Laatste oproep opendeurdagen

Laatste oproep opendeurdagen

Ik heb een klein overzicht gemaakt van de koi die tijdens de opendeurdagen te bezichtigen zijn.

Ik heb de vijvers zo ingedeeld dat de bezetting zo laag mogelijk zal zijn om de volgende 3-4 maanden hun quarantaineperiode op een zo veilig mogelijke manier te ondergaan.

Hopende dat het weer ons zo gunstig zal zijn als dit jaar het geval is geweest, zullen de meesten al in de loop van april naar buiten kunnen. Ik heb alle binnenvijvers op 18° gezet, en dat vind ik persoonlijk de beste temperatuur om ze op te vangen.

Het worden dit jaar toch weer impressionante koi die ik bijeengetoverd heb, al zeg ik het zelf. En ik moet eerlijk toegeven dat ik ook bijzonder benieuwd ben naar ontwikkelingen van bepaalde koi.

Het is de eerste maal dat ik Momotaro wat links laat liggen, en resoluut gekozen heb voor een ander type showa, maar daarom niet slechter volgens mij. Dit wil niet zeggen dat ik Momotaro niet trouw zal blijven na 8 jaar dienst, maar ik moet uitkomen voor mijn klanten en niet voor de portemonnee van Momotaro.

Ik ben ondertussen een onderhuids gevecht aangegaan en heb mijn mening gezegd. Ik ken mijn positie bijzonder goed, en geloof me, ik weet dat die niets waard is, maar als ik op een veiling Mike Snaden tegenkom, en dat hij hetzelfde oordeel heeft als ik, en dat is dat de prijs/kwaliteit elke logica mist, dan denk ik toch niet dat ik de bal missla.

Het is zelfs zo dat Mike de veiling redelijk pissig verlaten heeft in het midden van het gebeuren, en ik kon hem geen ongelijk geven, ik had hetzelfde gevoel. En dan moet je weten dat ik het met Mike niet altijd eens ben...

Ik zal zien wat de toekomst brengt, en als ze resoluut voor geel kiezen, dan kan ik dit helaas niet veranderen, maar dan moet ik mijn eieren in een andere mand leggen.

Vermits een goede showa nog altijd één van de meest verkochte koi is, denk ik dat ik een bijzonder goede keuze gemaakt heb door Ueno te kiezen. Die onderhandelingen waren ook niet simpel, maar daar moet ik wat meer ervaring bij opdoen. Okawa zou een mooi alternatief zijn voor wat andere soorten koi heb ik gezien, en vooral zijn kohaku hebben me enorm gecharmeerd.

Taniguchi blijft steken met zijn tosai en is nog niet in de positie om veel nisai te behouden, dus blijft hij op het niveau zitten om veel tosai te verkopen. Takigawa blijft een mooi alternatief, en in de regio van Ueno zit ook nog Ogata en Beppu, maar dat is voorlopig niet echt mijn ding. Wie zitten er zo nog in het Zuiden ? Dat zijn Matsue en Yamatoya, maar die zou ondertussen gestopt zijn, alhoewel hij al 8 jaar stopt volgens mijn ervaring, en dan heb je natuurlijk nog Sakai FF, mijn eeuwige probleem.

Ik ben te snot om hier aanvaard te worden en ik moet altijd via andere mensen mijn ding kunnen doen. Op dit ogenblik is voorlopig Nicolas Delcourt van El Patio die de grote trom zwaait bij Sakai FF. Zelfs Joachim blijkt ook meer richting Beppu te gaan, als ik zijn aankopen bekijk.

Ik heb via Joachim weer wel een bijzonder mooie kohaku aangekocht, maar die moet nog binnenkomen. Ik kan je al wel een glimp van de koi laten zien, maar het filmpje is met een telefoon gemaakt, dus kwaltitief is het geen goed beeld van de kohaku. Ik vertrouw 100% op het oordeel van Joachim, die me vertelde dat het een prijswinnaar is.

Dus: wie zich nog wil inschrijven voor de opendeurdagen....inschrijven kan nog tot woensdagavond !!!

Deze avond is het zover, en ga ik de nieuwe lichting ophalen. Alles staat gepland, en als alles goed is ben ik rond 20.30 uur terug in Arendonk

Meer afbeeldingen

Laatste oproep opendeurdagen: afbeelding 1
Laatste oproep opendeurdagen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137