Mega Mannelijke Momo's.

Mega Mannelijke Momo's.

Ik wil toch even de bijzonder fraaie en interessante mannelijke Momotaro's onder de aandacht brengen.

Het feit dat het mannen zijn, is geen reden om deze bodybuilders in de koi te laten staan. Er is een tendens gaande dat men in Japan meer aandacht schenkt aan de mannen, om zodoende het aanbod uit te breiden.

Het zal wel puur commercieel bedoeld zijn, maar het is in ieder geval zo, dat er de laatste jaren onvoldoende aanbod is van goede vissen. Er zijn koi genoeg te koop, dat is het probleem niet, maar het is vooral het aanbod van de betere vissen dat schaars blijkt te zijn.

Ik wil ze hier toch wel eens even laten zien, want ik zou er graag een goede thuis voor vinden. Het zal niet makkelijk zijn, daar ben ik mij van bewust, maar als ik ze niet onder de aandacht breng, dan geraken ze misschien in de vergetelheid.

Showa SH-V15-04215 (top 1 volgens Maeda San)

Showa SH-V15-400 (top 1 volgens mij)

Ze werden beide aangekocht op de veiling in april, en ik moest bijzonder veel moeite doen om in het bezit te geraken van deze 2 toppers. Ik gebruik het woord toppers niet veel, maar ik denk dat dit woord hier zeker op zijn plaats is.

Wat zou ik graag hier 2 goede vijvers voor vinden om de verdere evolutie op te volgen. Ik heb wel wat vijvers in gedachten, maar dat ik ben mij ook bewust van het feit dat deze koi zeer duur zijn, en het moeilijker is om een goede plaats te vinden.

Maak dan gebruik van mijn bereidwilligheid om mee te denken in het commerciële aspect van deze zaak, en als ik klanten vind die het wel zien zitten om deze kleppers van 45 cm uit te proberen, dan zal ik zeker niet twijfelen om een extra inspanning te doen. Ik moet de vijvers dan natuurlijk wel kennen en een opvolging krijgen van deze koi.

Wat betreft de opmerking van gisteren in het nieuwsitem over de prijzen die niet vermeld staan op dit ogenblik, wil ik nog even snel een antwoord formuleren.

Prijzen zijn afhankelijk van de evolutie van de koi. Zoals ik al jaren doe, zal ik eerst alle koi opnieuw evalueren en voorzien van een prijskaartje. De prijzen werden de laatste maanden continue vermeld, en de meeste prijzen zijn bekend.

Koi kunnen echter veranderen in positieve zin of negatieve zin. Er zijn koi die mij bevallen, en er zijn koi die mij tegenvallen. Enkele malen per jaar zal ik de prijzen van de koi aanpassen. Ik vind dit een bewuste keuze, want op dit ogenblik werden de meeste koi die het meest gewild zijn reeds aangekocht.

Om je één bekend voorbeeld te geven, zal ik je één van mijn favoriete koi bij aankoop willen laten zien, en hoe deze koi er nu uitziet:

1304030 in april 2013

1304030 in juni 2015

Deze werd toen als tosai aangeboden, rond de 8-900 euro als ik me niet vergis. Als je dan de koi nu ziet, zou ik die dan ook moeten aanbieden aan 8-900 euro ? Ik zou wel zot zijn zeker...er zijn ook koi die minder van kwaliteit worden niet vergeten, maar deze verkoop ik nu echt niet meer aan 8-900 euro...

Het wil ook niet zeggen dat het de beste koi zijn die reeds verkocht werden, maar dat wil zeggen dat het de meest gewilde koi zijn, die in de ogen van de kopers voor hen de beste aankopen zijn. Hier is geen lijn in te trekken, omdat iedereen een eigen smaak heeft, en geloof me, er zit nog meer dan genoeg kwaliteit in de vijvers.

Vermits ik geen honderden of duizenden vissen zomaar rond heb zwemmen, kunnen ze ook niet ondergaan in anonimiteit, maar ken ik iedere koi persoonlijk en weet hoe deze in elkaar zit, met zijn goede en zijn slechte kwaliteiten. Ik volg deze op de voet op en zal ik eenvoudig de prijzen vermeerderen of verminderen, naar aanleiding van bepaalde faktoren, en ook uit eigen belang.

Het is ook een manier om met mensen die graag prijzen weten in contact te komen en te weten waar de interesse naar uitgaat.Het is een bewuste keuze, maar als je dit niet vertrouwt, is het antwoord heel eenvoudig….url=.

Tenslotte kreeg ik nog een filmpje toegestuurt van Polleke dat ik toch ook wel graag wil delen met jullie, en niet via facebook. Dat brengt mij op het idee om aan iederen te vragen die dit nieuwsitem leest: Maak een filmpje van je vijver en je koi en stuur mij deze toe. Het filmpje mag mega lang zijn het maakt niet uit. Stuur het dan via wetransfer.com naar mij toe.

Ik zal er een soort wedstrijdje van maken en vandaag nog een prijs verzinnen voor het filmpje dat het meest gewaardeerd wordt door de mensen. Je mag ook verschillende filmpjes doorsturen, en ik zal ze dan aan mekaar koppelen als je wil, dat is ook altijd mooi. Je kan dan sfeerfilmpjes maken van verschillende taferelen en het is mooi als die dan gekoppeld worden.

Ik vermeld er voorlopig geen eigenaar bij van de vijvers, om de keuze niet te beïnvloeden, maar zal dit in een latere fase wel vermelden. Doen zou ik zeggen,dat kan best een mooi nieuwsonderdeel worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137