Mag het ook iets anders zijn dan koi

Mag het ook iets anders zijn dan koi

Arendonk is een kleine gemeente tussen Eindhoven en Turnhout, maar heeft toch enkele merkwaardige, zeg maar bekende inwoners.

Naast Louis van Gorp (1932-2008), kunstschilder en oprichter van de zeer vermaarde Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, waar trouwens ook zeer veel Nederlanders naartoe komen, en Rik van Steenbergen (1924-2003), verschillende malen wereldkampioen wielrennen, claimt Arendonk ook het geboortedorp te zijn van Jan van Eyck 1390-1441), de vermaarde kunstschilder van het Lam Gods.

Maar daar wil ik het even niet over hebben. Niet ver van mijn geboorteplaats ben ik altijd geconfronteerd geweest met de gebroederkes Janssen. Nu zal de naam niet veel zeggen misschien, maar de gebroederkes Janssen waren wereldberoemd met hun duiven…. Inderdaad duiven. Ik woonde toen ik jong was aan de straat die uitkwam op de Schoolstraat, waar de gebroederkes Janssen woonden.

Ik zie de 4 broers nog zo voor mij lopen in hun grijze werkjas zoals men deze vroeger altijd droeg. Ze waren doordeweeks, altijd hetzelfde, pure eenvoud, maar wereldberoemd en schatrijk geworden met hun duiven.

Op de website van Arendonk (die trouwens door mijn zoon gemaakt werd) kan je nog wat meer informatie lezen over hen.

In april 2013 overleed Louis Janssen, de laatste van de vier broers uit Arendonk, op honderdjarige leeftijd. Het is de eerste keer ter wereld dat het interieur van een duivenmelker een museum haalt. De gebroeders Fons, Charel, Adriaan en Louis Janssen waren dan ook niet de eersten de besten. Ze genoten wereldwijd aanzien als geniaalste en succesvolste duivenmelkers op de korte afstand. Taiwanezen, Amerikanen, Chinezen, Japanners, oliesjeiks: de hele wereld zat in hun living.... als ze ze binnenlieten tenminste !!!

André Roodhooft, duivenmelker uit Pulderbos, was kind-aan-huis bij de Gebroeders. Samen met Jef De Scheemaecker van duivenkweekstation Natural vond hij dat deze duivenmelkersgeschiedenis niet verloren mocht gaan. “Hun huisje in de Schoolstraat wordt afgebroken voor appartementen”, vertelt Jef De Scheemaecker. “In overleg met de familie mochten we de living, een kweek- en een speelhok ontmantelen. Met engelengeduld heeft onze Natural-schrijnwerker Johny Dierckx alles rigoureus heropgebouwd in ons museum van de duivensport in Sint-Antonius.

Bijkomende informatie

De laatste dagen voor de groepsaankoop Bundel je krachten loopt zondagavond ten einde. Dan worden de bestellingen doorgegeven en kan je geen gebruik meer maken van deze actie. Vanaf volgende week gelden dan ook de nieuwe prijzen 2015 van Probites.

Meer afbeeldingen

Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 1
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 2
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 3
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 4
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 5
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 6
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 7
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 8
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 9
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 10
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 11
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 12
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 13
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 14
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 15
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 16
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 17
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 18
Mag het ook iets anders zijn dan koi: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240