Michel en Christian op bezoek

Michel en Christian op bezoek

Bijna 5 uur rijden om even naar mijn koi te komen kijken. Als je dan nog de tegenslag hebt om de ganse dag regen te hebben, is het spijtig, maar ze hebben er denk  ik toch van genoten.

Ik was al vroeg op de zaak om deze mensen te ontvangen. Het was 9.30 uur en zij kwamen van Frankrijk, een aantal kilometer onder Parijs. Ze moesten dus al vroeg vertrokken zijn.

Gelukkig spreek ik een mondje Frans, anders zou het moeilijk zijn om antwoorden op de vele vragen te kunnen beantwoorden, en die hebben ze vele ! Maar het werd een gezellige voormiddag, want tegen 12 uur vertrokken ze richting Brussel waar ze nog een afspraak hadden.

Michel is bezeten van mooie koi, en hij heeft er een goed oog voor. Een goed oog betekent helaas ook een oog voor duurdere koi. Christian daarentegen zit nog in het eerste stadium van koi heb ik begrepen en houdt het dan op het meer gangbare materieel.

De regen is natuurlijk een boosdoener, want de meeste koi zitten buiten...gelukkig maar. De koi die in december aangekomen zijn zitten nog binnen en daar beginnen we dan ook onze korte reis.

Ze waren flink onder de indruk van de showa van Kibi. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ik enkele showa van Kibi heb laten zien, en geloof me, ik kan er ook nog altijd van genieten. Hij heeft zijn naam niet mee, want als beginnende koikweker is het moeilijk om je naam te maken tussen de gerenomeerde koikwekers. Ik kan in ieder geval toch bevestigen dat het bijzonder aantrekkelijke showa zijn die hij presenteert. 

sanke voor michelMichel is echter op zoek naar een sanke, maar hij heeft een topper in zijn hoofd hangen, en dat maakt het moeilijk om dit op andere gedachten te brengen. Ondanks de regen kon ik het niet nalaten om een sanke te bowlen van Momotaro, waarvan ik vind dat ze toch een heel aangenaam patroon heeft.

Een maruten-achtige vlek met 3 opéénvolgende bollen op een mooie witte ondergrond, afgewerkt met tsubi sumi op de  juiste plaatsen, wat wil je nog meer ? Maar dit was  niet de sanke die hij voor ogen heeft. De sanke die hij voor ogen heeft zet ik hiernaast even tentoon, dan begrijp je misschien dat wat hij wil hebben tot het bijna onmogelijke behoort. Als ik dit soort sanke zou kunnen aankopen, dan kocht ik er dadelijk een 20-tal, maar dat zal een utopie blijven.

Toen hij de showa van Tamaura zag rondzwemmen en zijn zoon een oh en ah niet kon onderdrukken, was het hek snel van de dam. Tijdens het filmen geeft hij zelf de nodige uitleg hoe en waarom. Op de vragen wat het sumi gaat doen in de toekomst, kan ik helaas geen antwoord op geven. Het heb het zelfs aan Tamaura san gevraagd toen ik in Japan was, maar die lachtte alleen maar, en dat zegt genoeg. Trouwens ik heb geen probleem dat het sumi zo blijft, ik kan dat best pruimen.

Ik kreeg ook nog wat foto's digitaal overhandigt die zijn vijver in aanbouw laat zien. Een vijver van 65 kuub is natuurlijk altijd de moeite en zoals je op de foto's kan zien is alles nog in aanbouw.

Zijn vriend Christian liet zich verleiden om een kohaku van Taniguchi aan te kopen. Door de regen en de overkapping kon ik de kohaku niet bowlen, maar in dit laatste filmpje zie je de kohaku nog rondzwemmen. Al met al een vruchtbare zaterdag....

Ik ben vandaag aanwezig vanaf 10 uur tot.....

 

Meer afbeeldingen

Michel en Christian op bezoek: afbeelding 1
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 2
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 3
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 4
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 5
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 6
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 7
Michel en Christian op bezoek: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml