Mijn speelballetjes

Mijn speelballetjes

Plezierig, goedkoop, simpel en toch leuk om te doen, een speelbal in de vijver bij de tosai.

Het is een heel werkje om die ballen open te krijgen met mijn groffe vingers, en al vlug begin ik te vloeken als die verrekte dingen niet open gaan, maar toch is het leuk om te doen.

Voor diegenen die het niet kennen: een speelbal is een ronde bal met kleine gaatjes. In de bol kan je voer doen en leg deze daarna gewoon in de vijver. De tosai hebben het snel door, en onmiddellijk nadat de bal in het water ligt, beginnen ze al met hun slurfjes tegen de bal te stoten om toch maar een korreltje vast te krijgen. Op de bijgevoegde filmpjes ligt de bal slechts enkele seconden in het water.

Speelbal-01

Speelbal-02

Het mooie hiervan is, dat het kan gezien worden als bezigheidstherapie. Ze hebben er best wat werk mee om die bal helemaal leeg te rollen, maar ze schijnen er zichtbaar plezier aan te hebben. De volharding waarmee ze samen tegen de speelbal duwen is een plezier om te bekijken. In het begin nog wat voorzichtig, maar nadien met volle overgave.

Zelfs de oudere vissen moeien er zich mee, en onhandig duwen ze hun grote mond al slurpend tegen de bal. De kleintjes doen het stukken beter en feller.

Voor iedereen die nu zaterdag een koi komt kopen: GRATIS EEN SPEELBAL, just for fun. Ik heb er nog een tiental liggen, dus zaterdag wil ik die eigenlijk kwijt zijn.

Belangrijk

Er zijn mensen die graag met elkaar communiceren via een shoutbox. Nu weet ik persoonlijk niet of dit een meerwaarde gaat hebben voor Interkoi, maar ik wil het best wel eens proberen. Ik heb daarom mijn zoon gevraagd om even een eenvoudige shoutbox in elkaar te flansen, zodat ik het even kan testen en/of uitproberen.

De vraag aan jullie: wensen jullie dit te gebruiken of niet. Indien er genoeg interesse is zal ik het laten verfraaien, vinden jullie het geen meerwaarde, dan annuleer ik het. In ieder geval zal ik deze avond 19.00 uur even gebruik maken van de shoutbox en zien wie er zoal al aanwezig is. Je kan deze shoutbox vinden op deze link: Tagboard. Je moet slechts éénmaal je naam of bijnaam in te geven met je emailadres, en dan kan je met elkaar communiceren.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen ik deze avond tegenkom op dit tagboard…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004