Dagen om niet te vergeten

Dagen om niet te vergeten

De zon schijnt, men spreekt van een heropleving van de economie, het gevoel is er weer, de mensen krijgen terug zin, met andere woorden, genieten zoveel je kan.

Dat het druk zou worden stond reeds als een paal boven water. Ik was al vroeg aan de gang om alles in orde te krijgen, en kreeg de eerste hulp al om 9.30 uur.

Je moet ervan profiteren als je buiten kan zitten, het was terraskesweer, en daarom had ik alles buiten al klaargezet. Mijn eerste klant was Tom, die een sanke van Sakai had aangekocht. Zijn beste investering was zijn verwarming op de vijver vertelde hij me, en ik kan hiermee alleen maar akkoord gaan.

Mijn nieuwe camera speelt me echter wat parten, en zodoende is mijn eerste filmpje helaas mislukt. Ik zal dan ook de sanke laten zien bij aankoop en zoals ze is geworden. Dat is toch wat jullie willen zien, evolutie of niet ?

Sanke bij aankoop tot februari 2014. Ze werd gisteren 64 cm gemeten. Sorry Tom dat het filmpje niet gelukt is...Dan moest ik mijn nieuwe camera maar weer eens opnieuw instellen en uittesten. Was er geen mooie proefkonijn dan Polleke ?.

Voor een potentiële klant moest ik even een Sanke bowlen, en dat werd tussendoor ook even gedaan, en als ik dan toch bezig was met bowlen, begon ik mijn 2 eerste koi klaar te maken om buiten te zetten.

De temperatuur was zowel binnen als buiten 13,5°, ideaal om mijn eerste gasten in hun nieuw verblijf over te zetten. Deze kohaku 1304028 en deze sanke 1302052, beiden van Taniguchi werden uitverkoren om als eerst in de wachtvijver geplaatst te worden.

De naam wachtvijver heb ik toegepast voor alle koi die binnen gezeten hebben en niet verkocht zijn, alsook voor de koi die nog langer moeten verblijven en niet opgehaald worden. Er is trouwens een klein verhaal bij deze 2 koi.

Beide werden aangekocht als tosai in februari 2013, en hebben het uitstekend gedaan qua groei. De respectievelijke eigenaar wou echter een vrij dure sanke aanschaffen van Sakai FF. De vraag lag voor de hand om deze 2 koi terug in te ruilen en een nieuwe overeenkomst te maken. Daarom kwamen deze 2 koi terug in de verkoop, en de sanke is ondertussen al verkocht en zit al in zijn nieuwe vijver. De kohaku echter wacht nog op een nieuw baasje.

Toen er nog niet te veel volk was hebben we even de overwinteraars gebowld die volgende week naar hun nieuwe vijver moeten om plaats te maken voor de grote kanonnen die binnenkomen. Ondertussen waren Peter, Marcel en Theo er ook bijgekomen, dus de boel werd alleen maar gezelliger.

Selectie showa 50-55 cm

Selectie kohaku 50-55 cm

Voor Marcel was het grote moment aangebroken om zijn showa van Sakai FF op te halen. Mooi om deze evolutie tijdens de 4 maanden verblijf even te schetsen. Zo kocht ik haar aan in oktober 2013 en zo vertrekt ze huiswaarts naar Zeeland. Als jullie het verschil niet kunnen zien, dan ik wel...Dat Marcel gelukkig was met zijn 2 nieuwe aanwinsten maken de foto's meer dan duidelijk.

De mail die ik nadien van Marcel aankreeg spreekt boekdelen, en maken me alleen maar gelukkig:

hallo luc

even een kliene update

een leuke dag koi kijken en de dag om de sff showa op te halen.

het was weer een gezellige dag bij interkoi.

toen er twee taniguchi gebowld werden een sanke en een kohaku was het echt weer wow.

de sanke vond ik echt super een dame 21 maanden en 61 cm.

deze twee zouden als eerste naar de buiten vijvers geplaatst worden.

in het loop van de dag ben ik regelmatig bij de sanke gaan kijken en wat een verschijning was ze .

in plaats van met een koi naar huis te gaan gaan er twee mee.

de reis naar huis is goed verlopen en het overzetten naar de vijver ging ook goed.

ze vormden al snel een groep met de ander drie bewoners van de vijver

hierbij nog een paar foto’s van de verhuizing

vriendelijk bedankt luc !

Mooie woorden van een mooi mens....bedankt Marcel. Ik zet de foto's er nog als laatste in de serie bij.

Overwintert, moeder van vele kleintjes, die ondertussen ook al over de 30 zijn is deze 79 cm grote kohaku van Matsue. Ze heeft enkele maanden geen eten gehad, en zal deze zomer serieus gaan aansterken. Ik heb nog steeds geen koper voor deze kohaku, maar dat komt nog wel.

Deze kohaku 1304026, nu eigendom van Benny en Marina is trouwens ook een groeikanon. aangekocht in april 2013 vond Taniguchi San dit reeds één van mijn betere aankopen. Nu een jaar later is ze 57 cm en heeft nog niets van haar klasse verloren.

En wat te zeggen van deze Sanke van Sakai FF ? Je moet een zonnebril opzetten of het shiroji verblind je gewoon. Ik dacht dat ze 60 of 61 cm gemeten werd, maar ben niet meer zeker. Hier zie je ze nog eens bij aankoop in oktober 2013.

Rest me nog enkele filmpjes te laten zien van de kohaku die naar buiten werden verplaatst en Jelle en Anneke te bedanken voor hun heerlijke zalm die ze meegebracht hadden.

KO-V13-10135 en KO-OS13-0233 -01 - KO-V13-10135 en KO-OS13-0233 -02 en mijn verhaal van vandaag is weeral rond. En ja hoor, je hoort het goed...Mr. Anonymus is ook van de partij, en dat maakt het altijd spannend en levendig.

Als allerlaatste nog even een impressie als de koi in hun wachtvijver rondzwemmen.

Voila een lang verhaal met veel foto's en filmpjes. Ik ga nog even laten weten dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur. Als je nog zin hebt om langs te komen, je weet waar ik ben.

Meer afbeeldingen

Dagen om niet te vergeten: afbeelding 1
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 2
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 3
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 4
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 5
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 6
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 7
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 8
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 9
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 10
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 11
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 12
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 13
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 14
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 15
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 16
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 17
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 18
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 19
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 20
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 21
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 22
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 23
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 24
Dagen om niet te vergeten: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240