Kennisdeling is belangrijk

Kennisdeling is belangrijk

Maar waar is kennisdeling op gebaseerd ? NIet op boekjes, niet via het horen zeggen, maar enkel via ervaring kan je kennis opdoen.

Persoonlijk vind ik het altijd moeilijk om kennis te delen, omdat ik altijd het gevoel heb dat ik het dan weer beter zou weten dan degene die vraagt om de kennis te delen. Het enige wat ik kan delen is mijn ervaring, en die kan er alleen maar komen als je meerdere koi hebt gekocht en verkocht.

Ik praat dan niet over een paar koi die je eens koopt en verkoopt uit een bepaald segment, maar je moet al veel koi in je handen gehad hebben van zowel uit het gewone als uit het duurdere segment.

Zelfs na al die jaren en de duizenden koi die ik in mijn handen heb gehad, durf ik alleen maar spreken van ervaring en niet van kennis, en dan nog beperkte ervaring. Gisteren was het echter weer een dag waarop er veel ervaring en kennis gedeeld kon worden, want Ben kwam nog eens op bezoek, en Polleke was er ook nog eens bij. Dan kan je spreken van Koikichi of echter koigekken, en we hebben ons weer eens kostelijk geamuseerd, tenminste ik toch...

Pascal luisterde aandachtig maar zei niet veel. Hij stond erbij en keek ernaar. Wat moet hij toch van ons gedacht hebben ? In ieder geval moesten er een aantal koi buiten gezet worden omdat er toch 41 nieuwelingen komen morgenavond, en ik wil er niet teveel samen in een vijver zetten. Ik heb deze dan ook mooi ingedeeld, en tijdens de opendeurdagen kan je een vijver zien met de Momotaro koi, een vijver met Ueno koi en een vijver met éénkleurige koi. Mooier kan het niet zijn....

Als je er ook nog bij wil zijn op de opendeurdag, zou je je wel moeten inschrijven. Ik moet niet persé weten wie er komt, maar ik moet wel voor de catering zorg dragen, en het financiële wordt per persoon geregeld. Ik kom niet graag voor verrassingen te staan, dus als je wenst te komen, even een berichtje geven.

We hadden de tijd gisteren , en ik had mijn gopro bij de hand, dus ik heb alle koi die buitengezet werden even onder water in de blauwe bowl gefilmd en daarna met mijn gewone camera. Gisterenavond nog even de filmpjes gekoppeld zodat je betreffende koi vanonder, opzij en vanboven kunt zien. Sommigen vinden het niet mooi, maar ik kan het best pruimen. Toch apart zo een koi van dichtbij en die gopro maakt best aardige beelden van de koi.

Voor de oudgedienden...zij zullen de stem van Ben wel herkennen, en dat is altijd interessant om te horen. Blij dat ie er af en toe weer bij is...Polleke heeft volgens mij ook genoten, want zijn gezicht stond constant op lachen...

Misschien nog een kleine minipromotie voor deze koi die buiten gaan overwinteren op 18°. Wie interesse heeft voor deze koi, die zichtbaar groeien en verbeteren stel ik het volgende voor. Je betaald een voorschot van 1000 euro, en het saldo betaal je als je de koi komt ophalen in het voorjaar. Vermits het alle goed ontwikkelende koi zijn en zeker nog enkele centimeter zullen groeien, denk ik dat je een goede en gezonde zaak kunt doen, en zo kan ik de winter ook ongeschonden doorkomen.

Ik zet de koi hier allen even op een rijtje met de bijhorende codenummers:

Showa 1310041 Kweker Sakai FF.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 950 euro

Showa 1403003 Kweker Isa.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 1250 euro

Kohaku 1404002 Kweker Momotaro.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 1450 euro

Sanke 1404005 Kweker Momotaro.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 1450 euro

Sanke 1410002 Kweker Sakai FF.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 2750 euro

Sanke SA V14 0444 Kweker Momotaro.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 950 euro

Sanke SA V14 0446 Kweker Momotaro.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 1750 euro

Showa SH V14 0420 Kweker Momotaro.

Voorschot 1000 euro

Saldo te betalen: 950 euro

Ik ga er nog even bijvertellen dat deze prijzen gelden op dit ogenblik. Zij zullen bij de respectievelijke koi vermeld worden in het koiaanbod, maar zullen in de loop van de volgende weken niet meer van toepassing zijn, en dus ook verdwijnen op de site. Na evaluatie in het voorjaar zullen er weer nieuwe prijzen gelden.

Het bekijken en bespreken van de koi was gisteren echter nog niet gedaan, want we hadden nog een aantal sekiguchi koi die we even onder de loupe gingen nemen.

En dan werd het tijd voor de nieuwe aangekomen koi die ik nog niet gecontroleerd had. Samen even alle voor- en nadelen besproken en even aandacht voor deze Showa van Momotaro. Deze had ook al in Japan de lichte beschadiging op het hoofd. Ik kon de showa echter niet laten zitten, want ze sprak me gewoon aan. Ik val nogal eens op neusjes, en de kleine beschadiging in het rood wou ik er wel bijnemen. Perfectie is nergens te bespeuren...

Het positieve is wel dat er naast de beschadiging onderhuids sumi zit dat het witte vlekje wel eens zou kunnen overspoelen zodat je er binnen een bepaalde tijd niets meer van ziet. Het blijft een imponerende verschijning.

Dan nog even de aangekochte koi van september op een rijtje, en ze bleken allemaal in goede gezondheid te zijn, zij het nog wat schichtig, maar dat zal wel beteren.

Tenslotte kwam David nog even langs met zijn vrouw en kinderen. David is onzeker of hij wel de juiste keuze heeft gemaakt met deze mannelijke showa van Momotaro. Ik kan wel antwoorden wat ik wil, maar ze geloven me toch niet, en daarom liet ik Ben en Polleke maar hun ding doen.

Misschien is het interessant om in de loop van het voorjaar enkele weken achter elkaar een kennisdelingdag te organiseren. Ik zou enkele "connaisseurs" kunnen vragen om een iets samen te stellen, waarbij meerdere standpunten kunnen gehoord worden. Zou interessant kunnen zijn, en als je hiervoor interesse hebt, kan je dit best even doorgeven via de reacties, dan kan ik de interesse aanvoelen.

Ik zou dan voorstellen om een X aantal koi ter beschikking te stellen ter beoordeling, die eventueel door de deelnemers gekozen worden. Kan leuk zijn....laat maar weten. Misschien kunnen we de maand april tot de kennisdelingmaand bevorderen, dan zullen er vermoedelijk ook nieuwe tosai aanwezig zijn.

Meer afbeeldingen

Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 1
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 2
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 3
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 4
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 5
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 6
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 7
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 8
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 9
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 10
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 11
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 12
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 13
Kennisdeling is belangrijk: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240