Een gewaardeerde prijs

Een gewaardeerde prijs

Mijn verwachtingen waren niet echt hoog gespannen, maar uiteindelijk kreeg ik toch nog een vette prijs in handen voor de nisai kohaku van Sakai. De Adult Champion, een niet te verwaarlozen prijs door een internationale jury...ik ben er bijzonder blij mee.

De kohaku werd dan uiteindelijk gegund aan mijn klant in Zweden. Trouwheid moet beloond worden, en de deal werd snel gemaakt. Er niet van profiteren is de boodschap, maar goede klanten gelukkig maken is mijn oordeel.

Zoals bij iedere show kies ik gewoon een paar koi uit het assortiment om in te zetten op de show. Ik heb er een hekel aan om telkens met dezelfde koi naar de show te gaan, maar ik kan gelukkig kiezen uit een uitgelezen collectie, al zeg ik het zelf.

Mijn keuze werd beloond, en de prijzen die ik kreeg waren eerlijk gezegd niet echt verwacht. Maar als de verwachtingen niet te hoog gespannen zijn, is het plezier des te groter als je de prijzen toch in de wacht sleept.

Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat ik meerdere koi speciaal uit mijn assortiment gekozen heb die ik als tosai had aangekocht. Om duistere redenen werden ze niet verkocht, god weet waarom niet, en ondertussen zijn ze uitgegroeid tot blikvangers op deze show. Dat doet me echt deugd.

Ik weet niet of alle prijzen reeds zijn uitgedeeld, want ik was slechts een uurtje aanwezig op de show om mijn buitenlandse gasten te verwelkomen, en eventuele klanten een goedendag te zeggen, maar Ik zet hier alles op een rijtje.

De doitsu karashi KA-CH21-1113 deed wat er van haar verwacht was in haar klasse, namelijk klasse 7 (70-80 cm). Een eerste prijs, ik had haar ook zo ingeschat. De onfeilbare schubbenrij, de gestroomlijnde body op jonge leeftijd zijn indicatoren dat er nog zeker toekomst in deze potentiële jumbo zit. 

De ginrin ogon 2008001 van Momotaro stond ook ingeschreven in klasse 7 en verdedigde haar kansen. Ze werd verdienstelijk 2de, maar ik had haar zelf wel als eerste ingeschat. Het is een verdienstelijke mannelijke ogon, haar nadeel is de zware schouderpartij, maar mij stoort dat allerminst.

Deze ginrin ogon werd aangekocht als tosai door mijn collega in Duitsland, Michael Grendel en het is zijn verdienste om deze tot dit formaat te hebben geloodst. Ze is nu nog maar 4 jaar dus er is nog veel toekomst weggelegd voor deze blinkende tijdbom....in mijn ogen een kanjer van formaat ! 

De ginrin tancho kohaku van Momotaro 2202026 behaalde ook een verdienstelijke 2de prijs. Ook deze werd door Michael Grendel als tosai aangekocht, die hij verder liet doorgroeien naar nisai. Ik kocht hem over omdat ik persoonlijk een zwak heb voor ginrin tancho kohaku. Een 2de prijs is een meevaller, want ik kon hier geen goede inschatting van maken. 

kohaku van momotaroDe sandan kohaku KO-V18-1144 van Momotaro doet me eigenlijk bijzonder veel plezier. Deze kocht ik als tosai op de veiling in november 2018 op slechts 21 cm. Ondertussen is ze bij Interkoi uitgegroeid tot een machtige kohaku van 68 cm. Ze is zeker nog niet aan het einde van haar latijn. Hier het filmpje bij aankoop ! 

Ze werd toen al door Matthijs gespot en volgens hem;was het één van de beste aankopen. Ze vind echter geen eigenaar. Ondertussen is ze nog geen 4 jaar, en blijft de toekomst haar toelachen. Ik ben hier verschrikkellijk blij mee en vooral trots want ik zie ze iedere dag verbeteren. Het beni  word sterker en sterker.

De doitsu showa SH-V22-0484 van Ooishi werd ook als tweede gecatalogeerd. Hier had ik geen verwachtingen bij, dus iedere prijs is meegenomen, en ze verdient het. Ik koop zelden doitsu koi aan omdat ze door bijna niemand gewaardeerd worden.

Het enige wat ik altijd hoor is "ik hou niet van doitsu" of "ik hou niet van ginrin". Die uitspraken ben ik spuugzat, want het zijn voorgekouwde uitspraken van vroegere tijden die steeds maar ingeburgerd blijven. Ze kunnen bloedmooi zijn.

De prijs van adult champion is dus de hoofdprijs. Hier zie je ze nog in de bowl met een andere kohaku van Sakai, en zo heb ik er nog meerdere rondzwemmen, geloof me. Dit soort koi op dit moment aankopen van deze kwaliteit is geen sinecure ! Het zal er zelfs in de toekomst niet op beteren. Kristoffer laat zich de kans niet ontglippen en ze zal volgende maand naar Zweden vertrekken om furore te maken. Het is hem van harte gegund !

Tenslotte wil ik nog even eigenwijs zijn en het volgende zeggen. De betere koi voor de toekomst, en wat dat betreft voor mij de echte tategoi zijn, haalden geen prijs. Raar maar waar, zo gaat het altijd op de shows. De betere vissen voor de toekomst maken dikwijls geen kans, en eigenlijk is dat te begrijpen, want het is een momentopname.

Ik probeer toch telkens koi met toekomst in te zetten en dan verwijs ik even naar deze sanke die mij enorm aanspreekt, en waarvan ik zeker ben dat ze hoge toppen zal scoren. Ik verwijs hier ook nog graag naar de sanke die Johan een paar dagen geleden verkocht heeft aan Johan Leurs. Ook hier is het verwachtingspatroon idem. Helaas geen prijs, maar dat is niet zo erg !

Ook de duurste tosai die ik ooit aankocht bleef prijzenloos. Misschien begrijpelijk. In Japan bijzonder gewaardeerd, in Europa wat minder. Nadeel is dat de tosai een mannelijke koi bleek te zijn, en dat is nefast hier ! Maar wacht nog een paar jaar totdat het sumi zich zal manifesteren tot dat wat ik ervan verwacht. Of ik gelijk heb weet ik niet, maar mijn investering is commercieel gezien een flop ! Ook dit kan gebeuren natuurlijk, maar de sanke is nog niet aan het einde van haar latijn ! Hier nog een filmpje van de sanke bij aankoop !

Vandaag zal ik rond 14.00 uur ter  plaatse zijn. Wie mij nog graag wil spreken kan me contacteren. Ik hoop dat het debenchen meevalt, maar ik heb er een zwaar hoofd in...ik zal bijzonder blij zijn als alles in goede banen geleid wordt door de verantwoordelijken, maar het zal niet eenvoudig zijn. Dit vind ik het vervelendste moment van de show. Ik baal hier van en hoop dat ik de koi zo snel mogelijk thuis gebracht heb zodat ze van een verdiende rust kunnen genieten.

 

Meer afbeeldingen

Een gewaardeerde prijs: afbeelding 1
Een gewaardeerde prijs: afbeelding 2
Een gewaardeerde prijs: afbeelding 3
Een gewaardeerde prijs: afbeelding 4
Een gewaardeerde prijs: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Marc roelvink

555


wiechert

555


Johan

555


Jack

555


Andrée en Ludo

555

interkoi

555


Matthijs

555

Jack

555

interkoi

@Jack 555

Matthijs

@Jack 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml