Madam Chagoi is vertrokken

Madam Chagoi is vertrokken

Perfect weer om je koi te komen ophalen. Het bespaart ook vele moeilijkheden voor mezelf natuurlijk.

Ieder jaar worden we geconfronteerd met bepaalde moeilijkheden zoals het ophalen van koi. Dit jaar is het gelukkig vrij vroeg warm, en zou er geen probleem moeten zijn. De druk vanuit Japan is er voor de verscheping van hun koi, en de beperktheid aan plaats zorgt hier telkens voor de nodige opvangproblemen. Misschien is het beter om in de winter geen koi op te vangen en alles in het voorjaar te laten komen.

Verleden jaar was het een ramp, want toen duurde de winter ontzettend lang. Dit jaar lijkt het een mooi overgangritueel te worden. Als ik eventjes onder mijn knop "koi verkocht" kijk, zie ik dat er nog 63 koi moeten opgehaald worden. Een deel ervan zijn koi die op dit moment wegmoeten, een ander deel zijn koi die nu binnenkomen en eerst nog een quarantaine moeten uitzwemmen van 5-6 weken.

Feit is dat er 116 nieuwe koi binnenkomen, waarvan een groot deel groter zijn dan 60-70 cm. Ik heb mijn quarantaine dan ook helemaal nodig, en ben volop bezig aan de voorbereiding ervan.

De eerst 80 plusser is gisteren opgehaald door Pascal. Het is altijd een hele gebeurtenis als deze jumbo moeten ingepakt worden, maar stilaan heb je de routine te pakken, en uiteindelijk valt alles in goede plooien. Ik heb er natuurlijk foto's en een filmpje van gemaakt, want dat doe ik ondertussen al 7-8 jaar.

Madam Chagoi is ondertussen goed thuis aangekomen, en wat ik persoonlijk mooi zou vinden, is dat men ook foto's en eventueel filmpjes zou doorsturen van het overzetten van de koi in zijn vijver. Dit is een hint mensen....

Ik moest van de week trouwens ook nog enkele filmpjes maken voor mensen die interesse hadden voor een bepaalde koi. Ik laat je gewoon van de filmpjes meegenieten, want zo zie je de koi zoals ze op dit ogenblik zijn.

Filmpje van de mukashi

Filmpje van enkele kohaku

Als laatste wil ik even een Chagoi in het nieuws brengen van een klant die zijn koi heel graag zou verkopen. Hij zoekt een vriendelijke vijver voor zijn chagoi, en zegt er het volgende bij: Deze chagoi heb ik gekocht als tosai. Zij is nu 71 cm, heeft wat sumi spots zoals iedere chagoi bijna als ze wat groter en ouder zijn, maar het is niet dominant. Ze is vrouwelijk, 6 jaar, en heeft in de winter wat roodachtige pigment vlekjes die verdwijnen in de zomer.

Ik weet dat de koi uit een liefdevolle vijver komt, en dat de persoon in kwestie altijd goed voor zijn koi heeft gezorgd, anders zal ik deze niet in het nieuws vermelden. Het prijskaartje voor deze chagoi is heel laag, en de plaats waar ze terechtkomt is voor de persoon belangrijker dan het geld.

Als je interesse hebt voor deze chagoi, gelieve me dan te contacteren via mail. Ik zal je de prijs doorsturen die gewenst wordt, en als je dan nog interesse hebt, stuur ik je mailadres door naar de verkoper van de chagoi, zodat je alles zelf verder kan afwerken. Bovendien moet je niet bang zijn dat ik er iets op verdien, want mijn tussenkomst wordt niet gehonoreerd. Ik doe dit volledig vrijblijvend voor mijn klanten.

Meer afbeeldingen

Madam Chagoi is vertrokken: afbeelding 1
Madam Chagoi is vertrokken: afbeelding 2
Madam Chagoi is vertrokken: afbeelding 3
Madam Chagoi is vertrokken: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240