Malamix, goed of niet goed

Malamix, goed of niet goed

Ik ken Maarten al 16 jaar, nog vanaf het ogenblik dat hij bij Aqua Mylo kwam, en zijn studie afwerkte.

Plotseling komt hij op de markt met Malamix, een eigenschap die ik hem niet toedichte, want dit was waarempel een commercieel product. De naamvorming is goed gevonden, alhoewel het makkelijk af te leiden was hoe die naam samengesteld werd.

Commercieel is niet erg, maar is het produkt ook goed, want dat is toch het voornaamste. Toen hij het produkt voor het eerst op de markt bracht, was ik de eerste om het mee uit te proberen. Wat kan je beter doen dan de proef op de som nemen ?

Toen ik enkele dagen geleden, de laatste koi buiten had gezet, kreeg ik ze niet goed aan het zwemmen. Neen hoor, ze zaten niet in koud water, want deze vijver heb ik op een constante van 18° buiten staan. Geen superverwarming, maar gewoon een aangename temperatuur.

Als ze niet goed zwemmen, kan je een tijdje afwachten, de waterwaardes controleren enz. maar er was niets dat niet goed was. Na 2 weken besloot ik om er een bus malamix in te kappen, een 2,5 liter bus wel te verstaan.

Wat kan je beter doen dan het resultaat te laten zien en de dag erop een filmpje te maken van de koi. Zwommen ze de vorige dagen een beetje apatisch en afwachtend rond, het tij was plotseling gekeerd, en de koi zwemmen nu ontspannen boven en eten stukken beter. Voor mij is dit voldoende bewijs dat de koi goed reageren op het produkt...Hieronder nog een korte omschrijving van wat Malamix is.

Maarten Lammens in Arcen

Biologische vitaminen-, kruiden-, en plantenmix voor optimale gezondheid van vijvervissen en Koi

Waarom MALAMIX 17 toevoegen aan uw vijver?

Dagelijks ziet Maarten Lammens in de praktijk zieke vissen met een slechte slijmlaag (te weinig slijm, te dikke slijm, slechte consistentie…). Indien de slijmlaag te weinig afweerstoffen bevat, is de kans groter dat uw vis ziek wordt. In elke vijver zijn er immers ziekteverwekkers aanwezig, die bij zwakkere vissen makkelijker de bovenhand nemen. Een gezonde sterke slijmlaag vormt de basis van een gezonde vis.

Daarom is het belangrijk om uw vissen regelmatig te voorzien van deze ideale mix van afweerversterkers die MALAMIX 17 bevat. Deze afweerversterkers worden deels opgenomen in de slijmhuid en deels opgefilterd door de kieuwen en vormen stuk voor stuk goede bouwstenen voor een goede slijmlaag en een optimale natuurlijke afweer tegen ziekten. Bovendien bevat MALAMIX 17 nog nutriënten/enzymen die de filterbacteriën en probiotica een boost geven. Dit verbetert de waterkwaliteit en beschermt de vissen preventief tegen gatenziekte.

Wanneer en hoe frequent mag men MALAMIX 17 toevoegen.

Om een optimale slijmlaag (lees afweer) te verkrijgen wordt MALAMIX 17 best om de twee à drie maand preventief toegediend vanaf een watertemperatuur van 8˚C. MALAMIX 17 bestaat uit biologische middelen en kan bijgevolg niet overgedoseerd worden. Ook na een chemische behandeling tegen parasieten of bacteriën is MALAMIX 17 het ideale middel om de slijmlaag snel weer op te bouwen en de waterkwaliteit weer op punt te brengen.

Dosering van Malamix.

De dosering van Malamix is 1 liter per 10.000 liter water. Je hoeft niet bang te zijn voor overdosering omdat er geen schadelijke stoffen in zitten.

Malamix 17 bevat 17 ingrediënten:

Spirulina/Chlorella – Aloë Vera – Propolis – Calendula – Echinacea – Curcuma – Gember – Astaxanthin – Inuline – Gingko Biloba – Eucalyptus – Ginseng – Vit. A-C-D-E – Enzymen voor nitrificerende bacteriën – Probiotica

Mijn conclusie: Malamix, een verstandig produkt

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137