Zaterdagen om te herinneren

Zaterdagen om te herinneren

Het ophalen van de probites verliep vlot en daar ben ik dankbaar voor; Het is eventjes zwaar labeur om al die dozen te versjassen, maar dat loont zich. Het helpt om ook bijna alle  klanten eens vluchtig teruggezien te hebben. Zullen gezellige oude tijden herleven ? 

Ik vermoed van wel, maar we zullen nog even geduld moeten hebben. Wel hebben we ons best gedaan om wat filmpjes op verzoek te maken. De zwaarste periode van de quarantaine is voorbij, en de drang om de koi naar hun thuis te laten gaan is groot. We naderen het eindpunt. 

Onze doelstelling voor zover ik het nu kan beoordelen, is om de koi tussen 1 en 15 april naar hun eindbestemming te loodsen. We kunnen nu éénmaal niet alle koi blijven houden, dus bereid jullie voor op de grote verhuis. Er moeten ruwweg nog 80 koi opgehaald worden, en dat zijn niet van de kleinste. Het zal een ware exodus worden.

Nieuw bloed komt er in 2 delen aan. Ten eerste hebben we de levering einde maart, waarbij 10 jumbo koi verwacht worden samen met een een 100-tal tosai.. Deze zijn wel verdeeld over een deel naar Interkoi Nederland en een deel naar Duitsland. De meesten zullen onderverdeeld worden in een vernieuwde en aangepaste opgroei in Arendonk en een deel naar de serre. Spannende tijden komen eraan.

Maar laten we beginnen met de filmpjes, zodat we toch nog iets te zien krijgen. Laten we beginnen met de  presentatie van een kohaku van Matsue die normaal iedere koikichi blij zou moeten maken. Ze heeft nog bijzonder veel toekomst en krijgt het gezeldschap van een sanke van Sakai Co, ook niet te verwaarlozen. 

De kohaku heeft presence en dichten we grote jumbo kwaliteiten toe, terwijl de sanke edelheid uitstraalt. Beide koi zijn nog steeds niet verkocht, en de mensen moeten nu niet denken dat ze niet goed zijn omdat ze niet verkocht zijn, een fout die veel mensen maken ! Wat kunnen mensen toch stom redeneren af en toe !

Voor Ben die vandaag niet aanwezig kon zijn, hebben we even de reus van Matsue in de bowl gezet. Ik weet zeker dat hij er blij mee is. Wat een kanon, je zou er wakker van liggen als je deze walvis ziet verschijnen. Ze is ocharme 30 maanden en ze knipoogt al naar de 80 cm...waar moet dat eindigen ?

Tussendoor de tancho van Dainichi nog even gebowld. Weinig op af te keuren, integendeel. Gestroomlijnde body, mooie bol op de kop, wat verlang je nog meer. Ze zal binnenkort naar Duitsland vertrekken.

Maar dan is het tijd om naar buiten te gaan. Op verzoek van enkele geïnteresseerde kandidaat kopers enkele kohaku gebowld, waaronder de bloedmooie kohaku van Momotaro en de lepelkohaku van Matsue samen in de bowl. De fel gekleurde kleinere kohaku is onweerstaanbaar een weerspiegeling van ferrari rood, terwijl de Matsue kohaku het zachtere beni laat zien. De ene kiest voor de schoonheid, de andere voor de grootheid. Verschil moet er zijn, en daar mogen we alleen maar blij mee zijn, want anders kochten we allemaal dezelfde koi.

Er gingen ook koi naar huis. Hij kon niet wachten onze Rudy, de shiro utsuri zou gebowld en ingepakt moeten worden, en ik moest luisteren ! Maar zeg nu zelf, de huidkwaliteit is om je duimen en vingers van af te likken. De ontwikkeling van deze shiro is bijzonder spannend en bovendien komt ze in een prachtvijver terecht waar de koi blakend van gezondheid rondzwemmen. Geloof je het niet ? Kijk zelf maar, en bovendien weten we nu waar Rudy naartoevlucht als hij ruzie heeft met zijn vrouwke ! Alle koi die in deze vijver zwemmen komen van Interkoi....

Reuzen van Takigawa zijn iedere keer een lust voor het oog. Ik ben wel bang dat dit het einde is van een tijdperk. De zoon heeft de taken van vader overgenomen en de oude garde oyakoi is volgens mij vervangen door een nieuwe selectie. Voor zover ik mij herinner een showa van Dainichi en een kohaku van Marudo zullen de vervangende oyakoi zijn. Laten we afwachten ! Deze kohaku behoort nog tot de oude generatie oyakoi, en ze zijn voor mij altijd een bron van plezier geweest ! Laten we Takigawa San dankbaar zijn !

Deze kohaku komt van de veiling van oktober vorig jaar. Je kan duidelijk de vooruitgang bemerken van de kohaku van Momotaro. Het beni is bijzonder sterk en je weet dat het groeikanonnen zijn. Van 57 bij aankomst naar 62 cm nu op 3-4 maanden tijd, dat beloofd, en het beni heeft er niet onder geleden...Integendeel. 

Eén van de mooiste koi, en daar is iedereen het mee eens is toch wel deze sanke van Momotaro. Zelfs Daisuke was verrukt over de ontwikkeling, een uiting van respect was zijn reactie, en dat is iets wat zelden voorkomt. Hier moet je niets aan toevoegen, hier moet je alleen maar van genieten. Woorden zijn volgens mij overbodig

Dat geld ook voor deze yondan kohaku van Momotaro die ik kocht in april 2020 als tosai. Ze is nu 61 cm en blaakt van gezondheid.  Een vergelijk met toen ze tosai was is altijd meegenomen. Ik moet toegeven dat ik onder de indruk was van al het moois dat ik vandaag heb gezien, ik hoop jullie ook !

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 11.00 uur. Iedereen is welkom, maar ik moet om 11.00 uur weg want mijn jongste kleinkind wordt 5 jaar, en dat is net iets belangrijker. 

ALL JAPAN YOUNG KOI SHOW

De foto's toegevoegd van de tosai zullen allen meedoen aan de All Japan Young Koi Show 2021. Altijd benieuwd wat de uitslag zal zijn. Ik hou je natuurlijk op de hoogte. 2 van deze tosai zijn nog niet verkocht, dus eventueel kandidaat kopers kunnen zich nog melden en meedoen aan deze show,  het moet wel snel gebeuren. Welke zijn nog vrij ?

Oshiba Shigure 2103021

Doitsu Sanke 2103023

De andere tosai zijn al terecht. Kandidaat kopers moeten zich vandaag aanmelden om nog kans te maken op deze tosai en mee te dingen op de grootste koi show op aarde. Maken ze kans ? Waarom niet ? De kosten worden trouwens door mij gedragen.

Meer afbeeldingen

Zaterdagen om te herinneren: afbeelding 1
Zaterdagen om te herinneren: afbeelding 2
Zaterdagen om te herinneren: afbeelding 3
Zaterdagen om te herinneren: afbeelding 4
Zaterdagen om te herinneren: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Frank

Zeer gezellig gister! Groot aantal fantastische koi gezien. Leek we klein Japan 😉.  De koi thuis zijn weer voorzien van een mooie voorraad vers Probites voer


wiechert

en natuurlijk niet te vergeten gefeliciteerd met uw kleinkind Luc en familie.


wiechert

Ondanks het koude weer was het toch gezellig gisteren.
we hebben weer veel mooie vissen gezien Luc .
en mijn kokaku zag er ook weer fantastisch uit  en toch alweer 62 cm bedankt voor de goede zorg.


Johan

Leuk nieuwsitem, succes allemaal met het meedoen aan de All Japan Young Koi Show spannend en benieuwd naar de prijzen.

Fijne zondag


Ben Brons

Wakker worden op de zondagochtend en dan weer zo een heerlijk stuk kunnen lezen als dit nieuws item en de daarbij behorende foto’s en films kunnen bekijken is toch een geweldig begin van de zondag


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74