Mogelijk de laatste aankopen

Mogelijk de laatste aankopen

Je kan niet blijven kopen, het is genoeg geweest dit voorjaar. Maar als je denkt dat je je slag kan slaan, dan mag je zeker niet twijfelen.Naast de kleine garde is het even bezinnen en terug voor de grote kleppers gaan.

Het probleem is natuurlijk telkens de zware investeringen en de vraag of je de koi wel kan verkopen of niet. Ik denk dat ik met deze 4 aankopen toch wel de juiste formule heb gevonden om een aantal koi van bijzonder goede kwaliteit niet te weigeren. Ze worden door de Momotaro koifarm speciaal aan mij aangeboden worden omdat ik er blijkbaar kopers voor kan vinden, en dat weten ze.

Je moet dan ook van de gelegenheid profiteren en proberen je rol van dealer waar te maken. Eenvoudig is dat niet altijd,  want de twijfel slaat ook bij ons toe. Er is nog zoveel moois te koop, maar dit aanbod kon ik niet weigeren, en ik moet trots zijn op het feit dat ze zoveel vertrouwen ons stellen.

Ik ga de jumbo's hier even op een rijtjes stellen met een korte omschrijving waarom wij ze gekocht hebben. Ik moet er ook bij vermelden dat alle koi ook ter plaatse door onze collega gekeurd en goedgekeurd wordt, en geloof me, hij begrijpt koi en weet wat goede koi zijn.

Showa 2103025
Of showa 25 van de maand maart in 2021. Vooreerst wil ik vermelden dat de vinnen lichtjes geknipt zijn. Het euvel is niet erg, en in dit geval niet echt storend; Ik zie het liever niet, maar het is niet anders. De showa ademt rust uit, heeft een vrij klassiek patroon, waar vooral het tweede gedeelte van het patroon dat een inazuma-achtige uitstraling bekoord mij enorm. Het geeft de showa cachet. Haar jeugd speelt nog altijd in haar voordeel.

Het beni straalt van potentie, is van hoogwaardige kwaliteit en het sumi is redelijk gesetteld, alhoewel wij hopen dat het in onze contreien nog in waarde zal winnen en de koi een nog meer showa-achtige uitstraling zal geven. Over de body hoef ik geen betoog, dat zie je zelf wel....

Ik ga de prijzen doorgeven zonder transport, want ik moet tegenwoordig even afwachten wat de transportprijzen gaan doen. KLM is niet de medewerkende partij, en vorig jaar heb ik mijn neus al eens flink gestoten tijdens de coronacrisis, en dat wil  ik niet meer meemaken. Je krijgt een correcte transportprijs met een breakdown van de prijzen. Ik hoef geen winst te maken op transport !

Prijs showa: 4750 euro incl. BTW
Geschat transport: 400 euro ex BTW

Ginrin Kohaku 2103026
Ginrin kohaku van Momotaro zijn wereldberoemd. Ze zijn heer en meester op dit gebied als het over jumbo kohaku gaat met ginrin. Niet van de kleine ginrinnkes, maar over de jumbo ginrin. Ik val er telkens voor en kan ze echt appreciëren. In mijn ogen een verrijking van de vijver en zelden aan te kopen. Deze ginrin is massaal zelfs tegen het bombastische af. Maar ik hou van deze pladijzen, ze geven een onmenselijke uitstraling.

Het beni is van hoogstaande kwaliteit, het gin ligt mooi verdeeld over het beni patroon, en de body, dat laat ik aan U over. Vrij gedrongen, maar met een krachtige uitstraling.

Prijs ginrin kohaku: 4950 euro incl. BTW
Geschat transport: 400 euro ex BTW

Tancho Kokaku 2103028
Ik heb altijd een zwak voor de tancho van Momotaro. Door de jaren heen heb ik al meerdere tancho van hen gehad en ze hebben me altijd een enorm plezier gegeven. Ik weet dat ze groot en goed kunnen worden, en ik spreek niet zonder vel voor mijn buik. De grootste die ik geweten heb was volgens mij bijna 90 cm, gekocht als nisai ongeveer 12 jaar geleden. En dat is niet de enige die het gemaakt heeft. Buiten de stevige body heeft deze tancho een aanvaardbare en goed gevormde tancho.

Ik zal altijd makkelijk tancho kopen, hetzij tancho kohaku, tancho sanke of de fel begeerde tancho showa ! Het blijven eye catchers in mijn ogen, en eentje in je vijver is altijd een verrijking, toch zeker als ze al deze forse maat hebben als sansai. Het vervolg is aan de kopers, en geloof me, ze zal je niet ontgoochelen.

Prijs ginrin kohaku: 4950 euro incl. BTW
Geschat transport: 400 euro ex BTW

Meerstaps sanke 2103027
Deze heb ik bewust tot  het laatste gehouden, want deze sanke heeft bijzonder veel in haar mars. Niet alleen is ze al 84 cm, ze heeft ook alle allure om bijzonder geschikt te zijn voor iedere show. Of ze een hoofdprijs kan pakken weet ik niet, maar een dikke prijs staat in onze ogen buiten kijf. 

Het meerstaps patroon is perfect ingeplant  op een torpedo-achtig lijf dat iedereen kan bekoren. Ze is nu yonsai, en daarom heeft ze nog 4 jaar om te streven naar perfectie. Ik ben zeker van plan om deze in één van de volgende shows in te zetten. Ze benadert de perfectie, en ik ga er alles op inzetten om ze zover mogelijk te begeleiden. Toevallig heb ik gisteren even een kohaku naar boven gehaald in onze groene vijver...je piest in je broek als je het beni bekijkt, ik stond er met open ogen naar te gapen !

Ik wou veranderingen aan de vijver aanbrengen, maar heb mijn plannen opzij gezet. Als het resultaat koi houden zo verbeterd en als de kwaliteit van de vijver de koi zo verbeteren, dan moet je het laten zoals het is. Vandaag moeten we trouwens voor enkele klanten koi bowlen voor de verkoop uit deze vijver, ik zal het je bewijzen via filmpjes. Ik dank de goden voor deze gift van perfectie, het is genieten tot en met ! Ik moet eindelijk toegeven dat wij kunnen wat ze in Japan ook kunnen....

Prijs sanke: in overleg
Geschat transport: 500 euro ex BTW

Voor wie op zoek is naar mastodonten in de koiwereld en die hun vijver verrijken met jumbo koi inclusief deze showkwaliteiten, want dat hebben ze alle 4,  denk ik een prachtaanbod te hebben gedaan voor aanvaardbare prijzen, kwaliteit/prijs in acht genomen. Ga ze maar zoeken, is mijn enige motivatie, je zult ze niet vinden ! En om het verhaal kort te maken. De prijzen gelden totdat de koi aangekomen zijn in april, daarna worden ze opnieuw geëvalueerd. De keuze is aan jullie !

LADEN EN LOSSEN

Ik wil toch nog even benadrukken dat ik het op prijs zou stellen indien de probites die klaar staat om opgehaald te worden ook zo snel mogelijk wordt opgehaald; Ik ken de problemen met corona ook, maar het is nu éénmaal overmacht, en voer behoort toch tot de essentiële dingen in het leven van de koi !  Ik zou het dan ook op prijs stellen indien je de bestellingen zo snel mogelijk komt ophalen. Wie graag even blijft kan dit op de gepaste manier, wie graag laad en vertrekt, ik kan het je niet kwalijk nemen ! 

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Michael, Grendel-Koi Germany

echt een geweldige klas


Wim DW

toch weer knap het momentum afgewacht --- topaankopen luc / al benieuwd als ze in Arendonk aankomen
😄


Jack

Goed bezig Luc. Schitterende aankopen !


Johan

Kom woensdag de dozen Probites ophalen.


Robbie en chantal

Zijn zeker alle 4 super koi. Als je zoiets kan aankopen zou ik het niet laten. 😍😍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74