Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Gelukkig wordt ik momenteel nog regelmatig gestoord en vragen mensen toch nog eventjes een filmpje aan van koi waar ze interesse in hebben om aan te kopen of om hun koi die ze aangekocht hebben nog eens te zien.

Het gaat niet altijd over de duurdere koi, waar ik regelmatig bij wijze van spreke verantwoording voor moet afleggen in de sociale media. Ik begrijp mensen die aanstoot nemen aan bepaalde prijzen, maar tevens moet ik constateren dat ze er niets van begrijpen.

Zolang het bod en aanbod blijft bestaan, en zolang er mensen zijn die exhorbtiante prijzen geven voor deze koi, zullen er geen versoepelingen komen in de prijsbepalingen van koi. Je kan gerust je gal uitspuwen tegenover bijvoorbeeld de Aziaten, maar de vraag die je je moet stellen is eenvoudig.

Als zij het kunnen bepalen, waarom zouden ze het niet doen, en waarom zich nog langer inhouden voor ons Europeanen ? Bovendien koop ik nog niet de toppers aan in de koiwereld, slechts de subtoppers die nog juist een bepaalde klantenkring bedienen...zonder de kleintjes te vergeten, want daar wordt nooit geen woord over gerept.

De beste stuurlui staan altijd aan wel, en men denkt soms de wijsheid in pacht te hebben. Ze spreken zonder vel voor hun buik, en hebben totaal geen inkoopervaring. Ze weten niet waar de klepel hangt maar hebben toch de geschreven wijsheid in pacht. Ik stoor me eraan en daarom lees ik zo weinig mogelijk de Facebook discussies,  het is in mijn ogen de meest waardeloze onzin die soms geschreven wordt. Discussies om discussies uit te lokken, hoe verstandig kan je zijn....

Bovendien lees ik commentaren die enkel gericht zijn op negatieve repliek van wat ik als verstandige mensen beschouw ! Maar laat ik het vandaag bij de kleintjes houden, het gangbare werk zeg maar, want ik maak totaal geen verschil tussen klanten die goedkopere koi willen aanschaffen of duurdere koi, en mensen die vinden dat ik dit wel doe mogen zich melden; Ik zou verschieten indien zich iemand meld die zich te kort gedaan voelt. Jong of oud, klein of groot, ik zal iedereen hetzelfde behandelen....met respect.

Zo ik heb mijn uitlaatklep weer even leeg gemaakt en we kunnen de mensen die nog een filmpje van hun koi hebben gevraagd nog even bedienen. De eerste koi die ik  hier toon zijn op aanvraag van Richard. Richard is al jaren een trouwe klant, maar niemand zal hem kennen, want hij blijft liever op de achtergrond, en dat gaan we zo houden.

Hij wou een filmpje van zijn pas aangekochte ginrin karashigoi, een budgetvriendelijke koi. Nu ik toch bezig was, zette ik zijn/haar compagnon ook in de bowl samen met de showa die laten verleiden heeft om shrio utsuri te worden. Hij of zij heeft dat trouwens netjes gedaan, want ze mag er best zijn.

Ik ga trouwens de 2 niet verkochte als eerste aanbieden als mijn knop 'doe een bod' geactiveerd wordt. Deze is nog even niet actief, maar zal weldra geactiveerd worden. Dus de grotere ginrin karashigoi en de showa shiro utsuri zullen het eerste doodseskader vertegenwoordigen.

Bekijk hier het filmpe van de ginrin karashigoi 

Ik krijg tegenwoordig ook veel aanvragen uit het buitenland, waar ik alleen maar blij mee moet zijn. Vooral Frankrijk en Italië laten zich gelden, en het bevestigt in principe dat mensen toch respect hebben wat voor koi ik in grotere massa aanbiedt. Bovendien zijn de mensen bijzonder blij dat ik ze te woord sta.

Voor een nieuwe Franse klant, moest ik 2 showa in optie zetten, maar mijn gevoel zegt dat ze zullen verkocht zijn einde optie periode. Ook hier handelt het zich weer om koi uit het gewone betaalbare segment. Het is een dankbare zaak om een filmpje te maken van de 2 koi als de afstand zo groot is dat het onmogelijk is om even op bezoek te komen. Laat het geen hoogvliegers zijn, ik blijf ze graag zien en ben bijzonder opgezet met hun verschijning.

Daarom dit filmpje dat ik gisteren even gemaakt heb.

Dus het handelt zich niet alleen over de duurdere koi waar ik werk van maak, voor mij is iedereen gelijk voor de wet, en indien het mogelijk  is om op uw verzoek te reageren zal ik dit graag doen...het is mijn plicht. 

DE VEILING VAN MOMOTARO

Ik wil er de mensen nog eens op wijzen dat de komende veiling van Momotaro een enorm potentieel heeft aan koi; Het aanbod is van een bijznder hoog niveau, en indien je nog kans wil  maken op een koi, geef even je bod door zodat ik  het kan indienen.

De koi mogen allen blijven tot april 2021, want verschepen is niet meer mogelijk. Wij hebben onze keuze al gemaakt, alhoewel ik mij moet inhouden om te kopen. Er staan enkele koi op mijn verlanglijst, maar ik vrees het ergste. Afwachten is dus de boodschap.

LAATSTE MOGELIJKHEID

Indien er nog klanten zijn die een tosai sanke of tosai mango willen selecteren, zaterdag tot 12 uur is de laatste mogelijkheid. Alle sanke die al verkocht werden aan klanten en gekozen hebben om in Arendonk te blijven zijn gekend. Wens je echter nog te kiezen dan zul je snel moeten zijn, want de rest verhuist naar Duitsland. Ik persoonlijk vind het een merkwaardig mooi assortiment mooie sanke, dus maak er gebruik van.

Wat betreft corona. Er wordt aangeraden om zich niet te verplaatsen, maar er zijn geen controles aan de grens. Nederland is in Lockdown, België is in een soepele lockdown. Indien men de regels respecteert voor het winkelen in België is er geen probleem als men zich maar aan de regels houdt.

Ik kan niet beslissen voor de mensen die willen komen, die beslissing moeten ze zelf nemen. Wij zullen je graag ontvangen op gepaste wijze, en we moeten ons maar aan de regeltijs houden. Iedereen welkom, groot en klein, er is in ieder geval voldoende te zien en te beleven.

Nog even ter  info, de sanke kan je kiezen, de mango niet ! Het is een onmogelijkheid om deze te selecteren en te laten zitten. Je kan ze wel meenemen en zelf de quarantaine vervullen. maar uitkiezen en laten zitten is onmogelijk....

VERGETEN TE MELDEN

Ondertussen is de veiling bij Sakai FF ook volop bezig. Het enige probleem dat ik nog heb is of de kleintjes mogen blijven of niet. Ik wacht nog op antwoord. Wat betreft de nisai zal er geen probleem zijn, dus als er nog iemand een bod wil doen ? De veiling voor de kleintjes stopt morgen. Voor de nisai nog 2 dagen.

Juist de info ontvangen en zoals verwacht mogen de tosai niet blijven tot het voorjaar ! 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan r

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml