Momotaro veiling 19 november

Momotaro veiling 19 november

Eén van de redenen dat ik naar Japan vertrek op 15 november is natuurlijk de veiling die eraan zit te komen.

Op 19 november is het weer zover, en zal de veiling van Momotaro weer plaatshebben, voorafgegaan door een opensales dag op maandag 18 november.

Ik heb al een klein kijkje kunnen nemen in het aanbod van de veiling en persoonlijk ben ik toch onder de indruk.

Ik weet dat het moeilijk zal zijn om hier voor een aanvaardbare prijs een goede koi aan te schaffen, maar ik blijf proberen. Wat me vooral opvalt zijn de nieuwe Oyakoi die te voorschijn komen, waar ik nog niet veel van gehoord heb, met name American Dream, Thukithukemomoko, Momiji en nog steeds de verrassende Shiro Showa x Mako Showa. Ik zal hier ter plaatse wat info over vragen, maar ik proef hier toch weer de Momoko sanke bloedlijn en de Shiro Showa bloedlijn.

En wat te denken van het aanbod van de Mako showa. Is er nu niemand die hier een bod op wil wagen ? Misschien een goed idee om een 100-tal mensen bijeen te krijgen, een cooperatieve te vormen, en samen een bepaald bedrag uit te leggen om deze proberen aan te kopen ? Je kan er maar van dromen, maar het zullen helaas wel natte dromen blijven.

Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben van bepaalde koi, en vrees dat buiten de kwaliteit ook nog eens de prijzen flink de hoogte in zullen gaan. Indien er mensen zich geroepen voelen om een bod uit te brengen, gelieve me te contacteren, zodat we samen kunnen overleggen, wat bepaalde koi in prijs kunnen doen. Er zal trouwens steeds ter plaatse moeten gekeken worden of de koi ook 100% in orde zijn, en dat ze voldoen aan de eisen.

Mijn belangrijkste bekommernis zijn ook de opensales, die voorafgaan aan de veiling. Hier kunnen soms interessante aankopen worden gedaan, die voor de meesten onder ons betaalbaar blijven. Het is mij op dit ogenblik niet duidelijk of er veel aanbod zal zijn op het einde van het jaar, maar gewoonlijk doe ik op de laatste veiling van het jaar toch interessante aankopen. Contacteer me als je interesse hebt om een bod uit te brengen, ik kijk er weer naar uit.

Even melden dat ik zaterdag gewoon zal open zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur. Ik ben van plan de Taniguchi kohaku even te bowlen en te meten, om te zien wat hun evolutie is geweest dit jaar. Ze zien er veelbelovend uit als ik in de vijver kijk.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137