Kweek uit eigen bodem

Kweek uit eigen bodem

Er zijn veel mensen die het plezierig vinden om zelf koi te kweken. Ik denk dat ik iedere dag een pagina zou kunnen vullen met informatie over koikwekerijen van eigen bodem. 

De resultaten mogen er soms ook zijn, alleen is de moeilijkheid om het bekend te maken aan de grote massa en eventueel kopers te hebben voor de nakomelingen. Bjorn is één van deze kwekers, maar het verschil met de meesten is dat hij deze koi gekweekt heeft met een koi uit de Interkoi stal, en dat maakt het mooier.

Het is niet aan mij om een oordeel te vormen over deze kweek, maar het is wel interessant om het resultaat hier even te laten zien, het is eens iets anders dan het geweld uit het Oosten. De info die ik kreeg is dit:

Eigenkweek met een mannelijke momotaro van bij jou. De koi zijn geboren dit jaar in mei.  Even wat uitleg in verband met de ouderdieren De ginrinkohaku female - 84 cm is van de gebroeders okawa en heeft in 2010 de eerste plaats behaald op de 28th All Japan Young Koi Show van April, 2010.

De momotaro man 65 cm heb ik bij jou aangekocht toen je nog in Japan was in 2018. De murata man 62 cm werd in 2018 aangekocht De kweek is gedaan begin mei, de tosai die je ziet is nu ongeveer 7 maand. Ze werden in het begin opgekweekt met Artemia en later met watervlooien tot ze konden overgaan op korrelvoer. De lengte van de koi is op dit ogenblik 25-30 cm.

Ik ben ervan overtuigd van sommige visjes die ik heb,  moesten ze onder de naam momotaro verschijnen gaan ze gelijk zoete broodjes zouden verkocht worden.

Dit is het filmpje van de sanke die ik aankocht in Japan. Dit was niet in 2018, maar in 2019 volgens mijn gegevens. Na enig opzoekwerk vond ik de koi terug, en herkende deze sanke onmiddellijk. Het filmpje van bij aankoop is altijd mooi om te laten zien, maar uiteindelijk gaat het over het resultaat van de kweek.

Oeps, ik krijg juist het bericht van Bjorn, dat  het niet de sanke was waar hij mee gekweekt had, maar de mannelijke kohaku uti dit filmpje....de laatste in de bowl....en dat blijkt deze mannelijke kohaku van Momotaro te zijn...

De juiste uitleg moet Bjorn er maar bij geven, maar dit is een filmpje van het resultaat.

Misschien is het een mooie gelegenheid om deze  koi aan te bieden op de markt. Er zijn genoeg mensen die mogelijk een tosai uit deze kweek willen aankopen. Ik heb lichtjes geconverseerd met Bjorn over de prijs die hij graag zou hanteren, iets wat altijd moeilijk is, want wat is de  waarde als je geen naam hebt die klinkt als een klok in de koiwereld ?

Koi uit eigen kweek geven zijn dikwijls de oorzaak van een emotionele band, maar uiteindelijk zou hij een prijs hanteren voor een tosai tussen de 70 en 100 euro, naargelang de koi; Ook uitermate geschikt voor natuurvijvers volgens mij. Wie interesse heeft in één van deze tosai mag me contacteren, dan geef ik je gegevens door aan Bjorn, die dan contact met je kan opnemen. en wees niet bang, ik verdien er niets aan.

Ondertussen is de veiling van Sakai in volle gang, en ik wil toch eventjes de vinger op de wonde leggen. Mensen denken dat tosai die voor een appel en een ei gekocht worden en nadien voor veel geld aan de man gebracht, schering en inslag is....dat klopt. Maar daar knelt nu juist het schoentje. Hoeveel mensen zijn er bekwaam om goed van slecht te onderscheiden en zich te mengen in de strijd voor het allerhoogste. 

Ik geef je even de link door van een tosai die momenteel op de veiling van Sakai wordt aangeboden voor 300 000 yen inkoop. Dit zijn geen uitzonderingen en als je dan nog bekijkt dat het nog 5 uur duurt vooraleer de veiling voorbij is, dan ben ik er bijna zeker van dat dit ding van amper 14 cm wel eens voor 1 miljoen kan verkocht worden.

Wat wil ik hiermee aantonen ? Het verschil tussen het gewone aanbod en de top van de wereld is een enorm verschil, en op deze manier wil ik alleen maar aantonen hoe moeilijk het is om het betere werk aan te kopen. Ik kan je alleen maar zeggen dat het iets meer inhoud om in het vliegtuig te stappen, naar Japan te vliegen en koi in te kopen ! Daar is wat anders voor nodig. Bovendien weet ik dat er niemand uit onze contreien is die er ook maar aan denkt om een tosai, ongesext van 14 cm aan te kopen voor dit bedrag.

 

Meer afbeeldingen

Kweek uit eigen bodem: afbeelding 1
Kweek uit eigen bodem: afbeelding 2
Kweek uit eigen bodem: afbeelding 3
Kweek uit eigen bodem: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

nico steenblok

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml