Mijn hart begint sneller te kloppen

Mijn hart begint sneller te kloppen

Soms zie je opnieuw oude glorie en begint je hart weer sneller te kloppen.

Sentimenteel ? neen ik ben niet zo sentimenteel, maar als je koi terugziet in goede gezondheid die je enkele jaren geleden hebt aangekocht, en die het goed hebben gedaan, dan mag je terecht trots zijn en moet je je gevoelens niet onder stoelen of banken steken.

Wie herkent op de foto nog de showa die indertijd mijn hart gestolen heeft ? Inderdaad, het is de showa van Takigawa die ik de naam "wolverine" toedichtte. Vraag me nu niet waarom ik die naam heb gegeven aan deze koi, het zijn gewoon ingevingen op het moment dat ik ze zie. Het is dus puur gevoelsmatig.

Hier zie je nog een filmpje bij aankoop in 2008: Wolverine of 810013, ze was toen nisai of 15-16 maanden oud. Ik kocht ze met de overeenkomst om ze nog 2 jaar in de mooiste mudpond van Japan te laten, namelijk bij Takigawa San.

Aankoop 2008, het geboortejaar was dus 2007, wat maakt dat ze nu nog maar 6 jaar is. Toen ik ze aankocht was ze 56 cm, en enorm mooi (en duur) om te zien. De niet moderne bouw stoorde alleen de showkikkers, maar mij helemaal niet.

Op dit ogenblik ziet ze er zo uit: Wolverine op dit ogenblik en met haar 78 cm een waardige verschijning. Ze ziet er nog picobello uit, en heeft nog enkele jaren de tijd om te verbeteren en over de 80 cm te gaan.

Een hele prestatie om de koi zover te krijgen, en een hommage aan de eigenaar om de koi zo goed te laten ontwikkelen. De kop is indrukwekkend, de body ontzagwekkend, en het beni om handen en vingers van af te likken. Ik ben er nog steeds trots op, en het roept heerlijke herinneringen op van vervlogen tijden toen vrienden nog vrienden waren.

Een ander monument is deze Giacomei of reversed asagi - 912029, aangekocht in 2009 als nisai. Geboortejaar 2008, zodat ze nu 5 jaar is. De ontwikkeling qua body en lengte is enorm zoals je kan zien in dit filmpje, helaas heeft ze de voorspelbare gedaanteverwisseling ondergaan, namelijk dat ze veel donkerder is geworden.

Het blijft met haar 79 cm een imposante verschijning, en je kan niet anders dan respect opbrengen voor deze unieke giacomei of "omgekeerde asagi" van Otsuka. Wie niet weet wat giacomei wil zeggen, moet naar de tekening op de schubben kijken. Bij een normale asagi is de schub donkerblauw in het midden en lichterblauw aan de buitenkant, bij een reversed asagi is de schub lichter blauw in het midden en donkerder naar buiten toe. Ze zijn uiterst zeldzaam, en ik kon het toen niet laten om deze aan te kopen.

Het was een uniek moment om deze grootheden nog eens terug te zien.

Het nieuwsitem van gisteren heeft me enigszins ontgoocheld. Ik had tenminste wat reactie verwacht van de koikenners die anders wel wel mijn prijzen voor kunnen kauwen, maar die zich nu onthouden hebben. Ik wil de mensen die het nieuwsitem gelezen hebben en zo hun eigen mening erover hebben niet ontgoochelen, en zet hier even de normale prijsindicatie op een rijtje:

Vraagprijs voor de kohaku van Taniguchi 39 cm: 395 euro.

Vraagprijs voor de kohaku van showa van Ueno 41 cm: 495 euro.

Vraagprijs voor de kohaku van Taniguchi 33 cm: 395 euro.

Ik zou zeggen dat Polleke de beste neus heeft voor de prijzen. Het antwoord van Ray is niet van toepassing wat betreft de ouderdom van de koi op dit ogenblik. Iedereen ziet dat dit jonge vissen zijn, en moeten beschouwd worden als leuke vijvervissen. Je ziet ze graag of je ziet ze niet graag, maar ze moeten niet aangekocht worden als koi met buitengewone groeigenen of koi met veel potentie, want dan ben je weer op zoek naar iets wat er niet is...

Als je trouwens op zoek gaat naar deze kohaku of showa op de site, waar 90% van al mijn vissen opstaan, dan zul je ze zien en vinden, en zien dat ze 23-24 maanden zijn.

Meer afbeeldingen

Mijn hart begint sneller te kloppen: afbeelding 1
Mijn hart begint sneller te kloppen: afbeelding 2
Mijn hart begint sneller te kloppen: afbeelding 3
Mijn hart begint sneller te kloppen: afbeelding 4
Mijn hart begint sneller te kloppen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240