschakeld werden om te helpen, dus de zorgen waren helemaal niet nodig en een grote last viel van mijn schouders. Stipt om 6 uur werden de formulieren voor het debenchen vrijgegeven, de bolderkar stond klaar met de nodige dozen en spullen om de koi in te laden.

In minder dan een uur werden alle koi ingepakt en we reden de bolderkar naar een vrijstaande plaast zodat ik met de bus tot vlak bij de dozen kon komen en daarna de koi kon inladen. Gelukkig is het maar een uurtje rijden voor mij en dan is het nog een kwestie van uitladen van de koi. Om 6 uur het startsein om alles te debenchen en om 9 uur was alles in kannen en kruiken en kon ik met een gerust gemoed naar huis rijden. 

Het uitladen van de koi doen wij op onze eigen manier, en dat vinden wij het beste. Ik heb Johnny gevraagd om een paar filmpjes te maken, hoe wij dit doen, dan weten jullie ook hoe wij dit werk verrichten.

Als voorbeeld werd de adult champion genomen natuurlijk. Wij geven er de voorkeur aan om de koi in een vat te deponeren vanuit de doos, en dan met een plastic zak de koi naar zijn plaats te brengen. In dit geval vijver 6 binnen die speciaal voor de opvang van de koi werd klaargemaakt.

De grote jumbo is altijd een gewicht om te verplaatsen,  niet onderschatten hoor, maar dat gaat op deze manier ook superdeluxe. Deze klepper van 81 cm werd ook op deze manier in zijn nieuwe verblijfplaats gezet !

Voor een klant moesten we nog even de kohaku filmen terwijl ze gemeten werd. Deze heeft op dit moment een bijzonder positieve ontwikkeling gemaakt en ik denk te weten wat er mee moet gebeuren in de toekomst om dit kanon nog beter te maken.

Nadat we alle koi in de vijver hadden gezet, wordt er een volledige bus anarex bio in gekapt. Bekijk hier het filmpje. Dit doen we om eventueel kleine verwondingen te verzorgen. Het is een excellent product om dit te doen, en dan voegen we nog 50 kg zout toe op deze vijver van 15 kuub. Dan is het dagelijks controleren of alles in orde is.

En zo komt op deze driedaagse een einde. Wat ik nog even kwijt wil is dat er weinig Belgen aan de show deelnamen. Ik heb met enkele mensen gesproken en blijkbaar hebben ze er problemen mee dat de show 3 dagen duurt, en dat vinden ze te lang.

Ik moet zeggen dat ik totaal geen problemen heb gezien na 3 dagen show bij de vissen. Ze zwommen allemaal goed rond en het schuren werd minimaal gehouden door de koi, zelfs beter dan verwacht. Ze kwamen allemaal fit en gezond terug, dus ik heb zelf geen problemen om de koi 3 dagen in het vat te zetten.

Toch spijtig dat de strijd Nederland - België niet plaats kan vinden. Er waren wel veel Duitsers, en mijn klanten van Zweden, Noorwegen, Italië en Frankrijk waren wel op het appel aanwezig. En niet te vergeten mijn Belgische vaste  klanten. Bovendien was de kwalteit van de koi die ik heb zien rondzwemmen meer dan voldoende.

HET WAS EEN BIJZONDER GESLAAGDE SHOW

 

Meer afbeeldingen

The show is over: afbeelding 1
The show is over: afbeelding 2
The show is over: afbeelding 3
The show is over: afbeelding 4
The show is over: afbeelding 5
The show is over: afbeelding 6
The show is over: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

eric

555


beereke

555


Andrée en Ludo

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml